Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αμφίρροπες αναμετρήσεις  

Αμφίρροπες αναμετρήσεις   

Με πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις και ενδιαφέροντα ματς αναμένεται η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών με την δράση να ξεκινά από τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη με τον Εθνικό να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει στην Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 20.00 όπου στο ντέρμπι της πρεμιέρας ο πρωτοπόρος Εθνικός υποδέχεται τον φιλόδοξο ΠΑΟΚ, σε ένα δυνατό ματς όπου οι δυο ομάδες, θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν τη μοναδική τους φετινή ήττα από τον νταμπλούχο Ολυμπιακό για να παραμείνουν στα ψηλά της βαθμολογίας.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΕΝΤ

Το Σάββατο στις 17.00 ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται στου Ρέντη τη νεοφώτιστη ΜΕΝΤ, σε ένα παιχνίδι, όπου οι αήττητοι ερυθρόλευκοι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Για αυτό ο τεχνικός των φιλοξενούμενων δεν θα χρησιμοποιήσει τους Μπίσετ, Γκορτσανιουκ και Σφενδυλάκη.

Από πλευράς Ολυμπιακού εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κάρσον Κλάρκ ο οποίος είχε πρόβλημα από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Καζάζης αναμένεται να τον ξεκουράσει. Από εκεί και μετά ερωτηματικό παραμένει αν θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Κώστας Χριστοφιδέλης…

Ο Δημήτρης Καζάζης σχολιάζοντας τον αγώνα με τη ΜΕΝΤ δήλωσε «Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Το ότι δεν αγωνίζονται ορισμένοι παίκτες από τη ΜΕΝΤ αφορά τον αντίπαλο μας. Έρχονται δύσκολοι αγώνες όπως αυτός με την Φριντρισχάφεν και πρέπει να δουλέψουμε στις αδυναμίες ώστε να ανεβάσουμε ταχύτητες στους αυτοματισμούς».

Ο τεχνικός της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης αναφερόμενος στην αναμέτρηση τόνισε «Δύσκολο παιχνίδι και ήμαστε τυχεροί που θα απουσιάσει τώρα ο Μπίσετ, ενώ είναι ευκαιρία να επανέρθουν και οι τραυματισμένοι παίκτες μας. Είναι ένα καλό τεστ να δούμε τις δυνατότητές μας, να πάρουν χρόνο συμμετοχής νέα παιδιά και να δω αν μπορώ να ποντάρω σε αυτά. Αυτό που θέλω να δω είναι την ωριμότητα των παικτών μου στα επόμενα παιχνίδια με Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ. Έχουμε δύσκολη τριάδα αγώνων και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και αν μπορούμε να πάρουμε και βαθμολογικό όφελος».

 

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στις 18.00 στο κλειστό της Βόχας ο τοπικός Παμβοχαϊκός φιλοξενεί την φορμαρισμένη Κηφισιά, που μετράει 5 συνεχόμενες νίκες. Η ομάδα του Μέρτενς ωστόσο θα προσπαθήσει να ζευγαρώσει τις εντός έδρας νίκες της στην προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο Θάνος Τερζής αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Η Κηφισιά είναι μια σταθερή ομάδα. Έχει αλλάξει το ρόστερ της, αλλά έχει το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Είναι ένα παιχνίδι που αν θέλουμε να λέμε ότι θέλουμε να έχουμε υψηλές βλέψεις θα πρέπει να το πάρουμε. Αν χάσουμε αλλάζουνε αρκετά πράγματα και γίνονται δύσκολα. Αγωνιστικά τώρα γνωρίζουμε πως έχουνε καλούς κεντρικούς, θέλουμε να τους πιέσουμε στο σερβίς και από εκεί και πέρα να σταματήσουμε τον Γιοβάνοβιτς που είναι το μεγάλο ατού της Κηφισιάς».

Αντίθετα ο Κώστας Αρσενιάδης που θα έχει εκτός αγώνα για μια ακόμη φορά τον Γιάννη Μαντέκα υπογράμμισε «Παίζουμε στην έδρα μιας δυνατής ομάδας που έχει υψηλούς στόχους. Προερχόμαστε από μια σειρά καλών αποτελεσμάτων και θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να παίξουμε καλό βόλεϊ και να πάρουμε ότι μπορούμε… Ο Παμβοχαϊκός έχει δημιουργήσει μια ομάδα με υψηλούς στόχους, έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και μας κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο. Όλες οι ομάδες καλές στο πρωτάθλημα και δεν μπορείς να πεις πως θα κερδίσεις κάποια εύκολα. Το ότι δεν ξεκίνησε όπως περίμενε ή ήθελε ο Παμβοχαϊκός του δημιουργεί μια επιπλέον πίεση και το παιχνίδι με εμάς όπως και το επόμενο είναι κριτήριο για το τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια».

ΛΑΜΙΑ  – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στις 20.00 στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, ο τοπικός Γυμναστικός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό του πρώην προπονητή της ρουμελιώτικης ομάδας, Δημήτρη Ανδρεόπουλο. Η αγάπη των ντόπιων στο πρόσωπο του προπονητή των φιλοξενούμενων είναι δεδομένη, ωστόσο, εν αναμονή του αντικαταστάτη του Μακκίμπιν και παρά την επιστροφή του Βραζιλιάνου Ούγκο, οι γηπεδούχοι θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα στους φορμαρισμένους πράσινους.

