Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

‘Αλμα παραμονής για τους Μακεδόνες

‘Αλμα παραμονής  για τους Μακεδόνες

Ανάλυσε το

Σπουδαία νίκη  που ισοδυναμεί με άλμα παραμονής, έκαναν οι Μακεδόνες Αξιού  που επικράτησαν 3-1 της Ηλιούπολης στο κλειστό των Κυμίνων για την 10η αγωνιστική που ηταν και το φινάλε του πρώτου γύρου και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Οι παίκτριες του Σκουλικάρη πίεσαν πολυ στο σέρβις ενω ειχαν εξαιρετικό ρυθμό στο μπλοκ με το οποίο κατάφεραν να φρενάρουν τα ατού της Ηλιούπολης.

Παράλληλα ειχαν την τύχη να έχουν σε πολυ καλή βραδιά τις Δραγουμάνου, Καραφουλίδου, την κεντρική ‘Ελενα Σπανού, την Βέλλιου που έπαιξε με πάθος κατα της πρώην ομαδας της και την Αργεντίνα πασαδόρο Σαγκάρντια.

 Απο την αλλη η Ηλιούπολη με την ήττα αυτή, έμεινε για άλλη μια αγωνιστική χαμηλά στη βαθμολογία στην 11η θέση και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το  καλό της ξεκίνημα και την κατάκτηση του πρώτου  σετ.

Στο πρώτο σετ η Ηλιούπολη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο το δύσκολο σερβίς απ” την Τσουμήτα ξέφυγε με 4-12 και στη συνέχεια με καλό μπλοκ και σταθερή αποτελεσματική επίθεση ξέφυγε με 16-20.  Οι Μακεδόνες βελτίωσαν την απόδοση πλησιάσαν στο σκορ 19-20 αλλα η  Σπανού και στη συνέχεια η Τσουμήτα (με δύο σερί πόντους) έκαναν το 19-23 ενω απο τα χαμένα σερβις των γηπεδούχων, κατάφεραν με κόπο να παρουν το σετ με 22-25 και έκαναν το 0-1.

To δεύτερο σετ ξεκίνησε  με τους Μακεδόνες να έχουν προβάδισμα 4-0. Η Ηλιούπολη έβγαλε αντίδραση και… έτρεξε το δικό της επί μέρους σκορ για να προηγηθεί με 7-6. Ακολούθησε μάχη πόντο με πόντο (10-10, 13-13, 16-16) μέχρι να πάρει προβάδισμα σε κρίσιμο σημείο η γηπεδούχος ομάδα με 20-17 με την Δραγουμάνου.

Ο «άσος» της αρχηγού λίγο αργότερα έκανε το 21-17, για να έρθει η καλή άμυνα της Ηλιούπολης και να μειώσει με την Σπανού σε 22-18. Από μπλοκ άουτ της Δραγουμάνου έγινε το 25-19 και η ισοφάριση στο ματς με 1-1 ηταν γεγονός.

Στο τρίτο σετ  ειχαμε ντέρμπι μέχρι το μέσα του σετ όπου οπου οι δύο μάδες βρέθηκαν  ισόπαλες με 13-13. Η αδυναμία της Ηλιούπολης να βρει λύσεις στην άμυνα, έδωσε τη δυνατότητα στις παίκτριες του Σκουλικάρη με τη Βέλλιου, Τοάτζι Δραγουμάνου, να  περάσουν μπροστά με 17-15  και  στη συνέχεια με σερί 8-0 “καθάρισαν’ το σετ με 25-15 και πήραν προβάδισμα με 2-1.

Στο 4ο σετ οι δύο ομάδες ήταν πολυ κοντά στο σκορ  (4-4, 6-6, 8-8) αλλά η Δραγουμάνου και πάλι είχε τον τρόπο να δώσει πόντους στην ομάδα της, έχοντας υψηλά ποσοστά στις «τελειωμένες μπάλες» που πήρε.

Στις επόμενες φάσεις κυριάρχησε το αποτελεσματικό μπλοκ των φιλοξενούμενων και με διαδοχικους πόντους, η Ηλιούπολη βρέθηκε μπροστά με 12-16.  Οι Μακεδόνες με τη βοήθεια των φιλάθλων τους ισοφάρισαν σε 21-21, και με ξέσπασμα της 17 χρονης διαγώνιας Καραφουλίδου αλλα και αποτελεσματικό μπλοκ πήραν το σετ με 25-21 και “κάθάρισαν” το ματς  με το υπερπολύτιμο 3-1.

Τάδε έφη…

Μανώλης Σκουλικάρης(Μακεδόνες Αξιού): «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ξεκινήσαμε καλά λόγω του άγχους που είχαμε, αλλά από ένα σημείο και μετά βρήκαμε το ρυθμό μας και θεωρώ ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και πιο εύκολα, αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Δήμητρα Λυκoγιάννη(Ηλιούπολη): «Για άλλη μια φορά δεν αρπάξαμε την ευκαιρία με την κατάκτηση του πρώτου σετ να πάρουμε βαθμό σε μια δύσκολη έδρα. Ουσιαστικά παλεύουμε με τον εαυτό μας και τα λάθη μας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

 Τα σετ: 22-25, 25-19, 25-15, 25-21

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Δραγουμάνου, Τοάζι, Καραφουλλίδου, Σπανού, Πολυνοπούλου, Μυρίδου –λ / Βέλλιου

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Γιοβάνη, Σπανού, Γκρέκα, Τσουμήτα, Μαλουσάρη, Μαθιουδάκη-λ / Κοκίου, Σαλούστρου, Ματσούκα