ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ανατροπή, το νέο… κινέζικο βασανιστήριο!

Ανατροπή, το νέο… κινέζικο βασανιστήριο!

Ανάλυσε το

Όλοι έχουμε ακούσει ασφαλώς για τα παράξενα κινέζικα βασανιστήρια που χρησιμοποιούσαν οι Κινέζοι στην Ανατολή, καθώς και τις περίεργες ονομασίες που είχαν τα βασανιστήρια αυτά. Στο Τεπίκ και στην Θεσσαλονίκη οι Άσιάτες φαίνεται πως αύξησαν τη γκάμα των επιλογών τους, καθώς στο… ρεπερτόριό τους προστέθηκε και το βασανιστήριο της … ανατροπής!

Όπως λοιπόν συνέβη και πριν από μία εβδομάδα στο Μεξικό, έτσι και στην Ελλάδα οι Κινέζοι έκλεψαν στο τέλος την μπουκιά από το στόμα των Σλοβάκων, που παρά την προσπάθειά και το προβάδισμά τους ηττήθηκαν τελικά με 3-2 (20-25, 23-25, 25-19, 25-20, 15-13) σετ της Σλοβακίας , στο συναρπαστικό ματς, που άνοιξε την αυλαία του δεύτερου τουρνουά πρόκρισης στο φάιναλ φορ (2-4/07 Μπρατισλάβα) της Γ΄ κατηγορίας του World League.

Παρά την σχεδόν δίωρη καθυστέρηση λόγω της μεσημεριάτικης πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα στο σύστημα εξαερισμού του “Παλέ”, που αν και σβύστηκε άμεσα, προκάλεσε βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης του γηπέδου, οι δύο ομάδες  μπήκαν ορεξάτες στο ματς.

Η Σλοβακία με όπλο της το μπλοκ προηγήθηκε με 2-0 σετ των Κινέζων και η ομάδα του Φλάβιο Γκουλινέλι, που ως διοργανώτρια του φαίναλ φορ της Μπρατισλάβα, έχει εξασφαλίσει ήδη την προκρισή της, έδειξε πως ήρθε στην Θεσσαλονίκη αποφασισμένη για ρεβάνς του 3-2 στο Τέπικ.

Ωστόσο οι Κινέζοι, που δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα, για ένα ακόμη ματς έδειξαν τα τεράστια ψυχικά τους αποθέματα. Με αποτελεσματικό σερβίς και την άμυνα να έχει τον πρώτο λόγο, οι Ασιάτες έφτασαν σε μία σπουδαία ανατροπή, πανηγυρίζοντας έξαλλα την πρώτη τους νίκη επί ελληνικού εδάφους.

Η βαθμολογία του του Ομίλου G: 1. *Κίνα 9β, 2. *Σλοβακία 6β, 3. Ελλάδα 5β, Μεξικό 1β
*Κίνα και Σλοβακία έχουν από ένα ματς περισσότερο

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-20, 25-23, 19-25, 20-25, 15-13

Σλοβακία (Γκουλινέλι) Μπέντζ 15, Κόχουτ 14, Σόπκο 19, Μάσνι 5, Πάτακ 9, Κάσπερ 6, λίμπερο ο Κούμπς,Όγκουρτσακ 2, Τέρβεν, Χόρνικ

Κίνα (Σιε) Ζανγκ Ζ. 11, Ζάνγκ Τσ. 17, Λι Ρ., Γι 5, Γκενγκ 10 Ντάι 1, λίμπερο ο Τονγκ,  Γιουάν 17, Τσούι, Γιάο 2, Ράο