Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανατροπή και «τρίποντο» ο ΟΠΕΡ

Ανατροπή και «τρίποντο» ο ΟΠΕΡ

Ανάλυσε το

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω διακοπής ρεύματος, αλλά αυτό δεν επηρέασε τη φιλοξενούμενη ομάδα του Ηρακλή να προηγηθεί με 3-6. Ωστόσο, η ομάδα του Ρεθύμνου πιέζοντας από το σερβίς κατάφεραν να χαλάσουν την υποδοχή και μετά το δευτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-13) να ξεφύγουν στο σκορ και να κάνουν το 1-0 (25-15) .

 Ο “γηραιός” μπήκε εκ νέου δυνατά στη διεκδίκηση του δεύτερου σετ και μέχρι λίγο μετά τα μέσα του βρισκόταν μπροστά με 15-18 και 20-21. Και πάλι ο ΟΠΕΡ είχε τη λύση, κάνοντας ένα σερί 5-1 και παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 σετ. Στο τρίτο σετ, ο Ηρακλής κατάφερε να μειώσει αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό αφού τα πολλά προβλήματα στην πίσω ζώνη στο τέταρτο σετ έδωσαν και πάλι προβάδισμα σημαντικό στην ομάδα του Ζιώγα (4-1), το οποίο με σερί άσους έγινε 10-2! 

Το… «κλειδί»

Η τακτική του Ζιώγα να πιέσει τον Ηρακλή από τη θέση του σερβίς είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του τέταρτου σετ και τη νίκη.  

Το… «ταμείο»

Αν και πρώτη αγωνιστική, το τρίποντο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του ΟΠΕΡ. Οι βαθμοί σε αυτά τα παιχνίδια στο τέλος αποδεικνύονται θησαυρός ενώ είναι εξίσου άξιο λόγου ότι η ομάδα του Ρεθύμνου αγωνίζεται -μέχρι στιγμής- χωρίς ξένες αθλήτριες στο δυναμικό της. 

Τάδε έφη…

Ευχαριστήμενος ο κόουτς του ΟΠΕΡ, Νίκος Ζιώγας είπε: «Σαν πρώτο παιχνίδι είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και τηρουμένων των αναλογιών, αφού είχαμε τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής με την Παρασκάκη και την Καλογριδάκη είμαι ικανοποιημένος κι από την εμφάνιση. Σήμερα έπαιξε βασική η Κλεισιάρη, η οποία πέρσι αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα. Είναι λογικά τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε, ωστόσο με την προσθήκη και των ξένων αθλητριών που πιστεύω θα έχουμε σύντομα, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι και θα παίξουμε πιο ποιοτικό βόλεϊ»

Ο προπονητή του Ηρακλή, Γιάννης Πετίδης τόνισε μετά το παιχνίδι: «Όταν δεν παίζεις καλά λογικό είναι να χάσεις… Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Είχαμε πολλά νεκρά διαστήματα, κυρίως λόγω της κακής μας υποδοχής και τα πληρώσαμε ακριβά».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-15, 25-23, 23-25, 25-11

ΟΠΕΡ (Ζιώγας): Κλεισιάρη, Σαπαρέφσκα, Παρασκάκη, Καλογριδάκη, Ξογοραράκη, Κιλιζιράκη, Χατζάκη Ε –λ

Ηρακλής (Πετίδης): Βέλλιου, Στεφανίδου, Φερέιρα, Αλτίνη, Πάντεβα, Καραφουλλίδου, Παλτιμσίζογλου – / Καράτερζη

*Λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από τη διακοπή του ρευμάτος τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα θα είναι διαθέσιμα αύριο.