Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανατροπή ψυχής απο το Μαρκόπουλο

Ανατροπή ψυχής απο το Μαρκόπουλο

Ανάλυσε το

Διαφήμιση του βόλεϊ είχαμε στο Ρέθυμνο όπου σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, το Μαρκόπουλο πήρε εκπληκτική νίκη με 3-2 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ!

Οι παίκτριες του Ιβάνοβιτς με φοβερά ψυχικά αποθέματα και μια τεράστια άρνηση να αποδεχτούν την ήττα, κατόρθωσαν να αλλάξουν την μοίρα του ματς και να φύγουν με ένα υπερπολύτιμο δίποντο από το Ρέθυμνο που το έφερε στους 10 βαθμούς και το διατήρησε στην πρώτη οκτάδα.

Από την άλλη ο ΟΠΕΡ που έφτασε μια ανάσα από ένα «καθαρό» τρίποντο, λύγισε στο 2-0, υπέστη οδυνηρή ήττα που τον «βύθισε» για άλλη μια φορά στην εσωστρέφεια. Η ομάδα του Ντζαφέρη  που επηρρεάστηκε και απο τον σοβαρό τραυματισμό της Λαγουδάκη στο 18-15 του Ά σετ (κόλλησε το γόνατο της σε μια προσπάθεια για άμυνα και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις), αγνοεί πλέον τη νίκη από την 6η αγωνιστική (3-2 τον Φιλαθλητικό).

 Μορφή των νικητών η εξαιρετική Βαρουδάκη, η πολύτιμη Λιάγκη και η Δικαιούλια απο το σερβις. Απο τον ΟΠΕΡ διασώθηκε η εκπληκτική και ψυχωμενη Σαλούστρου και κατα διατήματα Κατερίνη, Κλείσαρη.

Ισορροπημένα ξεκίνησε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο ποντο μέχρι τους 12 πόντους. Στη συνέχεια το Ρέθυμνο ανέβασε την απόδοση του, βρήκε ρυθμό στο μπλοκ και στο σέρβις και ξέφυγε αρχικά με 17-13, και 18-15. Εκεί είχαμε τον τραυματισμό της διαγώνιας Στέλας Λαγουδάκη που έφερε την προσωρινή διακοπή του ματς και δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στις αθλήτριες των δύο ομαδων.

  Στην επανεκκίνηση του ματς ο ΟΠΕΡ βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να ξεφύγει με 19-16 ενώ με σερί 6-0 από πόντους των Σαλούστρου, Kατερίνη, Ξαγοραράκη,  Κλείσαρη«τελείωσε» το σετ με 25-16 και πήρε προβάδισμα 1-0.

Μεγάλο θρίλερ ήταν το δεύτερο σετ. Το Μαρκόπουλο ξεκίνησε με πολύ μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα για να ισοφαρίσει το σκορ. Με πολύ καλό σέρβις «χτύπησε» τον ΟΠΕΡ στην υποδοχή, τον αποδιοργάνωσε και πήρε προβάδισμα με 9-12, 11-15, 16-20. Η συμπαράσταση των οπαδών του ΟΠΕΡ και η βελτίωση των γηπεδούχων σε άμυνα και επίθεση με τη Σαλούστρου διαγώνια, τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν σερί 6-2 και να φέρουν το ματς στα ίσα με 22-22.

Το θρίλερ συνεχίστηκε με 24-24 αλλά το φινάλε ήταν ευχάριστο για τις Κρητικιές που πιο ψύχραιμες και με καθαρό μυαλό επικράτησαν με 26-24 και διαμόρφωσαν το 2-0.

Και ενώ ο ΟΠΕΡ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση να πάρει καθαρό τρίποντο καθώς είχε την ψυχολογία και τον κόσμο με το μέρος του είχαμε την ανατροπή. Η ομάδα των Μεσογείων αρνήθηκε να πετάξει λευκή πετσέτα, εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του ΟΠΕΡ στην υποδοχή και από το εξαιρετικό σέρβις της Δικαιούλια και από την επιθετική αποτελεσματικότητα των Νικολογιάννη-Βαρουδάκη-Λιάγκη πήρε εύκολα το σετ με 14-25 και μείωσε 2-1.

Η κατάκτηση του σετ έδωσε «φτερά» στις παίκτριες του Ιβάνοβιτς ενώ άγχωσε τις αθλήτριες του Ντζαφέρη. Το Μαρκόπουλο με την ίδια «συνταγή» διατήρησε από την αρχή προβάδισμα 3 πόντων (9-12, 12-15) και στη συνέχεια ξέφυγε με + 5 (19-24). Ο ΟΠΕΡ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για ανατροπή αλλά οι φιλοξενούμενες με σοβαρότητα και ωριμότητα «τελείωσαν» το σετ με 20-25 και έφεραν το ματς στο 2-2.

Στο ται μπρέικ το σενάριο ήταν.. Χιτσκοκικό, με τον ΟΠΕΡ να προηγείται με 8-6 αλλά το Μαρκόπουλο με αντεπίθεση διαρκείας να περνάει μπροστά με 11-13 και να «κλειδώνει» το υπερπολύτιμο δίποντο με 12-15 και εκπληκτική ανατροπή με 2-3 σετ.

Τάδε έφη…

Θανάσης Ντζαφέρης: «Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά το 2-0 υπήρχε νευρικότητα, μας πίεσε το Μαρκόπουλο από τη γραμμή του σερβίς και έτσι ήρθε αυτό το άσχημο αποτέλεσμα. Το μυαλό όλων μας πάντως είναι στην Στέλλα και ευχόμαστε να μην είναι κάτι το σοβαρό»

Βέσκο Ιβάνοβιτς: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη και την ανατροπή γιατί είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εδώ, ενώ είχαμε και το πρόβλημα με την Αλεξάκου που μπορούσε να βοηθήσει μόνο στην πίσω ζώνη. Η ομάδα όμως έδειξε την ποιότητα της αλλά και μαχητικό πνεύμα και έτσι τα καταφέραμε.»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-16, 26-24, 14-25, 20-25, 12-15.

ΟΠΕΡ (Ντζαφέρης) Σαλούστρου, Παρασκάκη, Κλεισιάρη, Κατερίνη, Λαγουδάκη, Ξαγοραράκη Β., Παπουτσή -λ / Κογεράκη, Τσελάνη.

Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς) Δικαιούλια, Νιοκολογιάννη, Πατεράκη, Βάσκεζ, Λιάγκη, Βαρουδάκη, Κοκκίου -λ / Αλεξάκου, Καρακάση, Τσιάκουλα, Σιρίνινα, Χαριτωνίδη.

Τα στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα.