Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ανδρεόπουλος σε Τζουλιάνι: «Αλμπέρτο, θα έχουμε μεγάλη μάχη!»

Ανδρεόπουλος σε Τζουλιάνι: «Αλμπέρτο, θα έχουμε μεγάλη μάχη!»

Απολαυστικός ήταν στην κλήρωση της Volley League ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος μεταξύ των σημαντικών επισημάνσεων για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό βόλεϊ,  απευθυνόμενος στον Ιταλό τεχνικό του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιανι έδωσε μια… γεύση των φετινών μονομαχιών των «αιώνιων» διεκδικητών του τίτλου, αρχής γενομένης από το μεταξύ τους ντέρμπι στην 6η στροφή του πρωταθλήματος, στον Άγιο Θωμά.

«Σέβομαι όλες τις ομάδες της Volley League, σέβομαι για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και τον ΠΑΟΚ και το Φοίνικα Σύρου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στην ομάδα του Ολυμπιακού. Αλμπέρτο έχεις τον Ντράγκαν (Τράβιτσα), έχω τον Άξελ (Γιάκομπσεν). Έχεις τον Στερν, έχω τον Ερνάντεζ! Θα έχουμε μεγάλη μάχη. Σε ευχαριστώ που είσαι στην Ελλάδα, σε σέβομαι πάρα πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο τεχνικός των πρωταθλητών που κέρδισε τις εντυπώσεις στην χθεσινή εκδήλωση, κατά την παρουσίαση των προπονητών και των άσων των ομάδων.

Καθισμένος αναπαυτικά στον δερμάτινο καναπέ της εκδήλωσης, ο αρχιτέκτονας των “πράσινων” περσινών τίτλων (Πρωτάθλημα, League Cup “N. Σαμαράς” μιλώντας στο φετινό πρωτάθλημα «ευχήθηκε να έχουμε μία από τα ίδια». Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρεόπουλος, με την εμπειρία 15 χρόνων στους πάγκους ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού βόλεϊ, επεσήμανε πως σχεδόν όλα τα χρόνια το πρωτάθλημα του βόλεϊ, είναι το πιο ανταγωνιστικό από όλα τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των ομαδικών σπορ και πάντα η ομάδα που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, στέφεται δίκαια νικήτρια. Για αυτό και ζήτησε από τις διοικήσεις των ομάδων να συνεχίσουν το έργο τους και να φέρνουν στην Ελλάδα τους καλύτερους αθλητές και προπονητές.

Στη συνέχεια, με αφορμή την επιτυχημένη πορεία της Εθνικής μπάσκετ στο Πανευρωπαϊκό ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και πρώην ομοσπονδιακός της «γαλανόλευκης» επεσήμανε το γεγονός ότι λόγω του ότι το βόλεϊ είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο, και παίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε ως αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τόσο ψηλά όσο η παρέα του Γιάννη, η Εθνική πόλο η να διεκδικήσουμε μετάλλιο. Υπογράμμισε όμως πως είναι πολύ σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε μέσα σε όλα τα μεγάλα ραντεβού του αθλήματος.

Τέλος ο ηγέτης της τεχνικής ηγεσίας του “τριφυλλιού”, ζήτησε μεγαλύτερη προβολή για το άθλημα του βόλεϊ, καθώς όπως είπε είναι ένας τομέας που θα πρέπει να επενδύσουν οι ομάδες για την μεγαλύτερη προώθηση του αθλήματος, παραλληλίζοντας την λαοφιλία που απολαμβάνει η Εθνική μπάσκετ, σε σχέση με τη δημοφιλία των αντίστοιχων Εθνικών του βόλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των καθιερωμένων βραβεύσεων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.