Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

‘Ανεμος αισιοδοξίας στη Σαντορίνη

‘Ανεμος αισιοδοξίας στη Σαντορίνη

Τις πρώτες τους εντυπώσεις για την πορεία της προετοιμασίας του ΑΟ Θήρας αλλά και την αισιοδοξία τους για τους φετινούς στόχους στην Α1, σχολίασαν στο sportcyclades.gr και στο Νικόδημο Λιανό, οι αθλήτριες Αννι Μπρίνκμαν και οι Μουντάκη, Βεργίδου, Αρτακιανού.

Μπρίνκμαν: Στόχος η τριάδα

Πρώτη που μίλησε ήταν η γερμανίδα της ομάδας (πρώτη ξένη που αποκτήθηκε χρονικά), η 29χρονη Ανίκα Μπρίνκμαν .

Η γερμανίδα ακραία που δεν «φοβήθηκε» τις άσχημες συγκυρίες της χώρας τον Ιούλιο, με τα capital control και την πολιτική αστάθεια και ανέλυσε το λόγο που την οδήγησε στην επιλογή της Σαντορίνης:

«Έψαχνα να παίξω σε μία ομάδα του εξωτερικού. Μέσω του μάνατζέρ μου ήρθα σε επαφή με τον ΑΟ Θήρας, μίλησα με τον προπονητή τον κ. Οικονόμου, μου εξήγησε τι ακριβώς θέλει, ποιος θα είναι ο ρόλος μου και με βάση τις πληροφορίες που πήρα νομίζω ότι έκανα καλή επιλογή.

Το αστείο είναι ότι όταν έμαθαν φίλοι μου ότι πηγαίνω Ελλάδα μου είπαν να πάρω μετρητά μαζί μου. Δεν χρειάστηκε.

Στα σοβαρά, δεν ένιωσα κανέναν φόβο, ένιωσα απόλυτη ασφάλεια όσον αφορά τα οικονομικά και είμαι πάρα πολύ όμορφα εδώ.

Το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ με βάση τις πληροφορίες που είχα δεν ήταν και τόσο υψηλό σε σχέση με την Γερμανία, όμως από τη στιγμή που μπήκα στο γήπεδο, άρχισα την προπόνηση κατάλαβα ότι κάτι καλό γίνεται εδώ και είναι πολύ καλά τα πράγματα. Να πω την αλήθεια, η πρώτη εικόνα που έχω από την Σαντορίνη είναι  μαύρη.

Κι αυτό γιατί όταν φτάσαμε με το πλοίο ήταν νύχτα. Όμως, το νησί είναι πολύ όμορφο, η θέα καταπληκτική μου αρέσει πάρα πολύ και ήδη έχω ενημερώσει τους φίλους μου ώστε να έρθουν με την πρώτη ευκαιρία. Όσο για τους στόχους μας; Τι άλλο από το να μπούμε στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και του κυπέλλου».

Μουντάκη: « Όπλο μας η οργάνωση»

Η αρχηγός Φερενίκη Μουντάκη που μετράει ήδη τρία χρόνια στο νησί και την ομάδα από εποχής Α2, δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία της ομάδας και σύγκρινε το φετινό με το περυσινό ρόστερ:

«Φέτος, το ρόστερ της ομάδας είναι πιο γεμάτο. Είναι η 3η χρονιά που είμαι στην ομάδα, ήρθα όταν είμαστε στην Α2, δεν είχαμε ως στόχο την άνοδο, όμως αφού ήρθε δεν θα λέγαμε όχι.

Ανεβήκαμε κατηγορία, πέρυσι, στη πρώτη μας χρονιά τερματίσαμε στην 5η θέση μέσα από μία δύσκολη περίοδο με αλλαγή προπονητή και αρκετά προβλήματα. Φέτος όλα είναι διαφορετικά. Κυρίως η οργάνωση που είναι και το μεγάλο μας όπλο.

Η οργάνωση έχει γίνει σωστά, δουλεύουμε πολύ καλά έως τώρα στην προετοιμασία και στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την τριάδα και γιατί όχι και ψηλότερα. Οι φίλαθλοί μας μπορούν να περιμένουν το καλύτερο δυνατό και επαναλαμβάνω ότι αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά.

Το όπλο αυτής της ομάδας είναι η οργάνωση, η δουλειά και το γεγονός ότι έχουμε φέτος ενισχυθεί με τρεις ξένες αθλήτριες ενώ αυτό που με φοβίζει; Τίποτα. Αυτό που ζητάω είναι να είμαστε όλες υγιείς οι αθλήτριες και να απολαύσουμε το βόλεϊ».

Βεργίδου – Αρτακιανού: «Έχουμε χημεία»

Στη συνέχεια μίλησε το δίδυμο των διεθνών, Βεργίδου-Αρτακιανού που είχαν βασικό ρόλο στη πορεία της εθνικής ομάδας μέχρι τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Λινγκ κόντρα στην κάτοχο του χρυσού μεταλλίου,Ουγγαρία
Αρχικά η πασαδόρος Ολγα Βεργίδου, μίλησε για εθνική αλήθεια είναι ότι θέλαμε το κάτι παραπάνω.

Να φτάσουμε στον τελικό, αλλά είχαμε την ατυχία να πέσουμε στον ημιτελικό με την Ουγγαρία, η οποία δίκαια πήρε την 1η θέση.

Ήταν όμως μία πολύ καλή προσπάθεια εδώ και δύο μήνες και νομίζω ότι η Ελλάδα πήρε την θέση που τις αξίζει. Μ’ αρέσει πολύ εδώ στη Σαντορίνη.

Από τη πρώτη στιγμή οι άνθρωποι μας άνοιξαν την αγκαλιά τους, μας έκαναν να νιώσουμε οικεία και αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που ανανεώσαμε και φέτος την παραμονή μας στην ομάδα.

Συν το γεγονός ότι οι στόχοι της διοίκησης είναι υψηλοί. Το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό, τουλάχιστον έξι ομάδες θα παλέψουν για την τετράδα και θα γίνουν πολλοί καλοί αγώνες.»

Από την πλευρά της, η λίμπερο Αρτακιανού, υποστήριξε: «η πορεία που είχαμε με την εθνική ομάδα ήταν πολύ καλή, τα χαλάσαμε λίγο στο τέλος, όμως είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα πήγε τόσο ψηλά και νομίζω ότι του χρόνου θα πάμε ακόμη καλύτερα.

Όσο για την Σαντορίνη; Φέτος έχουμε καλύτερη ομάδα, οι στόχοι είναι υψηλοί, από την πρώτη προπόνηση είδαμε ότι υπάρχει χημεία και ευελπιστούμε χωρίς να λέμε πολλά λόγια ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα».