Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανεβάζοντας στροφές και… απαιτήσεις

Ανεβάζοντας στροφές και… απαιτήσεις

Με πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται η 3η αγωνιστική στην Α1 των γυναικών με τον αγώνα Πανναξιακός- ΟΠΕ Ρεθύμνου να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Η αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Α1 ξεκινά το Σάββατο με 4 αναμετρήσεις, ωστόσο η Κυριακή είναι αυτή που κλέβει την παράσταση με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την φιλόδοξη φέτος Σαντορίνη, ενώ η ΕΡΤ λίγες ώρες νωρίτερα θα μεταδώσει το Άρης – Μαρκόπουλο.

Από τα παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία της 3ης αγωνιστικής το Σάββατο ξεχωρίζει το ντέρμπι της Νάξου με τον Πανναξιακό να φιλοξενεί το Ρέθυμνο…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αία Ευόσμου με στόχο να κάνει το 3×3 και να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος χωρίς βαθμολογική απώλεια.

Οι «πράσινες» του Γιώργου Ρούση χωρίς προβλήματα και με την Φίλντ στην σύνθεσή τους δεν αναμένεται να έχουν προβλήματα απέναντι στις νεοφώτιστες Θεσσαλονικιές που θέλουν να δείξουν ανταγωνιστικές.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στην αναμέτρηση του Σαββάτου υπογράμμισε «Θέλουμε στο παιχνίδι με τον Αίαντα να συνεχίσουμε τις νίκες σε συνδυασμό με καλές εμφανίσεις. Παράλληλα επιθυμούμε να ενσωματώσουμε στο παιχνίδι μας περισσότερα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Το έργο του Αίντα στην Αθήνα είναι εξαιρετικό δύσκολο με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να τονίζει «Έχουμε μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια στα οποία προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητα μας εν όψει των αγώνων που ακολουθούν και στα οποία θα πρέπει να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ – ΟΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Στη Νάξο ο  Ζόραν Κόβαζιτς χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με καλή ψυχολογία περιμένει τον αγώνα κόντρα στην ομάδα της Κρήτης στοχεύοντας στο τρίποντο και τη νίκη.

Φαβορί είναι οι γηπεδούχες ωστόσο αυτό θα πρέπει να το αποδείξουν και εντός γηπέδου με τον Σέρβο προπονητή του Πανναξιακού να δηλώνει  «Είναι σημαντικό να κερδίσουμε για να δώσουμε συνέχεια στο σερί μας και να αποκτήσουμε σαν ομάδα την νοοτροπία νικητή. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των κοριτσιών σ’ αυτά που ζητάω και έτσι θέλω να συνεχίσουμε».

Ο ΟΠΕΡ ταξιδεύει στην Νάξο χωρίς τις Παρασκάκη και Κατερίνη με τον Θανάση Ντζαφέρη να δηλώνει: «Είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που γίνεται ακόμη δυσκολότερο με τις απώλειες που έχουμε, ωστόσο περιμένω από την ομάδα μου ακόμη κι υπό αυτές τις συνθήκες να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο».

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Στην Λάρισα ο Φιλαθλητικός υποδέχεται την μαχητική Ηλιούπολη στοχεύοντας στην πρώτη του νίκη της φετινής περιόδου.

«Είναι και για τις δύο ομάδες ένα μεγάλο ντέρμπι. Είναι το πρώτο παιχνίδι που πρέπει να δείξουμε κάτι, αλλά παράλληλα η εμφάνιση μας να συνοδευτεί κι από βαθμούς. Η Ηλιούπολη είναι πιο έμπειρη, εμείς έχουμε το αβαντάζ της έδρας κι όποιος διαχειριστεί καλύτερα το άγχος και τις δυσκολίες που θα προκύψουν θα πάρει και τη νίκη», είπε ο τεχνικός των Θεσσαλών Λάμπρος Πράππας.

Από την άλλη πλευρά η Δήμητρα Λυκογιάννη έχοντας την Γκλιγκόροβιτς αμφίβολη θα επιδιώξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να σπάσει το ρόδι για τη φετινή χρονιά. Η τεχνικός της ομάδας των Νοτίων προαστίων μιλώντας στο www.ilioupoliwomenvolley.gr έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις αθλήτριές της τονίζοντας «Σε αυτή την αγωνιστική καλούμαστε να παίξουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι ενάντια σε μια αξιόμαχη ομάδα με την οποία κατά βάση έχουμε ως κοινό στόχο την παραμονή στην κατηγορίας. Ο Φιλαθλητικός διαθέτει έμπειρες αθλήτριες και μεγάλο φίλαθλο κοινό. Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε συνεχίζοντας μια καλή εμφάνιση πρωτίστως. Βέβαια, ακόμη είναι αμφίβολη η συμμετοχή της πασαδόρου μας. Τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου να φανούν μέσα στο γήπεδο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αθλήτριές μου».

ΑΕΚ – ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πορφύρα. Οι «κιτρινόμαυρες» θέλουν τη νίκη και μόνο προκειμένου να επικεντρωθούν στο επόμενο δύσκολο πρόγραμμα που έχουν. Αυτό εξάλλου ζήτησε και ο Μανώλης Ρουμελιώτης λέγοντας «Θέλουμε και πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη χωρίς απώλειες και στρέψουμε μετά την προσοχή μας στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί».

Ο Πορφύρας εκτός από την εμπειρία αναζητά και τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα και παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας ο Βασίλης Πανδής τόνισε «Για μας όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα αλλά όταν παίζεις με την ΑΕΚ και ιδιαίτερα στην έδρα της ο συντελεστής δυσκολίας μεγαλώνει. Εμείς όπως και στα δύο προηγούμενα ματς θα πάμε χωρίς άγχος θέλοντας να δείξουμε και πάλι ότι βελτιωνόμαστε ως ομάδα»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 30/10

15.00 Παναθηναϊκός – Αίας Ευόσμου

19.00 ΑΟΝ Πανναξιακός – ΟΠ Ρεθύμνου

18.00 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός – ΓΣ Ηλιούπολης

19.00 ΑΕΚ – Πορφύρας

Κυριακή 1/11

14.00 (ΕΡΤ2) Άρης – Μαρκόπουλο

19.00 Ολυμπιακός – ΑΟ Θήρας