BEACH VOLLEY

Ανοίγουν… σαμπάνιες στην Κοπακαμπάνα

Ανοίγουν… σαμπάνιες στην Κοπακαμπάνα

Για πρώτη φορά μετά το 2004 η διάσημη βραζιλιάνικη παραλία της Κoπακαμπάνα θα φιλοξενήσει φέτος τουρνουά μπιτς βόλεϊ του World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Για μία χώρα με τα μεγαλύτερα επιτεύγματα και επιτυχίες στο άθλημα, ασφαλώς το να μην έχει διοργανώσει εδώ και 11 χρόνια κάποιο αντίστοιχο τουρνουά της FIVB σίγουρα δεν είναι και λίγο. Τελευταία φορά μάλιστα το 2004 είχαν αναδειχθεί νικητές οι Γερμανοί Ντίκμαν/Ρέκερμαν στους ανδρες και οι Βραζιλιάνες Άνα Πάουλα/Σάντρα Πίρες στις γυναίκες.

Για αυτό και η ανακοίνωση της διοργάνωσης του τουρνουά του πρωταθλήματος World Tour από 1-6 Σεπτεμβρίου 2015, έγινε δεκτή με φοβερό ενθουσιασμό από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Άλλωστε και το εν λόγω τουρνουά, θα έχει για τους Βραζιλιάνους διοργανωτές χαρακτήρα test event για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, καθώς στον ίδιο ακριβώς χώρο θα φιλοξενηθεί μετά από περίπου έναν χρόνο και το ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ και σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για όλους τους αθλητές να δούνε τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνολικά οι φετινές διοργανώσεις της FIVB στο πλαίσιο του World Tour θα φτάσουν τις 19, κάθε μία με διαφορετικά έπαθλα και βαθμολογίες. Θα υπάρχουν 9 Όπεν τουρνουά, 5 τουρνουά Grand Slam, 4 τουρνουά Majors, το World Tour Finals και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

(Foto: Divulgação/FIVB)