ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Άναψε κόκκινο» η FIVB για την… αρκούδα στο Παρίσι 2024

«Άναψε κόκκινο» η FIVB για την… αρκούδα στο Παρίσι 2024

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΟΕ ότι οι ομάδες ανδρών και γυναικών δεν επιτρέπεται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Τόσο στα προκριματικά ανδρών όσο και γυναικών θα συμμετέχουν οι 26 πρώτες ομάδες της παγκόσμιας κατάταξης, με εξαίρεση τη Γαλλία και τη Ρωσία. Οι γαλλικές ομάδες θα παίξουν αυτόματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως “οικοδεσπότες”. Θυμίζουμε πως οι ρωσικές ομάδες έχουν αποκλειστεί από τη συμμετοχή τους σε όλα τα διεθνή τουρνουά από τον Μάρτιο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Για τον ίδιο λόγο τόσο τον Volley Nations League, όσο και το πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών πραγματοποιήθηκαν χωρίς την συμμετοχή της “Αρκούδας” του παγκόμσιου βόλεϊ.

Σχολιάζοντας ο Γενικός Γραμματέας της Πανρωσικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Αλεξάντερ Γιαρεμένκο την απόφαση της FIVB για τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 τόνισε: “Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι δεν θα παίρναμε μέρος σε καμία πρόκριση. Οι ρωσικές εθνικές ομάδες και οι ομάδες συλλόγων έχουν αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις και δεν υπήρξε τίποτα νέο από αυτή την άποψη. Όλα είναι ξεκάθαρα εδώ. Περάσαμε τη σεζόν με τη Σπαρτακιάδα, τώρα συνεχίζεται η εγχώρια σεζόν με πρωτάθλημα, Κύπελλο. Η επόμενη σεζόν των εθνικών ομάδων ξεκινά τον Μάιο. Αν πριν από αυτό δεν ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή μας, τότε θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το δικό μας καλεντάρι για την εθνική ομάδα. Για παράδειγμα να δώσουμε κάποιους φιλικούς αγώνες και τουρνουά” υποστήριξε ο κ. Γιαρεμένκο που συζητά το ενδεχόμενο για φιλικό τουρνουά με τη συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.