Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών Κ18: Νίκη για τη ΔΕΚΑ, μεγάλη ανατροπή κορυφής από τον Ηλυσιακό
18/06/2026 22:30
Συγκλονιστικές αναμετρήσεις περιλάμβανε η δεύτερη ημέρα της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών Κ18 στη Λάρισα. Η Ακαδημία ΔΕΚΑ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, ενώ ο Ηλυσιακός πέτυχε εντυπωσιακή ανατροπή απέναντι στην ΕΑ Λάρισας, παίρνοντας προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο.
Πρώτη νίκη για την Ακαδημία ΔΕΚΑ απέναντι στον Κύδωνα Χανίων
Η Ακαδημία ΔΕΚΑ έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, επικρατώντας με 3-1 του Κύδωνα Χανίων στο παιχνίδι των δύο ομάδων που είχαν ξεκινήσει με ήττα τις υποχρεώσεις τους στην τελική φάση.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο σετ, καθώς παρότι προηγήθηκε με 24-22, το έχασε στις λεπτομέρειες με 25-27. Ωστόσο αντέδρασε άμεσα, ισοφάρισε κατακτώντας το δεύτερο σετ με το ίδιο σκορ και στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό της, φτάνοντας σε μια πολύτιμη νίκη.
Τα σετ: 25-27, 27-25, 25-19, 25-21.
Διαιτητές: Καλαντζής, Μαυράκης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Καραβάκα.
ΔΕΚΑ (Ελένη Κιόση): Κατσαμάκη, Βλαχοπούλου, Ελευθεριάδου, Γάλλου Α., Μωυτσίδου, Μανίκα Ε. / Μουστακίδη (λ), Τομπουλίδη (λ), Κωνσταντινίδου, Μισαϊλίδου, Γάλλου Ε., Τσιόπλη, Μανίκα Χ.., Γουλαρα.
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ (Χρυσόστομος Κατοίκος): Μπουρμπάκη Ε., Μπουρμπάκη Γ., Γιακούμπιετς, Αναστασάκη, Σεληνιωτάκη, Παπαδοπούλου / Μανουσάκη (λ), Παλαύρα, Τριπολιτσιώτη, Ιορδανόγλου.
Ο Ηλυσιακός γύρισε από το 0-2 και έμεινε μόνος πρώτος
Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, ο Ηλυσιακός πραγματοποίησε εντυπωσιακή ανατροπή απέναντι στην οικοδέσποινα ΕΑ Λάρισας, επικρατώντας με 3-2, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ.
Η ομάδα της Λάρισας είχε τον απόλυτο έλεγχο στα δύο πρώτα σετ και έδειχνε να βρίσκεται αγκαλιά με τη νίκη. Ο Ηλυσιακός όμως αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο, κυριάρχησε πλήρως στα δύο επόμενα σετ και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο τάι μπρέικ, πανηγυρίζοντας μία νίκη που τον έφερε μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η μάχη για τα μετάλλια και τον τίτλο παραμένει ανοιχτή και θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, όπου ο Ηλυσιακός θα αντιμετωπίσει τον Κύδωνα Χανίων, ενώ η ΕΑ Λάρισας θα κοντραριστεί με την Ακαδημία ΔΕΚΑ.
Τα σετ: 25-23, 25-16, 10-25, 16-25, 8-15.
Ε.Α. ΛΑΡΙΣΗΣ (Γιώργος Ακριτίδης): Νίκου, Προβίδα, Κερέμη Καραναστάση, Τζιούρα, Ζαπανιώτη / Πιτσάρη (λ), Βαγενά (λ), Τσίντζα, Μαστοροστεργίου, Ντόντου, Μαγαλιού, Γκατζώνα, Καραναστάση.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. (Μαρία Αριστείδου): Παπαστράτου, Παρμάκη, Κορνάκια, Δασκαλοπούλου, Δημοπούλου, Βαμβακά / Χατζηνικολάου (λ), Νάνο (λ), Τόγκα, Κατσάνου, Βακαλοπούλου, Σπίνου, Βολονάκη, Γώγου.
Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τα πάντα
Μετά από δύο ημέρες αγώνων, ο Ηλυσιακός απέκτησε προβάδισμα στη μάχη του τίτλου, ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά. Η τρίτη και τελευταία αγωνιστική αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τόσο η κορυφή όσο και τα μετάλλια παραμένουν ανοιχτή υπόθεση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών Κ18.
Το πρόγραμμα της τελικής φάσης
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026
Ηλυσιακός Α.Ο. – ΔΕΚΑ 3-1 (25-20, 25-18, 21-25, 25-21)
Ε.Α. Λαρίσης – Α.Ο. Κύδων 3-1 (20-25, 25-17, 25-20, 25-22)
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026
Α.Ο. Κύδων – ΔΕΚΑ 1-3 (27-25, 25-27, 19-25, 21-25)
20.00: Ε.Α. Λαρίσης – Ηλυσιακός Α.Ο.
Διαιτητές: Μαυράκης, Καλαντζής, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Σιμοπούλου.
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026
16.00: Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Ο. Κύδων
Διαιτητές: Αθανασόπουλος, Χλωρός, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Πράντζου.
18.00: ΔΕΚΑ – Ε.Α. Λαρίσης
Διαιτητές: Χλωρός, Αθανασόπουλος, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Παπαδημητρίου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ηλυσιακός Α.Ο. 3β. (3-1)
2. Ε.Α. Λαρίσης 3β. (3-1)
3. ΔΕΚΑ 3β. (4-4)
4. Α.Ο. Κύδων 0β. (2-6)