Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Άλλος για 6άδα, άλλος για Α2

Άλλος για 6άδα, άλλος για Α2

Ανάλυσε το

Ένα εύκολο απόγευμα είχε ο Παμβοχαϊκός στη Γλυφάδα καθώς η ΑΕΚ βυθισμένη στα τεράστια προβλήματα της δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους Κορίνθιους που με το 3-0 (25-14, 25-21, 25-) πανηγύρισαν το τρίποντο που τους κρατά στην 7η θέση της βαθμολογίας αλλά μόλις 3 βαθμούς μακριά από την 4άδα.

Στη Γλυφάδα η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη και ο Παμβοχαϊκός φρόντισε να την επιβεβαιώσει στο ακέραιο και εντός γηπέδου.

Ο Παμβοχαϊκός κατέκτησε τη νίκη και το τρίποντο χωρίς να ιδρώσει σχεδόν καθόλου, καθώς με όπλο του το μπλοκ αλλά και τους Ασπιώτη, Στεφάνοβιτς και Παπαδόπουλο έφθασε στο αναμενόμενο 0-3 κλείνοντας με χαμόγελα και αισιοδοξία το 2014.

Απο την άλλη πλευρά η ΑΕΚ σε έναν ακόμη αγώνα δεν κατάφερε να βρει λύσεις στα πολλά προβλήματά της (αγωνιστικά και διοικητικά) και απέναντι στην ομάδα του Βραχατίου δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική. 

Ο Δημήτρης Χατζόπουλος που αποτέλεσε την μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ ξεκίνησε ζέσταμα με την ομάδα της Ένωσης, ωστόσο τελικά δεν κατάφερε να αγωνιστεί καθώς το δελτίο του δεν εκδόθηκε όπως περίμεναν, με αποτέλεσμα ο Ζοφώλης χρησιμοποίησε κατά συνθήκη κεντρικό τον Οικονόμου δίπλα στον Ανδρεάδη.

Μια ΑΕΚ που έδειξε να μην μπορεί να βρει τρόπο να κάνει τίποτα στον αγώνα και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και το 2015 είναι από τα πρώτα φαβορί μαζί με την Λαμία να υποβιβασθεί στην Α2.

Στο πρώτο σετ ο Παμβοχαϊκός με το μπλοκ να σταματά  τους γηπεδούχους και με αποτελεσματικές επιθέσεις προηγήθηκε με 1-3 και 2-5, η ΑΕΚ προσπάθησε να μείνει κοντά μειώνοντας με τον Δημητρούδη σε 5-6, όμως οι φιλοξενούμενοι με σωστές επιθέσεις έκαναν το 6-10 και το 8-12.

Ο Παμβοχαϊκός με δυνατό σερβίς από τον Κανέλλο και επιθέσεις του Στεφάνοβιτς ανέβασε γρήγορα την διαφορά στο 9-19 και λίγο αργότερα με 12-22 δείχνοντας πως θέλει τη νίκη… Οι παίκτες του Μάρτενς με μπλοκ του Κανέλλου στον Ανδρεάδη έκαναν το 14-25 και το 0-1…

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ παρά τα προβλήματα της προσπάθησε να κοντράρει τον Παμβοχαϊκό και με λιγότερα λάθη και με επιθέσεις του Ραντούνοβιτς και Ίλιτς έμενε κοντά στο σκορ μειώνοντας σε 7-8 και 9-10. Ωστόσο ο Ασπιώτης, ο Νέμεθ και η άστοχη επίθεση του Ίλιτς έκαναν το 9-13. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό  ανέβασαν την διαφορά στο +5 με το 11-16 και 12-17, το μπλοκ του Στεφάνοβιτ στον Ραντούνοβιτς το 12-18 και η άουτ επίθεση του Ίλιτς το 12-19 εν μέσω απόλυτης ηρεμίας στη Γλυφάδα.

Ο Παμβοχαϊκός με απλό τρόπο και χωρίς προβλήματα έφθασε στο 15-21, ωστόσο η ΑΕΚ σε μια προσπάθειά της να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να μείνει ζωντανή μείωσε σε 21-24 όμως ο Στεφάνοβιτς έδωσε τέλος στο σετ και με το 21-25 οι Κορίνθιοι έκαναν το 0-2.

Το τρίτο σετ ουσιαστικά και πρακτικά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς ο Παμβοχαϊκός προηγήθηκε με 2-8 και λίγο αργότερα με 5-11 βάζοντας τίτλους τέλους σε όποια ελπίδα ανάκαμψης είχε η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Βραχατίου συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό έφθασαν και στο τέλος με τον Παπαδόπουλο έκαναν το 11-25 και το 3-0.

Το… «κλειδί»

Κλειδί της αναμέτρησης ο μπλοκ του Παμβοχαϊκού το οποίο μοίρασε ασταμάτητα στοπ στο πρώτο σετ και φρόντισε να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στο παιχνίδι. Γιώργος Παπαδόπουλος και Μάκης Κανέλλος ήταν πολύ καλοί και τελειώσαν τις φάσεις τους δίνοντας το απόλυτο πλεονέκτημα στον Παμβοχαϊκό κατά την 10η αγωνιστική.

Τάδε έφη…

Ζήνων Ζοφόλης (Προπονητής ΑΕΚ): «Το παιχνίδι τακτικά το οδηγήσαμε εκεί που θέλαμε καθώς μπορέσαμε να τους χαλάσουμε την υποδοχή. Δεν πιέσαμε όμως στο μπλοκ και δεν κρατήσαμε την υποδοχή σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να κυνηγάμε συνεχώς το σκορ. Δεν γινόταν να αλλάξουμε την ροή αφού δεν είχαμε επιλογές στον πάγκο».
 
O Πλάμεν Χριστόφ :  «Είδα μια κακή εμφάνιση. Δεν θα μπορούσε να είναι και καλύτερη γιατί οι παίκτες είναι απροπόνητοι κι έχουν κακή ψυχολογία. Σίγουρα αν προπονηθεί, η ομάδα μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα. Από αύριο πιάνω δουλειά αλλά η κατάσταση δεν γίνεται να αλλάξει μέσα σε δυο μέρες. Σίγουρα θα χρειαστεί να ενισχυθεί και το ρόστερ της ομάδας».
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...