ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία του ΠΑΣΑΠ

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία του ΠΑΣΑΠ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ο ΠΑΣΑΠ με την οποία καυτηριάζει, τις διοικήσεις των δύο φιναλίστ, Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για τη μη καταβολή παραβόλου των συμβολαίων,  οι οποίοι από την Πέμπτη ξεκινούν τη διεκδίκηση του  φετινού τίτλου.

«Μία ημέρα πριν την έναρξη των τελικών της Volley League, ο ΠΑ.Σ.Α.Π. βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο για την στάση των δύο φιναλίστ του πρωταθλήματος απέναντι στον Συνδεσμό μας και την νομιμότητα.

Συγκεκριμένα:

Βάσει του Κανονισμού Σχέσεων Αθλητών-ΤΑΑ, απαραίτητη προϋπόθεση έγκρισης συμβολαίων είναι η καταβολή ενός παραβόλου ανά συμβόλαιο προς τον ΠΑΣΑΠ.
Μέχρι φέτος την παραπάνω υποχρέωση την διευθετούσε η ΕΣΑΠ για το σύνολο των ΤΑΑ μέσω της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Φέτος λόγω της χορηγικής διαφοροποίησης των ΤΑΑ ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, η “υποχρέωση” αυτή έπρεπε να καλυφθεί απευθείας από τα δύο αυτά σωματεία.

Τυπικά και με βάση τον Κανονισμό η συγκεκριμένη καταβολή παραβόλου έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα με την υπογραφή των συμβολαίων και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Προφανώς η παράταση χρόνου που ζητήθηκε και δόθηκε από τον ΠΑ.Σ.Α.Π. εξελήφθη ως αδυναμία και φτάσαμε σήμερα, παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις και επιστολές μας, μια ημέρα πριν την έναρξη των τελικών, τα ποσά αυτά να παραμένουν απλήρωτα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου της ΕΣΑΠ τις τελευταίες εβδομάδες, ό,τι τα δύο σωματεία θα καλύψουν το χρέος τους άμεσα, ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση.

Οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε την τακτική αυτή των δύο σωματείων, που με τον τρόπο τους δείχνουν ασέβεια τόσο προς τον Σύνδεσμό μας, όσο και προς την διοργανώτρια αρχή, εκθέτοντάς την για την “παράτυπη” έγκριση των ανωτέρω συμβολαίων.

Στη δημοκρατία οι τύποι και η νομιμότητα είναι ουσία και πρέπει να τηρούνται από όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Καλούμε για ακόμη μια φορά, δημόσια πλέον, τα σωματεία αυτά να ανταποκριθούν στις εκ του Κανονισμού υποχρεώσεις τους, σε αντίθετη περίπτωση, ο ΠΑΣΑΠ επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής.»