Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ανταλλαγή «ροπαλιών» εν μέσω… Πελοποννησιακού πoλέμου!

Ανταλλαγή «ροπαλιών» εν μέσω… Πελοποννησιακού πoλέμου!

Μετά την αποψινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Φοίνικα Σύρου, που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής Volleyleague ΟΠΑΠ η μάχη της σωτηρίας, αλλά και η διεκδίκηση της 4άδας ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της δεύτερης δόσης, όπου το αήττητο του πρωτοπόρου Ολυμπιακού δοκιμάζεται κόντρα στον παραδοσιακά σηληροτράχηλο αντίπαλο των ερυθρόλευκων, ΑΟΠ Κηφισιάς.

Η μπίλια θα κάτσει στο… πράσινο!

Στην «καταπράσινη» αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Ορεστιάδας, που ανοίγει το μεσημέρι στις 15.00 (Μουλά Ειρ., Κυριοπούλου) στην Κυψέλη την αυλαία της τελευταίας δόσης της αγωνιστικής, οι πράσινοι της Αθήνας είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί έναντι εκείνων του Έβρου, που θα τα δώσουν όλα για κάποιο πολύτιμο βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο ήττες από τον Ολυμπιακό την Καθαρά Δευτέρα και θέλει να ανακάμψει άμεσα, ώστε να διατηρήσει το μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα έναντι του ΠΑΟΚ για την προνομιούχο 2η θέση της κανονικής περιόδου. Πρόβλημα υπάρχει με τον Θάνο Μαρούλη ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο ισχύο και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Εάν δεν αγωνιστεί τη θέση του θα πάρει ο Ίωνας Ρεζκ.

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Χαραλαμπίδης: «Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Η Ορεστιάδα μπορεί να είναι τελευταία στη βαθμολογία αλλά έχει ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογία. Η δική μας ψυχολογία δεν είναι και στα καλύτερα της μετά τα τελευταία αποτελέσματα αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αφοσιωθούμε στο στόχο του πρωταθλήματος. Αν χάσουμε βαθμό από την Ορεστιάδα θα έχουμε προβλήματα. Με τρίποντο η ψυχολογία μας θα αλλάξει και θα μπούμε δυνατά ώστε να κρατήσουμε την 2η θέση».

Για τους φορμαρισμένους ακρίτες, που μετά τις δύο εντός έδρα νίκες επί Κυζίκου Ν. Περάμου και Παναχαϊκής έπιασαν τους 7 βαθμούς και βρίσκονται στο -3 από την 11η ομάδα διατηρώντας τις ελπίδες τους για τα πλέι οφ, ο τεχνικός Μπάμπης Σταματόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Ο κεντρικός της Ορεστιάδας Γιώργος Πεντίδης είπε: «Η ομάδα μου είναι σε καλή κατάταση και με ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της Παναχαϊκής και την πρόκριση στο φάιναλ-4 του κυπέλλου. Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε κάτι θετικό που θα μας βοηθήσει να μείνουμε εντός των πλέι άουτ. Από την αρχή έλεγα που εάν αλλάξει η ψυχολογία θα μπορούμε να κάνουμε πολλά και αυτό το αποδείξαμε».

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων η Ορεστιάδα και ο Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί 25 φορές για το πρωτάθλημα με τους αθηναϊους να προηγούνται στις νίκες με 18-7.

Για το 19Χ19 ο Ολυμπιακός

Έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά της κανονικής περιόδου και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, το ζητούμενο για τον αήττητο Ολυμπιακό που στις 17.00 (Διαιτητές: Βασιλειάδης, Μυλωνάκης) φιλοξενεί στου Ρέντη την Κηφισιά είναι το «19 στα 19». Ωστόσο η σκληροτράχηλη ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, που παρά τα πολλά αγωνιστικά της προβλήματα θα κυνηγήσει την 4η θέση, τα τελευταία χρόνια βάζει δύσκολα στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο γυμναστήριο του Πανελληνίου που του εξασφάλισε την πρώτη θέση ενώ έχει ανοιχτεί και ο δρόμος για μία αήττητη πορεία σε όλην κανονική περίοδο των 22 αγωνιστικών. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την 19η νίκη τους και ήδη έχουν 52 βαθμούς. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ενώ ο Σλόμπονταν Μπόσκαν πολύ πιθανό να ξεκινήσει βασικό τον Ντίμα Φιλίποφ, ώστε να μοιράσει τους αγώνες με τον Κώστα Στιβαχτή ο οποίος έχει επιβαρυνθεί από τα τελευταία ντέρμπι.

