Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανατροπή νίκης στην Ηλιούπολη

Ανατροπή νίκης στην Ηλιούπολη

Ανάλυσε το

Ανατροπή νίκης πανηγύρισε στην Ηλιούπολη ο Άρης καθώς αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 από την ομάδα των νοτίων προαστίων στο τέλος επικράτησε 3-2 και κατέκτησε ένα πολύτιμο δίποντο κατά την 4η αγωνιστική της Α1.

Συναρπαστική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση της Ηλιούπολης καθώς Άρης και Ηλιούπολη διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη προσφέροντας πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις.

Οι γηπεδούχες της Δήμητρας Λυκογιάννη παρά το υποτονικό ξεκίνημα που έκαναν, με τις Γιοβάνη και Κις έφθασαν στο 2-1 και κοντά στη νίκη. Ωστόσο ο Άρης είχε διαφορετική άποψη και με αντεπίθεση διαρκείας και κορυφαίες τις Καετάνο-Νίκιτς έκανε το 2-3 πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη επιστρέφοντας παράλληλα στα θετικά αποτελέσματα.

Στο πρώτο σετ και μετά το 5-5 οι «κιτρινόμαυρες» απέκτησαν διαφορά κάνοντας το 5-8 και λίγο αργότερα με άσο της Αλεξάκου έγινε το 5-10. Ο Άρης με αποτελεσματικές επιθέσεις έφθασαν εύκολα στο 10-17, ωστόσο οι γηπεδούχες μάζεψαν την διαφορά μειώνοντας σε 19-23.

Κάτι όμως που δεν είχε συνέχεια για τις «ερυθρόλευκες» καθώς ο Άρης φρόντισε να τελειώσει το σετ και με την άστοχη επίθεση της Σπανού έφθασε στο 20-25 και το 0-1.

Με την ψυχολογία να λειτουργεί υπέρ των Θεσσαλονικιών το δεύτερο σετ ξεκίνησε με 0-4 και 2-8. Η Ηλιούπολη με ένα μικρό σερί μείωσε στο 8-11 αλλά ο Άρης είχε τον έλεγχο κάνοντας το 11-15.

Με πίεση από το σερβίς και μπλοκ η Ηλιούπολη έπιασε τον Άρη ισοφαρίζοντας σε 16-16 και οι δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο –πόντο μέχρι το 23-23. Κάπου εκεί όμως οι παίκτριες της Δήμητρας Λυκογιάννη περισσότερο ψύχραιμες και αποφασιστικές έκαναν το 25-23 και το 1-1 κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων τους.

Το τρίτο σετ ήταν για γερά νεύρα αφού οι δύο ομάδες περιόρισαν τα λάθη τους και μπήκαν αποφασισμένες να αποκτήσουν τον έλεγχο.  Αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να είναι μαζί στο σκορ μέχρι το 8-8. Οι γηπεδούχες ξέφυγαν με το 10-8, όμως γρήγορα ο Άρης έκανε το 10-10.

Κάπου εκεί όμως η Ηλιούπολη με αιχμή του δόρατος την Γιοβάνη «έτρεξε» ένα σερί 8-2 κάνοντας το 18-12, ενώ η διαφορά ανέβηκε στο +7 με το 22-15. Το 25-19 με πόντο της Κις χάρισε το σετ στις γηπεδούχες που έκαναν το 2-1.

Ο Άρης όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα στην αναμέτρηση αφού στο 4ο σετ μπήκε φουριόζος και με το 0-6 έδειξε πως ήταν αποφασισμένος να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο παιχνίδι.

Οι «κιτρινόμαυρες» έφθασαν στο 6-12, όμως η Ηλιούπολη «ξύπνησε» και με τις Κις-Γιοβάνη πλησίασε στο 12-13 και με άσος της Κάταλιν Κις ισοφάρισε σε 16-16 και με μπλοκ της Σαλούστρου έγινε το 17-16.

Παρά την πίεση της Ηλιούπολης, ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του και με καλές άμυνες και επιθέσεις από την Νίκιτς και Kαετάνο έκανε το 20-25 στέλνοντας την αναμέτρηση στο 5ο και καθοριστικότερο σετ.

Εκεί όμως χαμογέλασαν οι «κιτρινόμαυρες» αφού μπήκαν δυνατά και αποφασισμένα προηγούμενες με 0-2 και 3-7. Η Ηλιούπολη μείωσε με την Γκρέκα και Κις στο 6-7, ωστόσο οι φιλεξενούμενες του Άρη βρήκαν τα αποθέματα να κρατήσουν την υπέρ τους διαφορά κάνοντας το 8-12 και στο τέλος με το 9-15 να ολοκληρώσουν την ανατροπή τους και να πανηγυρίσουν τη νίκη με το 2-3.

Τάδε έφη…

Δήμητρα Λυκογιάννη (Προπονήτρια Ηλιούπολης) : «Δεν είμαι ικανοποιημένη απ” το αποτέλεσμα σ” ένα ματς όπου θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Είχαμε πρόβλημα στην υποδοχή και κάναμε πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Πλέον κοιτάζουμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη.»

Δημήτρης Σολκίδης (Προπονητής Άρη) : » Είμαι ευχαριστημένος με τους δύο βαθμούς που πήραμε σε μια δύσκολη έδρα με καλή ομάδα, έχοντας ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης κατά τη διάρκεια του ματς. Έχουμε δύσκολη συνέχεια μπροστά μας, έχω πίστη στο ρόστερ που έχουμε φέτος καθώς έχουμε τη δυνατότητα στις αναμετρήσεις που ακολουθούν να πάρουμε βαθμούς».

Εφροσύνη Αλεξάκου (Άρης) : «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι κόντυρα σε μια ομάδα που βρήκε τα αδύνατα σημεία».