Ο τεχνικός του Γυμναστικού, Γιάννης Μέλκας δήλωσε «Ψάχνουμε απεγνωσμένα αυτή την νίκη, σίγουρα έχουμε δικαιολογίες αλλά καλούμαστε να παίξουμε ξανά με έναν αντίπαλο ο οποίος είναι και είναι πάνω από εμάς και είναι εμπειρικά καλύτερος από εμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο γήπεδο μας δεν θα είμαστε αυτοί που μπορούμε να είμαστε, έστω και με αυτά τα προβλήματα που έχουμε θα είμαστε αντάξιοι εδώ στο Χαλκιοπούλειο. Υπάρχουν κάποια προβλήματα όπως με τον Γκιμαράες, έχει μπει πιο εντατικά τις τελευταίες μέρες. Ευελπιστούμε ότι θα είναι στον αγώνα αλλά το πως θα είναι θα το δούμε το Σάββατο. Έχουμε πρόβλημα και με τον πασαδόρο, ο Κώστας Βλαχόπουλος έκανε καλή παρουσία στο τελευταίο ΠΑΙΧΝΙΔΙ και πιστεύω ανταποκρίνεται. Απο κει και πέρα πρέπει να δώσουμε το 110% για να μπορέσουμε να νικήσουμε έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός που δεν έχει σχέση με τις άλλες χρονιές.

Ο Πολωνός διαγώνιος του Παναθηναϊκού Μίκαλ Καμίνσκι ανέφερε «Πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για το ματς κόντρα στη Λαμία και γενικότερα όπως δείχνουμε παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα καταφέρουμε να πάρουμε ακόμα τρεις βαθμούς».

ΑΕΚ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Την ίδια ώρα, στις 20.00 η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στη Γλυφάδα τον Φοίνικα Σύρου, σε ένα ματς όπου και οι δυο ομάδες θα κυνηγήσουν με πάθος τη νίκη – βάλσαμο στα πολλά προβλήματα που αμφότερες αντιμετωπίζουν σε αυτή την στραβή εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος.

Στην ΑΕΚ η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κανείς δεν ξέρει το πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες. Τα πάντα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι στον «αέρα» και οι παίκτες περιμένουν τις εξελίξεις στο οικονομικό επίπεδο.

Ο Χόρχε Ελγκέτα σχολιάζοντας την κατάσταση της ΑΕΚ και το παιχνίδι δήλωσε «Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει ματς που να μην είναι κρίσιμο για την ΑΕΚ. Ξέρω την αξία των παικτών μου αλλά στην παρούσα φάση είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας. Από αυτή την άποψη δεν είμαστε καλά κι εγώ είμαι αναγκασμένος όλη την εβδομάδα να κάνω 25% τον προπονητή και 75% τον γιατρό. Θέλουμε τη νίκη για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση αλλά δεν ξέρω τι εικόνα θα βγάλουμε στο γήπεδο με τόσα προβλήματα που έχουμε στο μυαλό μας. Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, δεν ξέρω τι θα γίνει…».

Ο λίμπερο του «πειρατικού» Νικήτας Εφραιμίδης είπε: «Είναι ένα κομβικό ματς και για τις δύο ομάδες. Αντιμετωπίζουμε μία ΑΕΚ που έχει πολλά προβλήματα οικονομικά και αγωνιστικά. Έχει όμως και καλή έδρα. Εμείς δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Εύχομαι η διοίκηση να βρει γρήγορα έναν αντικαταστάτη του Πλάνιτς για να μπορέσουμε να κάνουμε και καλές προπονήσεις.

 

ΑΡΗΣ – ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στις 20.30 η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει στην τιμωρημένη Μίκρα, όπου ο Άρης με κεκτημένη ταχύτητα από την πρώτη του φετινή του νίκη, θα επιδιώξει να ξεπεράσει το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Ορεστιάδας, η οποία εκτός έδρας χάνει αρκετή από τη δύναμή της.

Ο Χρήστος Μπέλος έχοντας φορέσει κατά το παρελθόν την φανέλα της Ορεστιάδας μιλώντας για τον αγώνα επεσήμανε «Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Η Ορεστιάδα παρ’ ότι έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά έχει παρόμοιους στόχους με εμάς και είναι δύσκολα τέτοια παιχνίδια. Χρειάζεται σοβαρότητα, πειθαρχεία και μεγάλη προσπάθεια. Θα είναι σημαντικό να πάρουμε τη νίκη και να έχει αξία η προηγούμενη επιτυχία μας. Πιστεύω πως έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι μας, όλη την εβδομάδα δουλέψαμε καλά, ελπίζω να κάνουμε αυτά που έχουμε πει και να το παλέψουμε. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στην ψυχή και την θέληση. Οι τακτικές πολλές φορές περνάνε στην άκρη. Αυτός που θα θέλεις πιο πολύ τη νίκη πιστεύω θα είναι αυτός που θα την κατακτήσει».

Ο Δημήτρης Βλασακίδης από την πλευρά του τόνισε «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Άρης θέλει τους βαθμούς αφού με μια ήττα μένουν αρκετά πίσω. Για εμάς είναι ματς κλειδί γιατί με μια νίκη η ομάδα θα αποκτήσει ακόμη καλύτερη ψυχολογία που θα μας βοηθήσει εν όψει των επόμενων δύσκολων αγώνων με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στόχος είναι η νίκη που θα μας φέρει πιο γρήγορα στην επίτευξη των όσων θέλουμε να πετύχουμε.  Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και πάμε με αισιοδοξία στη Θεσσαλονίκη για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». 

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014
20.00 : Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ/ Νοvaposrts-3

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014
17.00: Ολυμπιακός – Μ.Ε.Ν.Τ.
18.00: Παμβοχαϊκός – Κηφισιά
20.00 : Λαμία – Παναθηναϊκός / Νοvaposrts-3
20.00: ΑΕΚ – Φοίνικας Σύρου
20.30: Άρης Α.Σ. – Α.Ο.Ορεστιάδας