DARK ROOM

Ανακύκλωση στα σχολεία με πρεσβευτή τον Βασίλη Κουρνέτα

Ανακύκλωση στα σχολεία με πρεσβευτή τον Βασίλη Κουρνέτα

Το νέο Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Τα δημοτικά σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση», που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει πρεσβευτή τον Βασίλη Κουρνέτα!

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στα σχολεία που θα συμμετέχουν σε αυτό το στάδιο, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, θα τοποθετηθούν δωρεάν μπλε και κίτρινες τσάντες ανακύκλωσης στις σχολικές αίθουσες και μπλε και κίτρινοι κάδοι στους προαύλιους χώρους των σχολείων, θα δωθεί διαδραστικό υλικό, ενώ θα υλοποιηθούν και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος δήλωσε:
“Πεποίθησή μας είναι ότι οι διακεκριμένοι αθλητές μας θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές των ιδεών που επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε στους μικρούς μας μαθητές σχετικά, με την ανακύκλωση και τη Διαλογή στην Πηγή(ΔσΠ)».