A2

Άνοιξαν… λογαριασμό τα Χανιά

Άνοιξαν… λογαριασμό τα Χανιά

Την παρθενική του φετινή νίκη, που κρατάει «ζωντανές» τις ελπίδες παραμονής της κρητικής ομάδας, σημείωσε στο Εθνικό Στάδιο Χανίων ο τοπικός ΣΦΠ επικρατώντας με 3-0 (25-11, 26-24, 25-22) σετ του πρωτάρη στην κατηγορία ΑΣ Κέρκης Μαραθόκαμπου στο παιχνίδι που έριξε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου την αυλαία της 5ης αγωνιστικής του 1ου υποομίλου Α’ ομίλου της Α2 Ανδρών.

To κρίσιμο ματς για τις δύο ομάδες, που ωστόσο δεν διεκδίκησε  δάφνες ποιότητος από πλευράς θεάματος, ξεκίνησε παρουσία περίπου 150 θεατών στο κλειστό των Χανίων με τους «χειρότερους οιωνούς» για τους φιλοξενούμενους. Στη διάρκεια της προθέρμανσης ο βασικός πασαδόρος του Κέρκη (σ.σ έχει πάρει το όνομα του από το ομώνυμο βουνό της Σάμου και ψηλότερο του Αιγαίου), Μιχάλης Λιόντας ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στην γάμπα (τράβηγμα) και δεν ξεκίνησε το ματς, με την απουσία του να επηρεάζει εμφανώς τους Σαμιώτες.

liontas

Ο ΣΦΠ Χανίων εκμεταλλευόμενος το σάστισμα των αντιπάλων του κυρίαρχησε σε σερβίς και μπλοκ, ξέφυγε από νωρίς 11-4 και με τον ΑΣ Κέρκης να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε υποδοχή και ανάπτυξη του β’ πασαδόρου Ηλιάδη έφτασε, παρά τις αλλαγές του Θανάση Πανούσου, με λάθη των αντιπάλων στην κατάκτηση του α’ σετ με 25-11.

Με τον Λιόντα να ζει έντονα το ματς πλέον, από τη θέση των αναπληρωματικών και να προσπαθεί να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του, ο Κέρκης με πιεστικό σερβίς και το καλό μπλοκ του Παπακυριάκου, ξέφυγε από νωρίς με 8-4. Μετά από εκατέρωθεν μπαράζ λαθών οι Χανιώτες μείωσαν το εις βάρος τους 13-9 στον πόντο, 14-13 φέρνοντας στη συνέχεια με «πέναλτι» του κεντρικού Αλεξάκη το σκορ στα ίσα, 14-14.

Το σέρβις στο φιλέ του Παπακυριάκου έφερε για πρώτη φορά στο σετ μπροστά τους γηπεδούχους με 16-15. Ακολούθησε ένα κακό παιχνίδι, με αλλεπάλληλα λάθη ένθεν κι ένθεν, όπου έπειτα από εναλλαγές στο σκορ οι φιλοξενούμενοι, με συνεχόμενες “αλχημείες” του Σαμιώτη τεχνικού και εναλλαγές τακτικών- σχημάτων, προσπέρασαν με 21-18 . Ο ΣΦΠ Χανίων αντέδρασε, με καλό μπλοκ ισοφάρισε σε 23-23 και τελικά μετά από δύο χαμένα σετ μπολ ζευγάρωσε τα κερδισμένα του σετ με 26-24, 2-0 μέσα σε ενθουσιασμό της κερκίδας.

sfp xania_panigyriko

Στο τρίτο σετ ο τεχνικός των φιλοξενούμενων προσπάθησε με τις στεντόρειες φωνές του να αφυπνίσει τους Σαμιώτες, με τον Οικονόμου να επιστρέφει μετά από ένα σετ στο παιχνίδι, αντί του Λεβογιάννη. Το πιεστικό σερβίς της ομάδας του Μπουρμπάκη έφερε αποτέλεσμα δίνοντας αρχικά προβάδισμα με 8-6 και με «αιχμή του δόρατος» τον αρχηγό Μποτζολάκη η διαφορά ανέβηκε στο 15-11. Παρά την προσπάθεια όμως των φιλοξενούμενων που ψαλίδισαν τη διαφορά στους 2 πόντους 16-14, οι Χανιώτες με πρωταγωνιστή τον Αλεξάκη σε επίθεση και σερβίς προηγήθηκαν με 22-16 και τελικά παρά την ύστατη προσπάθεια των αντιπάλων τους, πανηγύρισαν με 25-22 την πρώτη τους φετινή νίκη 3-0 σετ στο πρωτάθλημα.

as kerkis_sfp xania

Πολύ καλοί για τους νικητές οι Μποτζολάκης, Σαλωνίτης, Αλεξάκης, ενώ από τους φιλοξενούμενους, που εκτός από την ατυχία του Λιόντα είχαν τις απουσίες των Βοσδογιάννη, Γιαννόπουλου, Βουρονίκου, ξεχώρισε ο Παπακυριάκου.

