Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Άνοιξε λογαριασμό στη Volleyleague ο Ολυμπιακός

Άνοιξε λογαριασμό στη Volleyleague ο Ολυμπιακός

Νικηφόρα ξεκίνησε στη Volleyleague o Ολυμπιακός καθώς οι “ερυθρόλευκες” του Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο δεν δυσκολεύθηκαν να επικρατήσουν 3-0 των Αμαζόνων και να πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς και πλέον να ετοιμάζουν τα πλάνα τους για τον επαναληπτικό αγώνα του Τσάμπιονς Λίγκ κόντρα στην Μιχάνσκα Μινσκ στη Λευκορωσία.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Ρέντη ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μόλις 71 λεπτά προκειμένου να φθάσει στο τρίποντο και με το 3-0 να ξεκινήσει με το… δεξί της επίσημες υποχρεώσεις του.

Οι διαφορά δυναμικότητας έδωσε την ευκαιρία στον Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο να ξεκουράσει την Σάσκια Χίπε, να αφήσει εκτός και να προστατέψει την Ζιώγα που αντιμετώπιζε κάποιο μικροπρόβλημα τραυματισμού και να χρησιμοποιήσει μόνο στο 3ο σετ την Κατερίνα Γιώτα, δείχνοντας έτσι πως βασική προτεραιότητα της ομάδας είναι ο επαναληπτικός της Πέμπτης κόντρα στην Μιχάνσκα Μινσκ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θέλει να υπερασπιστεί το νικηφόρο 3-2 και να κλείσει ραντεβού στους Ομίλους της διοργάνωσης.

Στην αναμέτρηση με τις Αμαζόνες τώρα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός χρησιμοποίησε ως διαγώνια την Μαρία Γενιτσαρίδη η οποία σταμάτησε στους 12 πόντους την στιγμή που πρώτη σκόρερ της ομάδας ήταν η Σάλας με 14, ενώ και η Εμμανουηλίδου είχε 12.

Αντίθετα ο σύλλογος των Βορείων προαστίων μετά τα δύο άσχημα πρώτα σετ, προσπάθησε στο τρίτο αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει κάτι απο τον αγώνα έχοντας κορυφαίες την Χριστοδούλου με 9 πόντους και την Αρβανιτοπούλου με 6.

Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενες του Κώστα Γκούντα με… άγνοια κινδύνου προηγήθηκαν με 5-8, αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε γρήγορα και με ένα σερί 4-0 έκαναν το 9-8 και λίγο αργότερα το 14-11. Η Σάλας με εξαιρετικές επιθέσεις έκανε το 17-12 και με άσσο της το 23-13 για τελειώσεις το πρώτο σετ στο 25-14 με πόντο της Κελεσίδη.

Εξίσου εύκολο έργο ήταν για τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο σετ καθώς με το 5-0 οι γηπεδούχες έδειξαν και τις προθέσεις τους. Μαριάνα Κόστα και Εμμανουηλίδου ανέβασαν την διαφορά στους +12 (17-5). Μια διαφορά που έμεινε μέχρι τέλους αφού η Μαρία Γενιτσαρίδη έγραψε το 25-13 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ οι Αμαζόνες έχοντας αποβάλει το άγχος της πρεμιέρες παρουσιάστηκαν καλύτερες με αποτέλεσμα να συμβαδίζουν με τον Ολυμπιακό, όμως τα σερβίς της Εμμανουηλίδου έφεραν τις Πειραιώτισσες στο 9-7 και με άσσο της Γενιτσαρίδη το σκορ πήγε στο 17-13. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας ισοφάρισε σε 18-18 όμως η Σάλας και η Γιώτα “ξεκόλλησαν” τον Ολυμπιακό που έκανε το 22-19 και στο τέλος με το 25-21 κατέκτησε το τρίποντο με το 3-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ζιλ Φερέρ Κουτίνο): Εμμανουηλίδου 12 (4/12 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ), Σάλας 14 (11/20 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 43% υπ. – 29% άριστες), Παράιμπα 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 25% άριστες), Χριστοδούλου 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Γενιτσαρίδη 12 (11/30 επ., 1 άσσος, 75% υπ. – 75% άριστες), Κελεσίδη 5 (3/5 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Τοτσίδου (λ, 61% υπ. – 33% άριστες), Γιώτα 3 (3/5 επ.), Μιλεντίγεβιτς 1 (1/3 επ.), Συριστατίδη, Ξανθοπούλου.

Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Κώστας Γκούντας): Γουάτκινς 2 (2/2 επ.), Κασδοβασίλη 2 (1/10 επ., 1 μπλοκ), Μορέιρα 4 (4/16 επ., 45% υπ. – 36% άριστες), Χριστοδούλου 9 (7/21 επ., 2 άσσοι, 46% υπ. – 12% άριστες), Μαστοράκη 1 (1/2 επ.), Γκρέκα 6 (5/15 επ., 1 άσσος, 25% υπ. – 17% άριστες) / Σαμπάτη (λ, 33% υπ. – 17% άριστες), Αρβανιτοπούλου 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Βυθούλκα, Κουρλάμπα, Κορρέ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζιλ Φερέρ Κουτίνιου (Προπονητής Ολυμπιακού): «Έπρεπε να δοκιμάσουμε πράγματα σήμερα και να παίξουμε παρά τα προβλήματα, αλλά ευτυχώς έχουμε 14 παίκτριες και οφείλουμε να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε όλες. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε παίκτριες που διαθέτουν εμπειρία και μπορούν να παίξουνε σε διαφορετικές θέσεις, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα σε καταστάσεις όπως η σημερινή. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας μου παρά τους τραυματισμούς που μας προκύπτουν, και γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Στον αγώνα με την Μινσκ πρέπει να βγούμε και να παλέψουμε, να κάνουμε απ’ την μεριά μας ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φτάσουμε στην πρόκριση».

Κώστας Γκούντας (Προπονητής Αμαζόνων): «Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που είναι στους στόχους μας. Ήμασταν ανταγωνιστικοί για ένα σετ και από εκει πέρα πρέπει να μάθουμε να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε τον ρυθμό μας και θα πετύχουμε τους στόχους μας».