ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανοικτή πρόκριση και… λογαριασμούς

Ανοικτή πρόκριση και… λογαριασμούς

Μετά την πρόσφατη αναμέτρησή τους στο Ζηρίνειο Ολυμπιακός και Κηφισιά δίνουν ραντεβού στην Σύρο και τον ημιτελικό του Κυπέλλου (20:00 ΝΕΡΙΤ Plus) έχοντας αρκετούς ανοικτούς λογαριασμούς και μεγάλο στόχο τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Ένα ακόμη μεταξύ τους παιχνίδι είναι έτοιμοι να δώσουν Ολυμπιακός και Κηφισιά, ωστόσο ο αγώνας στο «Δ. Βικέλας» θα είναι χωρίς αύριο και για τους δύο «μονομάχους».

Μετά την περσινή τους αναμέτρηση στον τελικό του Κυπέλλου στην Καλαμάτα, Ολυμπιακός και Κηφισιά κοντράρονται εκ νέου στον θεσμό έχοντας όμως στόχο το «μαγικό» εισιτήριο προς τον τελικό.

Η φετινή πορεία και των δύο ομάδων είναι πολύ καλή καθώς «φιγουράρουν» στην 2η και 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω στο Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός με νωπές ακόμη τις μνήμες από την ήττα του στο Ζηρίνειο με 3-1 φιλοδοξεί να πάρει την εκδίκησή του απέναντι στους «κυανόλευκους» και παράλληλα να πάει στον τελικό για να διατηρήσει τα κεκτημένα της Καλαμάτας.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Καζάζη έχοντας το τελευταίο διάστημα «ανοικτές» πληγές με τραυματισμούς παικτών έφθασαν στην Ερμούπολη κομπλέ με τον τεχνικό των Πειραιωτών να βλέπει με ικανοποίηση τόσο την κατάσταση του Κώστα Χριστοφιδέλη, όσο και του Ντιάτσκοφ.

Η τελευταία προπόνηση ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ χωρίς απρόοπτα και έτσι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς απουσίες και προβλήματα κόντρα στην Κηφισιά.

Ο «τρελαμένος» και «ανυπόμονος» Μενέλαος Κοκκινάκης μιλώντας για τον δεύτερο ημιτελικό και το αν υπάρχει πίεση τόνισε «Έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία μου και θέλω να έχω λίγη τρέλα. Στον Ολυμπιακό πάντα υπάρχει η πίεση για κατακτήσεις τίτλων, οπότε είμαστε συνηθισμένοι».

Ο Δημήτρης Καζάζης από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως η Κηφισιά δεν μπαίνει στον ημιτελικό με τον τίτλο του αουτσαϊντερ και υπογράμμισε Παίζει ρόλο το γήπεδο, αλλά θα μετρήσει περισσότερο το ποιος το θέλει πιο πολύ. Η Κηφισιά δεν είναι αουτσάιντερ. Είναι πιο έμπειρη από πέρσι κι αν την αφήσεις μπορεί να σου κάνει ζημιά. Όλοι στο μυαλό μας έχουμε το Κύπελλο. Για τον Ολυμπιακό κάθε θέση πέραν της πρώτης είναι αποτυχία. Υπάρχει πίεση, αλλά έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Είναι μεγάλη ομάδα και θέλει τους τίτλους».

Θέλει να γράψει ιστορία

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης των 9 Κυπέλλων θέλει να γράψει ιστορία και να ξεπεράσει τον Γιώργο Ντράγκοβιτς σε κατακτήσεις τίτλων. Ο έμπειρος ακραίος στοχεύει σε έναν ακόμη τίτλο κάτι που αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο και για τον ίδιο.

«Αυτό που μετράει είναι οι στόχοι της ομάδας από εκεί και πέρα αν έρθουν και οι προσωπικοί στόχοι καλοδεχούμενοι. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο, έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματά μας και σε τέτοια ματς ακόμα και κουτσός μπαίνεις και παίζεις» δήλωσε σχετικά ο Χριστοφιδέλης.

Χαλαρή, αλλά όχι αδιάφορη η Κηφισιά

Από την άλλη πλευρά η Κηφισιά με άγνοια κινδύνου και…. «χαλαρότητα» ευελπιστεί να πάρει τη νίκη και να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου.

Άπαντες βέβαια γνωρίζουν τον βαθμό δυσκολίας, ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πρόκριση μέχρι τελευταίου πόντου. Έτσι όπως κάνουν και στο πρωτάθλημα και έκαναν πριν λίγες ημέρες στο Ζηρίνειο όταν και επικράτησαν των Πειραιωτών.

Ο Κώστας Αρσενιάδης για μια ακόμη φορά ανέφερε πως οι παίκτες του παίζουν στα… όριά τους και στα  «κόκκινα» ωστόσο ο στόχος  και η προοπτική του τελικού αποτελούν ένα μεγάλο κίνητρο για όλους.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων μιλώντας για τον ημιτελικό τόνισε «Προβλήματα τραυματισμών δεν έχουμε, αλλά είμαστε κουρασμένοι γιατί παίζουμε στο κόκκινο, και δεν μπορούμε να κάνουμε ροτέσιον. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα το αντιμετωπίσουμε όπως τα άλλα. Σε σχέση με πέρσι και φέτος υπάρχουν διαφορές. Το κρίσιμο παιχνίδι πέρσι το πήρε ο Ολυμπιακός. Αυτό που έπρεπε να νικήσει, νίκησε. Η εμπειρία είναι κάτι πολύ σοβαρό. Οι παίκτες του έχουν ζήσει νίκες και ήττες».

Η προετοιμασία της ομάδας των Βορείων προαστίων ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς προβλήματα με τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο να δηλώνει «Όλα παίζουν ρόλο κι εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε και είναι ένα ματς 50-50. Δεν έρχεσαι ποτέ για να χάσεις. Είμαστε χαλαροί στον ΑΟΚ, αφού δεν υπάρχει πίεση από την διοίκηση, απολαμβάνουμε την παρουσία μας εδώ, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν είναι κανένας χαλαρός».