Διαιτητές: Τραχαλακη-Αγγελιδης

ΣΦΠ Χανιών (Δ.Μπουρμπάκης): Σαλωνίτης, Μποτζολάκης, Γρηγοράκης, Αλεξάκης, Δρανδάκης, Κουτρουμπάκης, λίμπερο ο Χαραλαμπίδης, Τζουγκαράκης, Ντοκάκης, Αυλωνίτης, Παπαδόπουλος, Ίτσιος

ΑΣ Κέρκης Μαραθόκαμπου (θ. Πανούσος): Ηλιάδης, Κνίτης Παπακυριάκου, Κονδύλης, Οικονόμου, Ιωαννίδης, λίμπερο ο Καλαμοβράκης, Λεβογιάννης, Αρετούλης

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο Volleyplanet

Δήμος Μπουρμπάκης (Προπονητής ΣΦΠ Χανίων): «Το πρώτο μας φετινό τρίποντο, που μας δίνει ελπίδες και μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Ασφαλώς και η απώλεια του Λιόντα ήταν μεγάλη για τους αντιπάλους μας, αλλά συμβαίνουν αυτά… Είμαστε αισιόδοξοι, είναι επιλογή μας να αγωνιζόμαστε με νεαρούς αθλητές και θα φτάσουμε όπου μπορούμε στηριζόμενοι σε αυτά τα παιδιά».

Θανάσης Πανούσος (Προπονητής ΑΣ Κέρκης Μαραθόκαμπου): «Προσπαθήσαμε παρά την ατυχία του Λιόντα, στο α’ σετ δεν υπήρξαμε στο γήπεδο, κάναμε κάποιες «αλχημείες» στη συνέχεια, αλλά κάναμε και λάθη, που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Σίγουρα αν κερδίζαμε θα είχαμε ένα μεγάλο αβαντάζ, αλλά τελικά το «πετάξαμε».

Νίκος Σαλωνίτης (Πασαδόρος ΣΦΠ Χανίων): «Ήταν πολύ καλή νίκη για ψυχολογικούς λόγους, είχαμε δύσκολη κλήρωση στην αρχή, αλλά και απουσίες στην Πάτρα, που μας κόστισαν βαθμούς, αλλά αισιοδοξώ πως θα συνεχίσουμε με νίκες».

Μιχάλης Λιόντας (Πασαδόρος ΑΣ Κέρκης Μαραθόκαμπου): «Θέλαμε πολύ τη νίκη και είχαμε προετοιμαστεί καλά για το παιχνίδι. Προσωπικά την ατυχία στο ζέσταμα να τραυματιστώ στην γάμπα και να μην καταφέρω καθόλου να βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά τα παιδιά προσπάθησαν να αγωνιστούν και για μένα.Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα που θέλαμε, αλλά πρέπει και μετά από αυτό το αποτέλεσμα να συνεχίσουμε τη δύσκολη μας προσπάθεια.»

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:  ΟΦΗ –Απόλλων Πατρών 3-0 (25-14, 25-16, 25-21), Ολυμπιάδα Πατρών-Πανιώνιος 1-3 (16-25 , 25-27, 25-17, 24-26),  Απόλλων Αθηνών- Καλαμάτα ‘80 3-2 (25-16, 22-25, 23-25, 25-14, 15-13), ΑΟ Παλλήνης-Πανερυθραϊκός 3-1 (27-25, 25-16, 18- 25, 25-14)

Στην βαθμολογία με την συμπλήρωση 5 αγωνιστικών ο ΑΟ Παλλήνης παραμένει όντας αήττητος επικεφαλής με 15 βαθμούς, ακολουθεί με 12 ο ΟΦΗ, τρίτος με 11 είναι ο ΓΣ Απόλλων Αθηνών, ενώ ο ΣΦΠ Χανίων “ξεκόλλησε” από την τελευταία θέση με το πρώτο του τρίποντο στη σεζόν.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...