ΔΙΕΘΝΗ

«Άγγιξε» τον τελικό στο ντεμπούτο του ο Οικονόμου (video)

«Άγγιξε» τον τελικό στο ντεμπούτο του ο Οικονόμου (video)

Μία ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου Φινλανδίας γυναικών έφτασε η OrPo Volley των δικών μας Βεργίδου Οικονόμου, αλλά τελικά, για λεπτομέρειες, ο Έλληνας τεχνικός δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του στη Σκανδιναβία με νίκη, καθώς η ομάδα του ηττήθηκε στα σημεία με 3-2 (14-25, 25-23, 25-21, 19-25, 15-12) σετ από την περσινή φιναλίστ, Κοούσαμο.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά από το ντεμπούτο του σε ένα ματς “θρίλερ” ο Απόστολος Οικονόμου τόνισε ότι “έγινε  ένας πολύ σκληρός και “σφιχτός” αγώνας. Η συγκέντρωση της Κουουσάμο αποδείχθηκε καθοριστική, ιδιαίτερα στο τέλος του δεύτερου και πέμπτου σετ.

Αν κοιτάξουμε την τακτική πλευρά, γνωρίζαμε ότι η αντίπαλός μας είναι ένα πολύ δυνατή στην επίθεση και στο μπλοκ. Ωστόσο, το παιχνίδι σήμερα δεν κρίθηκε στην επίθεση και είχαμε καλύτερη υποδοχή. Σύμφωνα με τη στατιστική, θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει, αλλά σε τέτοια ματς παίζει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωση”  υποστήριξε ο Θεσσαλός προπονητής της OrPo Volley.

Κυπελλούχος Γυναικών 2018 στέφθηκε η ΗΡΚ που επικράτησε με 3-0 (25-15, 25-18, 25-17) στον τελικό της Κουόυσαμο, ενώ στον αντίστοιχο τελικό των ανδρών την “κούπα” κατέκτησε η Βαλέπα Σασταμάλα, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 3-0 (25-20, 25-21, 25-18) σετ της Χουρικάνι Λόιμαν.

Το επόμενο τέστ για την ομάδα του Οικονόμου είναι ευρωπαϊκό, καθώς στις 10 Ιανουαρίου η OrPo Volley υποδέχεται στο Οριβέσι την Καστριότι Φεριζάι, στο β’ ματς των “32” του Τσάλεντζ Καπ, έχοντας προίκα το 3-0 του α’ αγώνα στο Κόσοβο.

Δείτε το Video με τους τελευταίους πόντους από το ντεμπούτο του Απόστολου Οικονόμου

Foto:  Tuomas Pelto  /  Facebook Volleyball Team Finland

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...