O Βραζιλιάνος κεντρικός του Ολυμπιακού Άθος Κόστα είπε: «Προερχόμαστε από μια σημαντική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και μας περιμένει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που πραγματοποιεί καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να προσθέσουμε μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό μας και να πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση».

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς στο πρωτάθλημα προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή Χαλκίδας με 3-2 σετ αλλά και την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο φάιναλ-4 του κυπέλλου που έχει ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας. Υπήρχε όμως και κόστος καθώς μέσα σε έξι μέρες δόθηκαν τρεις επίπονοι αγώνες με 13 σετ. Αμφίβολλοι για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι ο Βούλγαρος διαγώνιος Μπόγιαν Γιορντάνοφ που έχει κάκωση σε δύο δάκτυλα του ποδιού του και ο Νίκος Παπαγγελόπουλος που έχει τενοντίτιδα στο γόνατο.

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Οι παίκτες καταπονήθηκαν πολύ την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό μας κόστισε. Υπάρχει πρόβλημα ακόμα και για τη συγκρότηση της βασικής σύνθεσης ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα τόσο απαιτητικό ματς όπως αυτό με τον Ολυμπιακό. Δεν τίθεται ζήτημα οικονομίας δυνάμεων αλλά δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο».

Από το 2007 που ο Α.Ο.Κηφισιάς ανέβηκε στην Volleyleague έχουν γίνει 19 αγώνες πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται στις νίκες με 13-6.

Με “σπασμένα φρένα” κόντρα στην “λαβωμένη” Κύζικο

Την ίδια ώρα (17.00, Διαιτητές: Θεμελής, Τζεπικινλής) στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” ο τοπικός Εθνικός με κεκτημένη ταχύτητα από την άλωση της Ερμούπολης, φιλοξενεί την Κύζικο Νέας Περάμου σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα».

Ο Εθνικός θέλει το τρίποντο για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και η Κύζικος για να βελτιώσει τη θέση της ενόψει των πλέι άουτ. Οι ακρίτες προέρχονται από τρεις εντυπωσιακές νίκες με Φοίνικα, Ηρακλή και Κηφισιά που τους εκτόξευσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη έχοντας πετύχει με τo παραπάνω το στόχο της για την κανονική περίοδο με 30 βαθμούς μοιράζεται την 5η θέση με τον Φοίνικα και προσβλέπει χωρίς πίεση και σε υψηλότερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

«Παίζουμε στην έδρα μας μετά τη νίκη στο Φοίνικα και είμαι βέβαιος πως οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες θα φέρνουν ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Η Κύζικος θέλει να αποφύγει τα πλέι άουτ και είναι επικίνδυνη ομάδα που χρειάζεται προσοχή. Είναι ακόμα μία δοκιμασία για την ομάδα μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση και να συνεχίσουμε το δρόμο των επιτυχιών. Δεν είναι αυτοσκοπός η 4η θέση. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και καλές εμφανίσεις στα πλέι οφ. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας», δήλωσε ο φορμαρισμένος κεντρικός του Εθνικού Κάσσανδρος Στίγγας.

Η Κύζικος Ν. Περάμου ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη με τον προπονητή, Νίκο Νεόφυτο να μην υπολογίζει ξανά τον Βραζιλιάνο διαγώνιο Ντιάγκο Ματσιέλ, που συνεχίζει την θεραπεία στο πόδι του ενόψει των πλέι άουτ. Η νεοφώτιστη ομάδα έχει 4 νίκες στο πρωτάθλημα και μόνο μία εκτός έδρας (επί της Παναχαϊκής). Με 10 βαθμούς μοιράζεται την 10η θέση μαζί με την Παναχαϊκή.

