Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανακοίνωσε Έντουαρντς η ΑΕΚ και παίρνει σειρά η Γουεδέρινγκτον

Ανακοίνωσε Έντουαρντς η ΑΕΚ και παίρνει σειρά η Γουεδέρινγκτον

H Μπριάνα Έντουαρντς είναι η πρώτη από τις δύο φετινές Αμερικανίδες αθλήτριες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ΑΕΚ για διάκριση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

H 24χρονη ακραία υψους 1.91μ, που ανακοινώθηκε επίσημα από την Ένωση, πέρυσι μοίρασε τη σεζόν μεταξύ Ιταλίας και ΠορτοΡίκο. Στο ιταλικό πρωταθλήμα με τα χρώματα της VBC Pallavolo Rosa Casalmaggiore  κατέλαβε την 9η θέση στο πρωτάθλημα. Η αρχή της χρονιάς πάντως τη βρήκε στην Criollas De Caguas, τερματίζοντας στην 5η θέση του πρωταθλήματος.

Στο Πόρτο Ρίκο μάλιστα βρέθηκε αντιμέτωπη με την διαγώνια συμπατριώτισσά της Ζoe Weatherington  (1.88μ) και μέλλουσα συμπαίκτριά της, που ως φιναλίστ του πρωταθλήματος με την Atenienses de Manati, είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί και επίσημα από την ΑΕΚ.  Αξίζει να σημειωθεί δε πως η Αμερικανίδα “μπόμπερ” αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η “κιτριόμαυρη” ανακοίνωση για την Έντουαρντς

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με την Μπριάνα Έντουαρντς. Η Αμερικανίδα ακραία, ύψους 1,91 μ., υπέγραψε το συμβόλαιό της και θα ενισχύσει τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου.

Ξεκίνησε την καριέρα της από το Indiana University, όπου έμεινε μέχρι το 2022. Εκείνη τη χρονιά μετέβη στο San Diego University, με το οποίο κατέκτησε το NCAA – West Coast Conference. Το 2023 έκανε το «άλμα» στην Ευρώπη, καθώς μεταγράφηκε στην ιταλική VBC Trasporti Pesanti Casalmaggiore, ενώ στα μέσα της σεζόν ταξίδεψε στο Πουέρτο Ρίκο, για λογαριασμό της Criollas De Caguas.