LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Ανατροπή πρόκρισης για Ολυμπιακό

Ανατροπή πρόκρισης για Ολυμπιακό

Πραγματοποιώντας ανατροπή στο πρώτο σετ, ο Ολυμπιακός φρόντισε να πάρει τη νίκη με 3-0 (26-24, 25-13, 25-18) επί της Κηφισιάς στην Χαλκίδα και στο ντεμπούτο του Σλόμπονταν Μπόσκαν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο να βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή του στο Final 4 του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Στο κλειστό της Κανήθου ο Ολυμπιακός «ίδρωσε» αρκετά στο πρώτο σετ, αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 επί της Κηφισιάς και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής του Β ομίλου.

Το ντεμπούτο του Μπόσκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως και στα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς συνοδεύθηκε με νίκη και πλέον την Κυριακή οι Πειραιώτες απέναντι στον Ηρακλή Χαλκίδας θέλουν μόνο 2 σετ προκειμένου να «σφραγίσουν» και μαθηματικά την πρόκρισή του στην 4άδα του θεσμού.

Τα πάντα στο παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκαν στο πρώτο σετ. Εκεί όπου η Κηφισιά είχε το «πάνω χέρι» προηγούμενη με 11-17 και 20-22, ωστόσο οι Πειραιώτες στο τέλος με ανατροπή κατάφεραν να φθάσουν στο 36-24 να κάνουν το 1-0 και να πάρουν προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Ένα προβάδισμα που δεν έχασαν στην συνέχεια του αγώνα, καθώς ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους περιόρισαν στο ελάχιστο τους «κυανόλευκους» των Βορείων προαστίων και με το 25-13 και 25-18 έφθασαν στο 3-0.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Αγκάμεζ με 17 πόντους και 7 μπλοκ και Τσούπκοβιτς με 13 πόντους με 86% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, και  Κοκκινάκης με 12.

Από την Κηφισιά  που είχε εκτός του Ηλία Λάππα, καλύτερος ήταν ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ με 17 πόντους και ο νεοαποκτηθέντας Ζλάταν Πούλκο με 11.