ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ανδρεόπουλος: «Παίζουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και τις εξαντλούμε»

Ανδρεόπουλος: «Παίζουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και τις εξαντλούμε»

Λίγη ώρα μετά την πρεμιέρα με το.. αριστερό της Εθνικής ανδρών και την ήττα από τη Βουλγαρία, για τον Α’ όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μονπελι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος και ο διεθνής κεντρικός Παναγιώτης Πελεκούδας, δεν έψαξαν για δικαιολογίες και τόνισαν πως σε καθε ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλους, θα παλεύουν για το κάτι παραπάνω.

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Υπήρχε διάθεση, θέληση και προσπάθεια από όλους, αλλά δυστυχώς δεν έφθασαν αυτά. Υπάρχει διαφορά από την Βουλγαρία, δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν αυτή η εικόνα της στην πρεμιέρα. Ίσως μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε κάποιους πόντους καλύτερα και είχαμε την δυνατότητα να τελειώσουμε κάποιες μπάλες στην κόντρα, αλλά τις χάσαμε και γι’αυτό άνοιγε η διαφορά. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και γνωρίζουμε ότι μας λείπει η δύναμη και παίζουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και τις εξαντλούμε. Αν μας δοθεί η δυνατότητα για κάτι παραπάνω, θα το προσπαθήσουμε».

Για το παιχνίδι με την Ιταλία: «Καταρχάς μπράβο στους παίκτες μου που δεν σκέπτονται το παιχνίδι με την Πορτογαλία, αλλά το αυριανό με την Ιταλία. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ήρθαμε για να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό παλεύουμε και αν έρθει η νίκη, καλώς να έρθει. Αυτό ζητάμε από όλους τους αντιπάλους».

Ο διεθνής κεντρικός, Παναγιώτης Πελεκούδας είπε: «Η Βουλγαρία ήταν καλύτερη από εμάς. Βέβαια καιεμείς μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και θεωρώ πως κάποια στιγμή θα φθάσουμε στο επίπεδο για να τους κοντράρουμε. Αν μπορέσουμε να μείνουμε σε αυτή την κατάσταση με παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις, κάποια στιγμή θα φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Σήμερα δεν ήμασταν κακοί, ήμασταν σχετικά καλοί. Όταν πηγαίναμε σε παιχνίδι δύναμης, η Βουλγαρία ήταν καλύτερη από εμάς, οπότε πρέπει να χρησιμοποιούμε τα ελληνικά στοιχεία για να το παλέψουμε και αυτό θα γίνει σιγά σιγά με τις παραστάσεις που θα έχουμε. Είναι δύσκολο από την πρώτη στιγμή να το πετυχαίνεις. Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Το μυαλό μας δεν είναι μόνο στην Πορτογαλία και την Ρουμανία, ήρθαμε εδώ να παίξουμε με όλους. Σημασία έχει και το παιχνίδι με την Ιταλία, όπως και όλα τα υπόλοιπα».