Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΟ Θήρας : «Συνέχιση της Volleyleague με τήρηση απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων»

ΑΟ Θήρας : «Συνέχιση της Volleyleague με τήρηση απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΑΟ Θήρας ζητά την συνέχιση της Volleyleague σύμφωνα με το πνεύμα της νέας ΚΥΑ που εκδόθηκε εχθές και καλεί την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε μια πλήρη πρόταση για δέσμη μέτρων κάτω από τις οποίες θα υπάρξει αγωνιστική δράση εκ νέου στο πρωτάθλημα. 

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Κυκλαδίτικης ομάδας χαρακτηρίζει ικανοποιητικά και αποτελεσματικά τα πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν στην Volleyleague γυναικών (αφού δεν υπήρξαν καταγεγραμμένες περιπτώσεις θετικών διαγνώσεων για αθλήτριες), ωστόσο λίγες αράδες πιο κάτω στην ίδια ανακοίνωση τονίζει πως αυτό μέχρι τις 6/11 μπορεί να έγινε και… συμπωματικά!!!!

Τουλάχιστον αντιφατική η ανακοίνωση του ΑΟ Θήρας, η οποία αναφέρει επίσης πως από ομαδικά αθλήματα σάλας υπήρξαν θετικά τεστ για Sars-CoV-2 μόνο σε ομάδες μπάσκετ που ταξίδευσαν στο εξωτερικό, ξεχνώντας προφανώς ότι θετικά κρούσματα -και μάλιστα δύο φορές από μία ομάδα- είχαμε και στη Volleyleague ανδρών. 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ VOLLEYLEAGUE

Αγαπητοί κύριοι σας υποβάλουμε τις θέσεις και προτάσεις του ΑΟ Θήρας αναφορικά με την συνέχιση της volley league γυναικών 2020 2021:

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν στην Volley league γυναικών μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω γενικού lockdown κρίνονται τόσο από εμάς, όσο και την μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων, ικανοποιητικά και αποτελεσματικά.

Οι μόνες ομάδες αθλημάτων σάλας που παρατηρήθηκαν θετικά τεστ Sars-CoV-2, είναι αυτές των ομάδων καλαθοσφαίρισης που είχαν μετακίνηση εκτός Ελλάδας, όπως επίσης και λιγοστές περιπτώσεις σε περιοχές με εξαιρετικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό στάτους. Ας σημειωθεί ότι μέχρι την 6/11, συμπωματικά ή όχι, δεν υπήρξαν καταγεγραμμένες περιπτώσεις θετικών διαγνώσεων για αθλήτριες και προσωπικό των ομάδων της Volley league Γυναικών.

Έχουμε σαν δεδομένο την εκπεφρασμένη βούληση όλων των διεθνών αθλητριών για συνέχιση της λίγκας (και φυσικά και των προπονήσεων) με την τήρηση των πρωτοκόλλων.

Συμφωνούμε, και ευθυγραμμιζόμαστε με το πνεύμα της από 3/11 ανακοίνωσης της Ε.Ο.ΠΕ. για τις καταστροφικές (αγωνιστικές, και οικονομικές) συνέπειες του lockdown στην Volley league Γυναικών. Εκτιμούμε δε ότι στο πνεύμα της νέας Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε χθες, είναι απολύτως εφικτό να υπάρξει από πλευράς Ε.Ο.ΠΕ. πλήρης, κατά το δυνατόν, πρόταση για δέσμη μέτρων κάτω από τις οποίες η συνέχιση της αγωνιστικής δραστηριότητας των σωματείων της Volley league Γυναικών μπορεί να επιτευχθεί με ασφάλεια.

Επιγραμματικά, πιστεύουμε ότι η συνέχιση της Volley league με την τήρηση των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι όχι μόνο εφικτή, αλλά και απαραίτητη για να μην προκληθούν μη αναστρέψιμες βλάβες στο άθλημα, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Εκ του ΔΣ
ΑΟ Θήρας.

ΑΓΩΝΕΣ
03/12/2022

Τρίποντο ανόδου για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την διαφορά επιπέδου με τον Ηλυσιακό και με το «καθαρό» 3-0 στο κλειστό των Ιλισίων “Αντώνης Φώτσης” πανηγύρισε την 7η νίκη...