Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανοίγουν «λογαριασμό» οι «αιώνιες»

Ανοίγουν «λογαριασμό» οι «αιώνιες»

Το ντέρμπι «αιωνίων» του Ρέντη (20.30, Νοvasports 1 & Novasports HD) «κλέβει» δικαιολογημένα την παράσταση μεταξύ άλλων σημαντικών αναμετρήσεων που περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών. Ρεπό έχει η ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή αν προτιμάτε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που απ’ την ίδρυσή τους είναι “καταδικασμένες” να πρωταγωνιστούν και να κατακτούν τίτλους.

Ο Ολυμπιακός, έπειτα από μία μακρά περίοδο κυριαρχίας του «τριφυλλιού» τα τελευταία χρόνια σαρώνει τους εγχώριους τίτλους, με τον «αιώνιο» αντίπαλο να παρακολουθεί και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή που οι συνθήκες θα του επιτρέψουν να επιστρέψει στις κούπες.
Φέτος η ερυθρόλευκη ομάδα του Γιάννη Νικολάκη προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το νταμπλ, ωστόσο η δουλειά του Γιώργου Ρούσση στις «πράσινες» έχει αποδώσει καρπούς και αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας αλλά και όνειρα τίτλου.

Τα πάντα όμως κρίνονται στο γήπεδο, όπου σε τέτοια ματς τα προγνωστικά πάνε περίπατο, η καρδιά έχει τον πρώτο λόγο και η τελική νίκη κρίνεται πολλές φορές στα σημεία… όπως δήλωσαν και στο Volleyplanet δύο εκ των αυριανών μονομάχων του ντέρμπι, η «οικοδέσποινα» ΜVP της 3ης αγωνιστικής, Τζίνα Λαμπρούση και η «πράσινη», Πένυ Ρόγκα.

Νέα ναυμαχία για Πανναξιακό!

Η αυλαία πάντως της αγωνιστικής ανοίγει στις 16.00 με δύο πολύ ενδιαφέροντα ματς και μία… ναυμαχία!

Στο Ρέθυμνο λοιπόν ο ανεβασμένος ΟΠΕΡ υποδέχεται τον φιλόδοξο Πανναξιακό με στόχο τη νίκη. Η κρητική ομάδα, με την οποία αναμένεται να κάνει και το ντεμπούτο της η Σέρβα πανέμορφη διαγώνια, Μαρίνα Ζούνιτς, έδειξε με την ψυχωμένη της εμφάνιση και το ‘διπλό» στο Μαρκόπουλο πως “δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα”.

«Δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανναξιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικές παίκτριες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται για να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία» δήλωσε με λακωνικότητα η ΜVP της 4ης αγωνιστικής, πολύπειρη άσος του ΟΠΕΡ, Φίφι Σαπαρέφσκα.

Η ομάδα της Νάξου με αύρα από τον νταμπλούχο Ολυμπιακό, καθώς από το κλειστό του Ρέντη, όπου προπονήθηκε για τελευταία φορά, βρίσκεται ήδη στο Ρέθυμνο ελπίζει πως στην δεύτερη φετινή της κόντρα με αντίπαλο μία νησιώτικη ομάδα θα καταφέρει να επαναλάβει την πρόσφατη ιστορική επιτυχία με τον Α.Ο Θήρας και θα πραγματοποιήσει μία ιδανική πρόβα τζενεράλε ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων στο Challenge Cup.

«Φτάσαμε στην 5η στροφή του πρωταθλήματος και πριν από τον αγώνα του Challenge Cup δίνουμε ένα δυνατό τεστ με την ομάδα του ΟΠΕΡ» ξεκίνησε να δηλώνει στο www.volleyplanet.gr η πασαδόρος του Πανναξιακού , Κωνσταντίνα Πασσιά και συνέχισε: «Όλη μας η προσοχή πρέπει να είναι στραμμένη σε αυτό το παιχνίδι, χωρίς να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Είναι ένα ακόμη δυνατό ματς ανάμεσα σε νησιωτικές ομάδες, όπου και οι δυο θα κυνηγήσουμε τη νίκη.

Είμαι σίγουρη πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και στο τέλος το ροζ φύλο αγώνα θα καταλήξει στην ομάδα που θα έχει τη μεγαλύτερη θέληση. Πάμε λοιπόν για ό,τι καλύτερο μετά από ένα επιτυχημένο σερί 3 νικών. Η ομάδα μου θα διεκδικήσει τους 3 βαθμούς μέχρι τέλους… Υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά μας με δυνατά παιχνίδια έως το φινάλε του πρώτου γύρου, έτσι θέλουμε αγώνα με αγώνα να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, με συνοχή, επιμονή, θέληση, δύναμη, συγκέντρωση και πίστη για το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Πάει για “σεφτέ” στην Ηλιούπολη

Στην Ηλιούπολη στις 16.00 η νεοφώτιστη ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη, θέλει να συνεχίσει την καλή της φετινή πορεία και κόντρα στο Μαρκόπουλο Revoil, που θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει την παρθενική φετινή του νίκη και να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις της ήττας από τον ΟΠΕΡ στα Μεσόγεια.

Η Σαντορίνη το πάνω χέρι στη νίκη

Την ίδια ώρα στη Σαντορίνη ο Α.Ο Θήρας θέλει να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία του και μετά το διπλό στη Χαλάστρα επί των Μακεδόνων, έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο κόντρα στον ουραγό Ηρακλή, που δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει ούτε έναν βαθμό. “Στόχος μας είναι η νίκη για να συνεχίσουμε το σερί μας και νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα, καθώς οι στόχοι των δύο ομάδων είναι τελείως αντίθετοι φέτος, με τον Ηρακλή στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος να μην είναι ανταγωνιστικός” δήλωσε στο www.volleyplanet.gr η Θεσσαλονικιά αθλήτρια του A.O Θήρας, Όλγα Βεργίδου.

Όλα για το πρώτο τρίποντο

“Μονόδρομος” φαντάζει η νίκη στον αγώνα που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στις 18.00, ανάμεσα στη γηπεδούχο Ανατόλια και τους Μακεδόνες Αξιού. Όπως και ο Ηρακλής, έτσι και αυτές οι δύο ομάδες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν κάποιο βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα και για αυτό το τρίποντο είναι επιτακτική ανάγκη και για τις δύο ομάδες.

Πρωτάθλημα: Α1 Εθνική Κατ.Γυναικών
ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Σάββατο 8/11/2014
Μ.Μερκούρη
20.30
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μουλά Ειρ.-Κυριοπούλου
Πολίτης
Σάββατο 8/11/2014
Α΄Ηλιούπολης
16.00
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σταρίδας-Μόσχος
Ακαρέπης
Σάββατο 8/11/2014
Θήρας
16.00
ΑΟ ΘΗΡΑΣ
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Καπάνταης-Χλωρός
Ανδρονικίδης
Σάββατο 8/11/2014
Ανατόλια
18.00
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Σταυριανίδης-Μπέλλος
Καραγιάννης
Σάββατο 8/11/2014
Ρεθύμνου
16.00
ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
Καρπουζάς-Αγγελίδης
Κοκοτσάκης