Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μακρής : Αναθεώρηση πλάνων με μειώσεις

Μακρής : Αναθεώρηση πλάνων με μειώσεις

Στην αναζήτηση ενός βιώσιμου πλάνου για τη φετινή χρονιά προσανατολίζεται πλέον η ΑΕΚ, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του γενικού αρχηγού του Ενωσίτικου ΤΑΑ, Μάνου Μακρή, ο οποίος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ανέλαβε τις ευθύνες για τον σχεδιασμό της φετινής ομάδας.

Με στόχο λοιπόν να διορθωθούν έστω και την ύστατη ώρα τα αρχικά λάθη της περιόδου, αναμένεται να σημειωθεί μείωση μεγάλύτερη του 50% στο “κιτρινόμαυρο” μπάτζετ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ομάδας και να επανέλθει η ηρεμία στο τμήμα βόλεϊ, καθώς όπως υποστήριξε ο Μάνος Μακρήσ στην συνέντευξη τύπου θα πρέπει η ομάδα να γιτρέψει την άρρωστη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.

«Δεν θέλω να απολογηθώ, ούτε απολογούμαι αυτή τη στιγμή. Όπως δήλωσα και πέρσι επί Κωτσσάτου, εγώ είμαι φαντάρος. Στρατιώτης στην ΑΕΚ για όποτε με χρειαστεί. Το μεγάλο μου λάθος είναι ενώ πέρσι έβλεπα τα προβλήματα, η αρρώστια μου ή το πάθος μου για αυτή την ομάδα, με έκανε να πάρω δύναμη και να προσπαθήσω να βοηθήσω αυτό το τμήμα. Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες που μου αναλογούνε αλλά δυστυχώς δεν μπορεί η ΑΕΚ σήμερα να παρουσιάζει μια εικόνα που την γνωρίζεται και την βλέπεται όλοι. Μια εικόνα που όλοι έχετε αντιληφθεί ποια είναι τα προβλήματα» υπογράμμισε  ο Μάνος Μακρής για να συμπληρώσει «Είμαι ακόμη εδώ γιατί δεν υπήρξε από την πλευρά της διοίκησης του Ερασιτέχνη κάποιος ή κάποιοι για να πούνε ότι πρέπει να βρούνε κάποιον αντικαταστάτη. Καλός ή κακός αυτό δεν έγινε και εγώ συνεχίζω να τραβώ αυτό το μαρτύριο –γιατί αυτό είναι μαρτύριο. Να πυροβολούν όλοι εμένα».

Ο Γενικός αρχηγός του «κιτρινόμαυρου» τμήματος αναφερόμενος στο μπάτζετ τόνισε «Δεν μπορεί να σκάσει η ΑΕΚ με αυτό το μπάτζετ και η ομάδα να βρεθεί στην 8η θέση ή στα play out. Και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω.

Θα πρέπει να διορθώσω το αρχικό μου λάθος και να αναθεωρήσω σαν Μακρής μερικά πράγματα όπως είναι κάποιοι στόχοι, όπως είναι αθλητές που τους έφερα με κάποιες εγγυήσεις. Θεωρώ ότι όταν κάποια στιγμή φτιάχνεις κάτι και δεν σου βγαίνει, μπορείς να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

Άρα σαν Μακρής θα προσπαθήσω να κάνω κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Ο σκοπός μας είναι να μην φύγει κανείς. Σκοπός μας είναι να καθίσουμε σαν ομάδα και με τον προπονητή και με τους αθλητές και να αναθεωρήσουμε ορισμένα πράγματα. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Θεωρώ ότι η ΑΕΚ δεν θα διαλύσει. Όμως ήμαστε υποχρεωμένοι να διορθώσουμε τα πράγματα. Να διορθώσουμε και την αγωνιστική εικόνα που βγαίνει. Η ομάδα βγάζει μια αρρωστημένη κατάσταση. Αυτή λοιπόν την αρρωστημένη κατάσταση που αποδέχομαι ότι την δημιούργησα  εγώ πρέπει να βρούμε το φάρμακο να την γιατρέψουμε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο σωματείο και θα βρει λύση στα προβλήματά της».

Έπειτα από ερωτήσεις η αναπροσαρμογή πλάνων και οι διορθωτικές κινήσεις στο μπάτζετ της ομάδας αναμένονται να είναι μεγαλύτερες από το 50% του τωρινού οικονομικού προϋπολογισμού…

Ο Μάνος Μακρής ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας «Αν θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε το μπάτζετ  στο 50% και λίγο παραπάνω και για να  μπορέσει η ΑΕΚ να βγάλει με ηρεμία την χρονιά. Να μην αποτύχει. Νομίζω με τα δεδομένα που έχουμε από τον ΟΠΑΠ  και αν αυτά τα χρήματα είναι διασφαλισμένα (αν και πολύ φοβάμαι  πως ούτε αυτά είναι διασφαλισμένα) και με κάποια χρήματα που θα έρθουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς (βλέπε  ποδόσφαιρο) ευελπιστώ ότι ή χρονιά θα βγει με αξιοπρέπεια. Έτσι ώστε οι αθλητές να ξέρουν ότι μπορεί να τους έγινε μια μείωση, όμως θα πάρουν τα χρήματά τους. Αυτή είναι η ηρεμία που θέλω να φέρω στο τμήμα».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...