ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Αγγελόπουλος: «Έχει προοπτική η ομάδα της ΕΑΠ»

Αγγελόπουλος: «Έχει προοπτική η ομάδα της ΕΑΠ»
Κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού στο φαιναλ-4 έφηβων έδωσε το «παρών» ο Πατρινός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Έφηβων, Άρης Αγγελόπουλος,  ο οποίος παρακολούθησε και το μικρό τελικό ώστε να βγάλει εκ νέου τα συμπεράσματα του για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες από τις ομάδες της Πελοποννήσου.
«Από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού που κατέχω τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω παρακολουθήσει πολλές φορές τους παίκτες που συμμετείχαν στο φαιναλ-4 όμως βρέθηκα στο γήπεδο για να τους παρακολουθήσω μια ακόμα φορά και να δω και κάποια πράγματα σε συνθήκες πίεσης», είπε ο Άρης Αγγελόπουλος και πρόσθεσε ακολούθως: «Υπάρχει ένα σύστημα που καταγράφει τους αθλητές σε όλη την Ελλάδα και στη νοτιοδυτική Ελλάδα υπάρχουν 14 παίκτες οι οποίοι βρίσκονται υπ’ όψιν των ομοσπονδιακών τεχνικών και από αυτούς είναι και αρκετοί Πατρινοί. Πεσούσης της κρίσης η ομοσπονδία δεν έχει αφήσει τα παιδιά στη τύχη τους, υπάρχει εβδομαδιαία καταγραφή για να βλέπουμε την πρόοδο των αθλητών με στόχο να στελεχώσουμε τις νέες εθνικές παίδων και έφηβων».
Σε ό,τι αφορά στην ΕΑΠ, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Η ΕΑΠ δίκαια κατάκτησε τον τίτλο, έχει καλό υλικό, είναι σημαντικό που οι ταλαντούχοι παίκτες είναι μαζεμένοι σε μια ομάδα και πιστεύω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να κάνει καλή πορεία και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην ΕΑΠ υπάρχουν παιδιά που έχουν προσόντα να πάνε ψηλά αλλά το αν και κατά πόσο θα προχωρήσουν είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς τομείς με κυρίαρχο την δουλειά. Καλό υλικό υπάρχει και στην Ολυμπιάδα η οποία διαθέτει αξιόλογους παίκτες και κάνει καλή δουλειά. Νομίζω ότι είναι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο για το Πατρινό βόλεϊ ότι στο φάιναλ-4 είδαμε 3 πατρινές ομάδες να συμμετέχουν με 12 Πατρινούς παίκτες στη διοργάνωση και αυτό είναι καλό γιατί ειδικά στα αγόρια υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία χρόνια».
Σύμφωνα με όσα είπε ο Αρης Αγγελόπουλος, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν νέες κλήσεις σε Πατρινούς αθλητές για τις καθιερωμένες προπονήσεις στην εθνική παίδων και έφηβων και δεν αποκλείεται να βρίσκονται μέσα σε αυτές και νέα πρόσωπα.
ΠΗΓΗ:  Εφημερίδα “Πρωινή Γνώμη”