Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αήττητος και το… μεσημέρι

Αήττητος και το… μεσημέρι

Ανάλυσε το

Το αήττητο σερί του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο Ρέντη καθώς οι Πειραιώτες έστω και με αρκετή πίεση επικράτησαν με 3-1 του μαχητικού Ηρακλή και πανηγύρισαν το τρίποντο που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής…

Πολύ πιο δύσκολα από όσο μαρτυρά το 3-1 επικράτησε στον Πειραιά ο Ολυμπιακός του Ηρακλή που κυνήγησε μέχρι τέλους κάποιο βαθμό από το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας βασικό διαγώνιο τον Νίκο Ζουπάνη έφθασαν στο τρίποντο με αρκετά περιπετειώδη τρόπο καθώς στο τέταρτο σετ τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Εκεί όπου οι γηπεδούχοι με τον Τσούπκοβιτς και την άστοχη επίθεση του Καλαντάντζε έφθασαν στο 29-27 και το 3-1 αφήνοντας την απογοήτευση τις ημιτελούς προσπάθειας στους «κυανόλευκους».

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Τσούπκοβιτς και Ζουπάνης που σταμάτησαν στους 21 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ καλή παρουσία είχαν Κοκκινάκης και Άθος με 17 και 10

Οι «κυανόλευκοι» έχοντας κορυφαίο τον Καλαντάτζε που σταμάτησε στους 24 πόντους προσπάθησαν να κάνουν την ζημιά στον Ολυμπιακό στο τέταρτο σετ όταν και προηγήθηκαν με 23-24 και 26-27 ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την καλή τους εμφάνιση με βαθμό επιστρέφοντας άπραγοι στην βάση τους.

Στο πρώτο σετ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 4-2 και 7-4, όμως ο Ηρακλής με μπλοκ στον Κοκκινάκη μείωσε στο 12-9. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είχε επαφή με το σκορ καθώς οι γηπεδούχοι με τους Ζουπάνη και Τσούπκοβιτς έτρεξαν ένα σερί κάνοντας το 19-11  και με τον Άθος λίγο αργότερα έκαναν 21-14.

Ο Ολυμπιακός χωρίς πρόβλημα έφθασε στο 25-16 με τον Τσούπκοβιτς και με το 1-0 απέκτησε προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Ίδια εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ του αγώνα καθώς ο «Γηραιός» μπόρεσε να είναι μαζί με τον Ολυμπιακό μέχρι το 7-7 που έκανε με άσο ο Πέντσεφ. Η συνέχεια όμως ήταν για τους γηπεδούχους που πάτησαν γκάζι, έκαναν το 11-7 και λίγο αργότερα το 13-10.

Το μπλοκ του Ζουπάνη στον Κοπρίβιτσα έφερε το 14-11, ωστόσο ο Ηρακλής κατάφερε να αντιδράσει αφού με τα λάθη του Ολυμπιακού, τον Κοπρίβιτσα και το μπλοκ προσπέρασε με 14-16 και λίγο αργότερα με τον Καλαντάτζε έκανε το 15-19.

Ο Μπόσκαν πέρασε τον Φράγκο στην θέση του Κοκκινάκη και ο Ολυμπιακός λίγο αργότερα με δύο συνεχόμενα μπλοκ μείωσε στο 19-20, αναγκάζοντας τον Ορφανό να ζητήσει ταϊμ-άουτ. Ο Φράγκος με κόντρα επίθεση έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο 20-20, ωστόσο οι επόμενοι πόντοι ήταν για τους φιλοξενούμενους,

Με κορυφαίο τον Ρώσος διαγώνιο  του και τον Κοπρόβιτσα ο Ηρακλής έφθασε στο 20-24, ενώ με το μπλοκ του Καλαντάτζε στον Τσούπκοβιτς οι «κυανόλευκοι» έκαναν το 21-25 και το 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός με τα λάθη του Καλαντάτζε έκανε γρήγορα το 3-0, με τον Τσούπκοβιτς το 6-3 και με τον Κοκκινάκη έφθασε πρώτος στο τεχνικό ταϊμ-άουτ με το 8-5.

Με καλή υποδοχή και μπλοκ οι γηπεδούχοι με τον Άθος και τον Τσούπκοβιτς ανέβασαν την διαφορά στο 10-6, ωστόσο ο Ηρακλής πλησίασε με τον Γάτση στο 11-9 και με τον Καλαντάντζε στο 12-10.

Η άνοδος του Ρώσου του Ηρακλή έφερε την διαφορά στο ελάχιστο (14-13), όμως ο Ζουπάνης και το λάθος των φιλοξενούμενων έφερε τους Πειραιώτες στο +4 και το 17-13.

Το λάθος σερβίς από τον Πέντσεφ και ο άσος του Κοκκινάκη έγραψαν το 19-14, ο Ζουπάνης έκανε το 20-16 και παρά το ότι ο Ηρακλής μείωσε στο 21-19 οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το σετ με τον Κοκκινάκη που έκανε το 25-21 και το 2-1.