ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ανδρεόπουλος: «Θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Ανδρεόπουλος: «Θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ανδρεόπουλος στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ενόψει της προετοιμασίας για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξεκαθάρισε ότι ο στόχος είναι δύσκολος αλλά η γαλανόλευκη θα τα δώσει όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Ξεκινάμε μία δύσκολη και μακρά προετοιμασία. Είμαστε συνηθισμένοι όλοι μας πλέον σε αυτή την κατάσταση. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, καθώς όπως ξέρετε ο στόχος μας είναι πολύ δύσκολος. Είμαστε πολύ χαρουμένοι που συμμετέχουμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Οι μπαταρίες γέμισαν και μάλιστα δώσαμε μία παραπάνω εβδομάδα άδεια, γιατί ακόμα και εμείς οι προπονητές νιώθαμε αρκετή κούραση και το είχαμε όλοι μας ανάγκη», δήλωσε ο έμπειρος κόουτς.

Για τον Μενέλαο Κοκκινάκη που θα αγωνιστεί ως λίμπερο: «Δεν ξέρω αν θα είναι μεγάλη η διαφορά. Από το ευρωπαίκό λιγκ λειτουργούσαμε προπονητικά προς αυτή την κατεύθυνση με τον Μενέλαο, το εξετάζαμε, το συζητήσαμε μαζί του και προχωράμε».

Για τον στόχο της Εθνικής στο ευρωπαϊκό: «Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο όμιλο. Η βιβλιοθήκη μας έχει… γεμίσει από τις κούπες και τα μετάλλια. Δεν έχουμε χώρο να τα βάλουμε και δεν υπάρχει λόγος να βγάλουμε τα παλιά για να βάλουμε τα καινούργια. Όπως μέχρι τώρα χειριζόμαστε την κατάσταση με τους αθλητές σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και με τους προπονητές, αυτό θα κάνουμε και τώρα. Επαναλαμβάνω ότι δικός μας στόχος είναι να ευχαριστηθούμε άλλο ένα τουρνουά, όπως κάναμε στα τρία προηγούμενα που λάβαμε μέρος. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος, τίποτα παραπάνω. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για νίκες. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και γνωρίζουμε την δυναμική των αντιπάλων μας. Οι 3 από τις 4 θέσεις για την 16αδα είναι κλεισμένες, άρα με πολύ δύσκολους αντιπάλους θα παλέψουμε για μία θέση. Και ίσες πιθανότητες να είχαμε με την Πορτογαλία και την Ρουμανία, θα ξεκινούσαμε με 33,3%. Έχουμε μετρήσει τις δυνάμεις μας στις προηγούμενες διοργανώσεις πέρυσι και φέτος. Όλες τις Εθνικές ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν δύσκολα παιχνίδια. Τις δυνάμεις του ελληνικού βόλεϊ τις ξέρουμε. Δεν θα χρειαστεί δυναμομέτρηση ιδιαίτερη, ξέρουμε που είμαστε και αυτό το επίπεδο θέλουμε να ανεβάσουμε».