Ο προπονητής της Κυζίκου Νίκος Νεόφυτος είπε: «Περιμένουμε την επιστροφή του Ματσιέλ και μέχρι τότε θα παίζουμε με σύνθεση ανάγκης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε όλοι καλά στα πλέι άουτ που θα παιχτεί η παραμονή. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε στην Αλεξανδρούπολη. Ο Εθνικός δεν έχει φτάσει τυχαία τόσο ψηλά. Έχει πολύ καλή ομάδα με παράδοση και έδρα και πρέπει να έχουμε δύναμη και διάρκεια για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Στον Α΄γύρο ο Εθνικός νίκησε την Κύζικο στην έδρα της 3-0 (25-23, 25-20, 25-22).

Ντέρμπι “γηραιών” στην Χαλκίδα!

Με την ψυχολογία στα ύψη από το πολύτιμο δίποντο στην Κηφισιά, αλλά και τη νίκη ενός αντίπαλου που μάχεται για την 4άδα, ο Ηρακλής Χαλκίδας υποδέχεται στις 18.00, (Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης) στο κλειστό της Κανήθου τον… συνονόματό του απ’ τη Θεσσαλονίκη, στο ντέρμπι των «γηραιών» της Volleyleague με το σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Περίπου ένα μήνα μετά τη μονομαχία τους στον προημιτελικό του κυπέλλου στο γυμναστήριο της Κανήθου οι γηπεδούχοι του Σπύρου Γκολίτση θέλουν να εξασφαλίσουν την 9η θέση, ενώ ο φιλοξενούμενος Ηρακλής θέλει βαθμούς για να αποφύγει την 8η θέση που θα τον φέρει απέναντι στον Ολυμπιακό στη διαδικασία των πλέι οφ.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς που ήταν και η πιο σπουδαία που έχει πετύχει στην κατηγορία. Η νεοφώτιστη ομάδα θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και να εκμεταλλευτεί το φορμάρισμα που υπάρχει αλλά και την επιστροφή του Μάκη Κανέλλου ο οποίος μετά από 20 ημέρες θεραπείας είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος. Ο Ηρακλής Χαλκίδας έχει 4 νίκες και 11 βαθμούς.

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας, Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Είναι διαφορετικός αγώνας από το κύπελλο και με άλλη ψυχολογία αλλά και πάλι θα γίνει μάχη και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια και αποφασιστικότητα για να νικήσουμε. Θεωρώ πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλο μας και πρέπει να το αποδείξουμε άλλη μία φορά. Θέλουμε να κρατήσουμε την 9η θέση στην κανονική περίοδο γιατί θα έχουμε μικρό πλεονέκτημα και κυρίως θα έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία. Η επιστροφή του Κανέλλου είναι πολύ σημαντική γιατί θα έχουμε και πάλι έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες μας».

Ο, επιμένων ελληνικά εδώ και καιρό, Ηρακλής Πετοσφαίρισης 2015 στοχεύει στην 10η νίκη του στο πρωτάθλημα που θα τον φέρει σε απόσταση βολής από την 6αδα και γιατί όχι και από την 4αδα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες (τρεις για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο) και την τελευταία φορά που νίκησε ήταν το 3-1 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα στις 5 Φεβρουαρίου. Μόνο ο Μπουράκης θα απουσιάσει από την αποστολή λόγω ίωσης.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Όρφανός: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα παίζουμε πάλι στην Χαλκίδα με τον Ηρακλή. Στο κύπελλο ηττηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Θα είναι διαφορετικό ματς αλλά έχουμε καλύτερη εικόνα του αντιπάλου και σίγουρα δεν θα επαναλάβουμε ορισμένα λάθη. Ο αντίπαλος μας καίγεται για την παραμονή, ενώ εμείς θέλουμε καλύτερο πλασάρισμα μέσα στην 8αδα. Για την ακρίβεια θέλουμε να αποφύγουμε την 8η θέση ώστε να μην πέσουμε πάνω στον Ολυμπιακό στη διαδικασία των πλέι οφ».

Στις δύο μέχρι σήμερα συναντήσεις των… ημίθεων ο Ηρακλής Πετοσφαίριση στον Α΄γύρο (10/12) νίκησε τον Ηρακλή Χαλκίδας 3-1 (25-22, 23-25, 25-20, 25-19), ενώ στο κύπελλο (8/2) ο Ηρακλής Χαλκίδας κέρδισε τους Θεσσαλονικείς με 3-2 (25-21, 25-27, 20-25, 25-23, 15-11).

