Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ασταμάτητος στην Χαλκίδα ο Ολυμπιακός

Ασταμάτητος στην Χαλκίδα ο Ολυμπιακός

Ανάλυσε το

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από το κλειστό της Κανήθου στην Χαλκίδα καθώς οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 3-0 (25-16, 25-19, 28-26) του Ηρακλή και διευρύνοντας το αήττητο σερί τους στην Volleyleague.

Το “ερυθρόλευκο” τρένο της φετινής Volleyleague πέρασε χωρίς προβλήματα από την Χαλκίδα και με το 3-0 οι Πειραιώτες έκαναν το 7×7 διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ που αγωνίζεται αύριο στην Σύρο.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας στον ίδιο καλό ρυθμό φρόντισε να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Ηρακλή Χαλκίδας ο οποίος έδειξε ανταγωνιστικός μόνο στο τρίτο σετ αλλά και πάλι χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Με κορυφαίο τον Γιόρεν Ραουνβέρντινκ που είχε 19 πόντους με 64% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και έναν άσο και τον Μπέμε να έχει 8 πόντους, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίποντο και πλέον κοιτά τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στην Κηφισιά.

Οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ με εκπληκτικά ποσοστά στην επίθεση (70%) και με τα λάθη των γηπεδούχων με το 25-16 απέκτησε εύκολα και γρήγορα το προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ οι Πειραιώτες χτύπησαν με το σερβίς και το μπλοκ και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 8-7 κατάφεραν γρήγορα να αποκτήσουν το προβάδισμα και μετά τα μισά να έχουν διαφορά ασφαλείας φθάνοντας στο 25-19 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Ηρακλής Χαλκίδας έχοντας αποβάλει το άγχος ξεκίνησε καλά (8-7) και τους Τάπια και Μότα έκανε την αντεπίθεση μετά τα μισά του σετ και κοίταξε κατάματα τους “ερυθρόλευκους” που χρειάστηκαν το 28-26 για να φθάσουν στο “καθαρό” τρίποντο και να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους.

Τάδε έφη…

Φερνάντο Μουνιόθ (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Προετοιμαστήκαμε σωστά για το παιχνίδι με τον Ηρακλή Χαλκίδας. Ξέραμε ότι η Χαλκίδα είναι μια καλή ομάδα, θέλει να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά μπορεί και διαθέτει μια δυνατή έδρα. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαμε συγκέντρωση. Στο τέλος δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να γυρίσει το σετ αλλά αντιδράσαμε σωστά και πήραμε τη νίκη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ηρακλής Χαλκίδας (Γκολίτσης): Ταπία 10, Χαραλαμπίδης 5, ΜακΓουίλιαμ 6, Τσολάκος 1, Μότα 11, Γκελίνσκι 1, Τσαδήμας -λ (33% υπ., 22 %αρ.), Μιχαλόπουλος -λ, Φραγκιαδάκης, Μακρυγιάννης 2, Κολτσιάκης, Αμαριαννάκης, Αντάμ, Αναστασόπουλος  
Ολυμπιακός (Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ): Οϊβάνεν 13 (11/24 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), , Πετρέας 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Μπέμε 8 (7/10 επ. 1 μπλοκ), Ντρίζγκα  4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Αλεξίεφ 9 (9/20 επ.) Ραουβερντίνκ 15 (14/23 επ., 1 άσσος), Στεφάνου -λ  (20% υπ., 20% αρ.), Δαρίδης -λ, Χριστοφιδέλης 1 (1/2 επ.), Ζουπάνης, Στιβαχτής.