ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανοιχτοί λογαριασμοί στην Καλαμάτα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Ανοιχτοί λογαριασμοί στην Καλαμάτα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα «μονομαχήσουν» στον Β ημιτελικό του Final 4 της Καλαμάτας με στόχο το εισιτήριο στον τελικό που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς. Μιλενκόσκι, Τακουρίδης, Ανδρεόπουλος και Γιάκομπσεν αναφέρθηκαν στην 8η φετινής τους κόντρα δηλώνοντας έτοιμοι για τη νίκη.

Όπως τόνισαν οι δύο προπονητές στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, ο Γιόσκο Μιλενκόσκι του Π.Α.Ο.Κ. και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος του Παναθηναϊκού μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων δεν υπάρχουν και η νίκη θα κριθεί στις μικρές λεπτομέρειες.

Γιόσκο Μιλενκόσκι (Προπονητής Π.Α.Ο.Κ.): «Φαβορί ο Παναθηναϊκός»

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, που προκριθήκαμε στο Final-4. Είμαστε έτοιμοι. Το κύπελλο είναι η διοργάνωση που δεν έχει φαβορί. Έχουμε να χάσουμε από τις 14 Ιανουαρίου, από τότε έχουμε μόνο νίκες στην Ελλάδα και τις περισσότερες με 3-0. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, άλλωστε στους επτά αγώνες που έχουμε παίξει φέτος έχει κερδίσει τους πέντε. Ωστόσο, εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε».

Γιάννης Τακουρίδης (αρχηγός Π.Α.Ο.Κ.): «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ο αρχηγός του Π.Α.Ο.Κ. Γιάννης Τακουρίδης τόνισε: «Ευχαριστούμε την πόλη της Καλαμάτας για τη φιλοξενία. Είναι μια πόλη που αγκαλιάζει το βόλεϊ, έχει φιλοξενήσει και την Εθνική ενώ έχει επίσης ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στο Final-4, είναι η 9η συνεχόμενη χρονιά για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης, ενώ τις τελευταίες τρεις ήμασταν τροπαιούχοι.

Σε ότι αφορά τον ημιτελικό, είναι ένα ματς κόντρα σε μια ομάδα που την ξέρουμε πολύ καλά. Είναι πρωτόγνωρο να παίζουμε τόσες πολλές φορές με μια ομάδα. Μας κέρδισαν πέντε φορές, εμείς πήραμε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Όποιος και να κερδίσει δε θα αποτελεί έκπληξη, διότι είμαστε δυο εξαιρετικά σύνολα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη, απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο σεβόμαστε παρά πολύ. Έχουν εξαιρετικούς παίκτες και προπονητή, και τους σεβόμαστε απεριόριστα».

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Ρεβάνς για τις δύο ήττες που προηγήθηκαν»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Θελουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο της Καλαμάτας και την ομοσπονδία για τη διοργάνωση του final 4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και είναι τιμη να βρισκόμαστε σε ένα Final 4. Για την τοπική ομάδα ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή άνοδο. Σε αυτή τη διοργάνωση βρίσκονται οι ομάδες που απέδωσαν το καλύτερο βόλεϊ. Δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν τις ιδέες πιθανότητες.

Όσον αφορά την ομάδα μου έχουμε ένα δύσκολο αγώνας. Σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μας νίκησε τις προηγούμενες δυο φορές που αναμετρηθήκαμε και στο ημιτελικό θελουμε να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς για τις ήττες που προηγήθηκαν».

Άξελ Γιακομπσεν (Αρχηγός Παναθηναϊκού): «Θα τα δώσουμε όλα»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Άξελ Γιάκομπσεν τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Καλαμάτα. Το παιχνίδι με το ΠΑΟΚ είναι ανταγωνιστικό. Προερχόμαστε από δυο δύσκολα παιχνίδια. Η πρόσφατη παράδοση δεν είναι με το μέρος μας, καθώς χάσαμε τα δυο τελευταία ματς. Στο τελευταίο ματς εμείς ως Παναθηναϊκός ήμασταν πιο βελτιωμένοι. Στον ημιτελικό θέλω να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε και να πάμε στον τελικό».