Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αναδιάρθρωση και «μάζεμα» στην Volleyleague

Αναδιάρθρωση και «μάζεμα» στην Volleyleague

Σε αναδιάρθρωση της Volleyleague προχωρά πλέον η ΕΣΑΠ καθώς στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε να κρατήσει 11 ομάδες για τη νέα σεζόν και βάση σχεδιασμού το 2020-2021 να συμμετάσχουν 10…

Η αποχώρηση του Εθνικού από την Volleyleague οδήγησε την ΕΣΑΠ σε αλλαγή πλάνων και αναγκαστική αναδιάρθρωση με πλάνο τριετίας που ουσιαστικά αποφασίστηκε μόλις σε…. λίγες ώρες κατά το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποίησε.

Αναδιάρθρωση που προβλέπει 11 ομάδες την φετινή αγωνιστική περίοδο (2018-2019) και σε βάθος τριετίας (2020-2021) να υπάρξουν 10 έπειτα πάντα από διαβουλεύσεις με την ΕΟΠΕ που αποτελεί και την υπερκείμενη αρχή του πρωταθλήματος.

Μια απόφαση ουσιαστικά που δρομολογήθηκε υπο την πίεση της στιγμής (αποχώρηση Εθνικού) και όχι βάση σχεδιασμού και μελέτης… Μια αναδιάρθρωση που πριν μερικά χρόνια αποτελούσε επίσημη πρόταση της συνδρομητικής τηλεόρασης με συγκεκριμένο πλάνο και οικονομικά στοιχεία, αλλά είχε απορριφθεί τότε από την ΕΣΑΠ. Αποτέλεσμα της τότε στάσης της διοργανώτριας ήταν να υπάρξει η αρχή του τέλους της συνεργασίας με τη NOVA.

Με την σημερινή της απόφαση η ΕΣΑΠ ουσιαστικά υιοθετεί αυτό που είχε απορρίψει πριν λίγα χρόνια δημιουργώντας έτσι εύλογα  ερωτηματικά για τον σχεδιασμό της που αποδεικνύεται τουλάχιστον πρόχειρος…

Την ίδια ώρα υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά στο θέμα της κεντρικής χορηγίας της Volleylegue καθώς σε ένα πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες και μικρότερη χρονική διάρκεια κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του ΟΠΑΠ που αποτελεί το μοναδικό και βασικό έσοδο των ομάδων.

Η απόφαση της ΕΣΑΠ για το θέμα της… αναδιάρθρωσης

Μετά από διεξοδική συζήτηση και προβληματισμό πολλών ετών και με αφορμή την αποχώρηση του Εθνικού Πειραιώς από την ΕΣΑΠ, τα ΤΑΑ πήραν γενναία απόφαση να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναβάθμισης του ελληνικού πρωταθλήματος Volley League Πάμε Στοίχημα με ορίζοντα τριετίες αρχίζοντας από τη σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων στην κατηγορία.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της σταδιακής μείωσης του αριθμού των ομάδων, αποφασίστηκε από τη σεζόν 2018-19 να μην αναπληρωθεί η θέση του ΤΑΑ Εθνικού Πειραιώς που αποχωρεί και δεν θα αγωνιστεί σε καμία κατηγορία (2018-19).

Τα ΤΑΑ ανταποκρινόμενα στον ανωτέρο σχεδιασμό αποφάσισαν με υπευθυνότητα όπως από τις 11 ομάδες που θα αγωνιστούν τη σεζόν 2018-19 να υποβιβαστούν πάλι οι δύο (2) ομάδες.

Την περίοδο 2019-20 θα υποβιβαστούν – προβιβαστούν με αντίστοιχη πρόβλεψη στις προκηρύξεις ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ (και μετά από συνεννόηση των δύο φορέων) τόσες ομάδες ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2020-21 ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων θα είναι δέκα (10) στη Volley League.

Για την απόφαση των ανωτέρω αλλαγών θα ενημερωθεί άμεσα η ΕΟΠΕ.

Σημειώνεται πως με έγγραφα τους προς την ΕΑΠ δύο σωματεία εξέφρασαν την πρόθεση τους να αναπληρώσουν τη θέση του Εθνικού Πειραιώς εφόσον η ΕΣΑΠ αποφάσιζε την προσθήκη και δωδέκατης (12ης) ομάδας στην Volley League. Τα σωματεία αυτά είναι η Ροδίων Άθλησις και ο ΔΑΣ Δραπετσώνας. Η ΕΣΑΠ ευχαριστεί δημόσια τις διοικήσεις τους για το ενδιαφέρον τους.