ΔΙΕΘΝΗ

Ανθή-Αθηνά… σημειώσατε 2

Ανθή-Αθηνά… σημειώσατε 2

Η φιλοξενούμενη Αθηνά Παπαφωτίου της γερμανικής Στουτγάρδης κυριάρχησε στον “εμφύλιο” με την άσο της ιταλικής Κονελιάνο, Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Με το απόλυτο της επιτυχίας ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας επί ιταλικού εδάφους η γερμανική Στουτγάρδη, φετινή ομάδα της διεθνούς Αθηνάς Παπαφωτίου και του βοηθού προπονητή, Γιάννη Αθανασόπουλου.

Ωστόσο, το τελευταίο και δυσκολότερο παιχνίδι, από τα τρία συνολικά που έδωσε στην Ιταλία, είχε ξεχωριστή σημασία για το ελληνικό δίδυμο της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς στο ματς με την Κονελιάνο (Serie A) η Παπαφωτίου βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με την συμπαίκτριά της στην Εθνική, Ανθή Βασιλαντωνάκη, λίγους μήνες μετά τις περσινές μονομαχίες ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στην Αι Γυναικών.

Νικήτρια τελικά από τον γαλανόλευκο εμφύλιο του Παλαβέρντε ήταν η Παπαφωτίου, καθώς η Στουτγάρδη επικράτησε με 3-1 (25-22,16-25, 25-18,25-21) της πρώην διαγώνιας του Παναθηναϊκού, που έχασε με 15-7 και το επιπλέον σετ που παίχθηκε. Με την ιταλική ομάδα αγωνίστηκαν κανονικά οι νεοπαοκτηθείσες, Νικόλοβα (Βουλγαρία), Οτσόι (Τουρκία), ενώ η διεθνής Ιταλίδα και κορυφαία λίμπερο του παγκόσμιου πρωταθλήματος, Ντε Τζενάρο αναμένεται να επιστρέψει σε λίγες μέρες από άδεια.

Έτσι με τις δυο νίκες 4-0 που πέτυχε λίγα 24ωρα νωρίτερα σε ισάριθμα ματς στο Μπολζάνο με την τοπική ομάδα της Α2 κατηγορίας, η παρέα της Παπαφωτίου και του Αθανασόπουλου έκανε «το 3 στα 3» και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τα φιλικά επί ιταλικού εδάφους, ενόψει της φετινής σεζόν στην Μπουντεσλίγκα.