Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Άνοιξε φτερά για… κορυφή

Άνοιξε φτερά για… κορυφή

Ανάλυσε το

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του ΠΑΟΚ απο την Ορεστιάδα κατά την 9η αγωνιστική, καθώς με το 3-0 (25-17, 25-19, 25-15) ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε το τρίποντο πολύ πιο εύκολα απο ότι και ο ίδιος θα περίμενε και πέρασε μόνος πρώτος στην βαθμολογία.

Τη νίκη και μάλιστα με το «καθαρό» 3-0 πανηγύρισε στον Έβρο ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας σε έναν ακόμη αγώνα δεν μπόρεσε να δείξει ανταγωνιστικός και έτσι γνώρισε την ήττα κατά την 9η αγωνιστική της Α1.

Ο Δικέφαλος του Βορρά με κεκτημένη ταχύτητα από τις τελευταίες του νίκες στην κατηγορία, φρόντισε να παρουσιαστεί σοβαρός και πειθαρχημένος και να φθάσει στο τρίποντο που τον φέρνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο κλειστό του Έβρου ο ΠΑΟΚ με κορυφαίους τους Γκόμεζ και Σαφράνοβιτw αλλά και αποτελεσματικές επιθέσεις και δυνατά σερβίς πήρε από νωρίς προβάδισμα στα σετ και στο τέλος έφθασε στην 8η νίκη του σε 9 αναμετρήσεις.

Αντίθετα οι Εβρίτες του Κώστα Δεληκώστα για τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς και μετά τον αγώνα με τον Εθνικό πρόσθεσαν μια ακόμη κακή εμφάνιση. Για ένα ακόμη παιχνίδι Λούνα, Αλεξάντροφ δεν μπόρεσαν να πάρουν πόντος, με τον δεύτερο να ξεκινά με 0/5 επιθέσεις στο πρώτο σετ και να αντικατασταθεί από τον Γκιγέρμε που όμως και αυτός δεν βοήθησε.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ με τον Γκόμεζ και το σερβίς να πιέζει την «πράσινη» υποδοχή ξεκίνησε προηγούμενος με 1-5 και 7-12, ενώ με εξαιρετικά ποσοστά σε επίθεση έκανε το 8-15. Με την διαφορά να είναι υπέρ του ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μην απειληθεί ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 14-18 καθώς εκεί Ντίνας, Γκόμεζ και Σαφράνοβιτς έτρεξαν ένα σερί 4-0 κάνοντας το 14-22 και στο τέλος με το 17-25 ο ΠΑΟΚ έφθασε στο 0-1.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-4, ο ΑΟΟ μείωσε σε 5-6 και με άστοχη επίθεση του Σαφράνοβιτς ισοφάρισε σε 10-10. Η άστοχη επίθεση του Γκόμεζ και ο πόντος του Λούνα έκαναν το 12-10 για τους γηπεδούχους, όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε γρήγορα σε 14-14 και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 17-17.

Εκεί οι «ασπρόμαυροι» με το μπλόκ στον Ριζόπουλο και τις επιθέσεις απο Σαφράνοβιτς και Γκόμεζ έκαναν το 7-22 βάζοντας τέλος σε κάθε όνειρο των γηπεδούχων για το 1-1. Το 19-25 απλά επιβεβαίωσε την αγωνιστική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ απογοητεύοντας τους φιλάθλους των «πρασίνων».

Το τρίτο σετ του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία καθώς οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν απλά να διατηρήσουν τα κεκτημένα από τα προηγούμενα σετ και να φθάσουν στη νίκη.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα του ΠΑΟΚ φρόντισε να είναι μαζί με τον Δικέφαλο του Βορρά στο σκορ μέχρι το 7-7. Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Καλμαζίδη με τους Μουρ και Σαφράνοβιτς έκαναν το 8-10 και 11-15… Τα λάθη του ΠΑΟΚ έφεραν την διαφορά στο 15-18 όμως δύο πόντοι από τους Γκόμεζ, Μουρ έκαναν το 16-20 και στο τέλος με το 18-25 έγινε το 0-3 για τον ΠΑΟΚ που φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τάδε έφη…

Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ) : «Μπήκαμε δυνατά, αποφασιστικά, κάναμε ό,τι είχαμε σχεδιάσει και δεν δώσαμε δικαιώματα στην Ορεστιάδα. Ξέραμε ότι εδώ είναι δύσκολο να φύγεις χωρίς απώλειες. Είχαμε προετοιμαστεί καλά και προσπαθήσαμε πολύ. Όλα είναι δύσκολα ματς και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις υπομονή».  

Βασίλης Κουρνέτας (ΠΑΟΚ) : «Όταν έρχεσαι στην Ορεστιάδα, μόνο εύκολο δεν είναι το 0-3. Δεν περιμέναμε τόσο εύκολη τη νίκη. Ίσως έγινε επειδή η Ορεστιάδα προέρχεται από 2 συνεχόμενες ήττες, αλλά από πολύ καλές ομάδες. Όταν είμαστε σοβαροί μπορούμε να παίρνουμε νίκες. Ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει εμφυσήσει  στην ομάδα σοβαρότητα και ηρεμία. Εμπνέει σεβασμό στους παίκτες και το βλέπεις από τα βλέμματά τους. Απολαμβάνουν την κάθε στιγμή στο γήπεδο. Δεν το έχω δει σε πολλές ομάδες αυτό. Κρατάμε χαμηλούς τόνους. Θέλουμε περισσότερο κόσμο  σε όλα τα γήπεδα.  Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει, σήμερα την παρών και μας βοήθησε πολλά».

Κώστας Δεληκώστας (Προπονητής ΑΟΟ) : «Ο ΠΑΟΚ παίζει καλό μπλοκ άμυνα και ήταν πολύ αποτελεσματικός. Ξέραμε ότι δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε χωρίς καλό σερβις. Ρισκάραμε από τη γραμμή και κάναμε πολλά λάθη. Δεν υπολογίζουμε βαθμούς. Αυτά τα παιχνίδια ήταν δοκιμασία για μας, αλλά δείχνουμε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες. Στα επόμενα είναι που πρέπει να πάρουμε βαθμούς».

Δημήτρης Ριζόπουλος (ΑΟΟ) : «Τα τελευταία ήταν παιχνίδια για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε.  Σήμερα συναντήσαμε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ, που έχει στόχο το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί αλλά και ο ΠΑΟΚ τα έχει όλα.

 Εμείς δεν έχουμε σωθεί. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την  ΜΕΝΤ και την ΑΕΚ. Αυτοί είναι αγώνες που πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς»

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 1 (1 μπλοκ), Λούνα 12 (12/30 επ), Αλεξάντροφ 1 (1 μπλοκ, 33% υπ – 0% άριστες), Τόμσον 3 (2/5 επ, 1 μπλοκ), Ποτολίδης 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 5 (5/18 επ, 80% υπ – 60% άριστες) / Βλασακίδης (λ, 56% υπ – 44% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ, 47% υπ – 26% άριστες), Γκιγιέρμε 2 (2/5 επ, 53% υπ – 41% άριστες)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Ντίνας 6 (2/4 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (1 άσσος), Μουρ 5 (5/9 επ), Γκόμεζ 28 (26/43 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Εφραιμίδης 8 (8/17 επ, 65% υπ – 24% άριστες), Σαφράνοβιτς 12 (10/18 επ, 2 άσσοι, 69% υπ – 56% άριστες) / Γκαράς (λ, 85% υπ – 54% άριστες), Παντακίδης, Σαμπάνης