Έχει φαβορί το ντέρμπι της Πελοποννήσου

Ένα ακόμα πελοποννησιακό ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα γίνει στο Βραχάτι μεταξύ του Παμβοχαϊκού που θέλει να κρατήσει την 4η θέση στην κανονική περίοδο και της Παναχαϊκής, που κυνηγάει την πρώτη νίκη μετά τις 5 Δεκεμβρίου ώστε να βελτιώσει τη θέση της ενόψει των πλέι άουτ (19η αγωνιστική, 4/3, 18.00, Διαιτητές: Βουδούρης, Χανδρινός).

Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από τρεις σερί νίκες με Ηρακλή, Φοίνικα και Κύζικο που ανέβασαν στην 5η θέση και στους 32 βαθμούς. Ολα για την 4η θέση θα κριθούν στα ματς με Παναχαϊκή, Ορεστιάδα και Εθνικό εκτός έδρας και ήδη δόθηκε σύνθημα για τρεις νίκες. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Κώστας Δεληκώστας περιμένει και βελτίωση σε ποιοτικούς τομείς όπως η άμυνα, το μπλοκ και η ανάπτυξη.

Ο διαγώνιος του Παμβοχαϊκού Αινείας Τζελάτι είπε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί των επιτυχιών και δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς όπως το μπλοκ – άμυνα. Η ομάδα μας είναι σε μία μεταβατική περίοδο που προσπαθούμε να ανεβάσουμε ταχύτητες με το νέο πασαδόρο ο οποίος παίζει πιο γρήγορα από τον προηγούμενο. Έχει βάλει πολύ πρώτο χρόνο και πάιπ. Ο στόχος μας είναι η 4η θέση. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά τα ματς κλειδιά είναι εκτός έδρας με την Ορεστιάδα και κυρίως με τον Εθνικό».

Η Παναχαϊκή προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά την ήττα στην Ορεστιάδα και να πάρει βαθμούς ή βαθμό ώστε να βελτιώσει τη θέση της και να ανεβάσει την ψυχολογία της. Η επιβάρυνση στους βασικούς παίκτες είναι μεγάλη και ο στόχος να είναι η ομάδα έτοιμη στα πλέι άουτ.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την παραμονή. Ο Παμβοχαϊκός έχει δυνατή και φορμαρισμένη ομάδα που στοχεύει πλέον στην 4αδα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε ότι μπορούμε από αυτόν τον αγώνα».

Άλλες 5 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες της Πελοποννήσου για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» και ο Παμβοχαϊκός προηγείται στις νίκες με 4-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 04/03/2017

Γυμναστήριο Πανελληνίου 15.00: Παναθηναϊκός ΑΟ  – ΑΟ Ορεστιάδας
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Κυριοπούλου Παρατηρητής: Βαρθαλίτης.
Επόπτες: Διαμάντης, Γεωργάκη. Γραμματεία: Μπίτσικα.

Γυμναστήριο «Μιχ.Παρασκευόπουλος» 17.00: ΜΓΣ Εθνικός – ΑΠΣ Κύζικος Νέας Περάμου
Διαιτητές: Θεμελής, Τζεπικινλής. Παρατηρητής: Αντωνούλης.
Επόπτες: Σαρμίδης, Τονονίδης. Γραμματεία: Χειμώνας.

Γυμναστήριο «Μελ.Μερκούρη» 17.00: Ολυμπιακός – ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Βασιλειάδης.
Επόπτες: Λιδωρικιώτης, Μαύρος. Γραμματεία: Κομιανού.

Γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» 18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή Πετ. 2013
Διαιτητές: Βουδούρης, Χανδρινός. Παρατηρητής: Ακαρέπης.
Επόπτες: Κτενάς, Καραγιαννόπουλος. Γραμματεία: Λιόντου.

Γυμναστήριο «Κανήθου» Χαλκίδα 18.00: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας – Ηρακλής Πετ. 2015 
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Πέρρος.
Επόπτες: Οικονομοπούλου, Δαλέκου. Γραμματεία: Καρατζογλίδου.