Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Από το Μαρκόπουλο η MVP της 2ης αγωνιστικής

Από το Μαρκόπουλο η MVP της 2ης αγωνιστικής

Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της στην Ελλάδα η Αμερικανίδα διαγώνια του Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil Γιάσμιν Μπεντάρτ, έκανε αισθητή τη παρουσία της στο γήπεδο, καθώς αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Η Μπεντάρτ στο παιχνίδι του Α.Ο.Μ. κόντρα στον Α.Ο. Λαμίας 2013 στο κλειστό των Μεσογείων είχε 23 πόντους με 22/33 τελειωμένες επιθέσεις (67% αποτελεσματικότητα) και 1 άσσο, οδηγώντας την ομάδα της στη νίκη με 3-0 σετ.

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξή του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

OI MVP ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2020-2021

1η αγωνιστική: Σάσκια Χίπε (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2η αγωνιστική: Γιάσμιν Μπεντάρτ (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil)

«Τέλειο μέρος για να ζήσεις η Ελλάδα, δεν άργησα να πω το ναι»

Η Γιασμίν Μπεντάρτ έδωσε στο volleyball.gr την πρώτη της συνέντευξη από την ημέρα που έφθασε στην Ελλάδα και μίλησε για τις πρώτες της εντυπώσεις από τη χώρα μας, για την προσαρμογή της στη νέα σελίδα της καριέρας της και για το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τις πρώτες της εντυπώσεις από την Ελλάδα:

«Στην Ελλάδα ήρθα πριν δύο εβδομάδες περίπου και είδα έχω καταλάβει πόσο όμορφη χώρα είναι. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και με καλωσόρισαν πολύ όμορφα. Πήγα ήδη στη θάλασσα και ήταν φανταστικά και ήδη πιστεύω πως η Ελλάδα είναι το τέλειο μέρος για να ζήσεις. Δεν ήξερα πολλά πριν έρθω εδώ. Είχα δει πολλές φωτογραφίες από τα Ελληνικά νησιά και ήξερα για την πλούσια ιστορία που έχει η Ελλάδα. Σίγουρα νιώθω δικαιωμένη που αποφάσισα να έρθω εδώ».

markopoulo_ghani

Για τη πρόταση από το Μαρκόπουλο:

«Με την Κένεντι Μπράιαν που είμαστε μαζί στο Μαρκόπουλο, όλο το καλοκαίρι κάναμε μαζί προπονήσεις στην Αμερική. Μου μιλούσε συνεχώς για την Ελλάδα και αυτή με έφερε και σε επαφή με τον σύλλογο. Μου μίλησε για τη νοοτροπία του Μαρκόπουλου, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον προπονητή μας και στη διοίκηση και δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να πω το ναι».

Για τη μέχρι στιγμής προσαρμογή της:

«Προσαρμόστηκα πιο γρήγορα απ’ότι περίμενα. Βοηθάει το γεγονός ότι στην ομάδα είμαστε τρεις αθλήτριες από τις Η.Π.Α., όμως όλες οι συμπαίκτριές μου αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, με καλωσόρισαν και είναι φιλικοί απέναντί μου. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που όλοι στην Ελλάδα μιλάνε αγγλικά και μπορεις να συνεννοηθείς εύκολα».

Για το τι γνώριζε για το Ελληνικό πρωτάθλημα:

«Ήξερα μόνο ότι μου είχε πει η Κένεντι. Γνωρίζω κάποιες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και ξέρω πως η Σαντορίνη που παίζουμε την επόμενη εβδομάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Έχω δει βίντεο από ορισμένες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά δεν έχω πλήρης άποψη για όλες ακόμα».

Για το παιχνίδι με τη Λαμία:

«Παίξαμε πολύ καλά. Στην επίθεση έχουμε πολλές επιλογές για να πάρουμε τον πόντο και αυτό μας κάνει απρόβλεπτους προς τους αντιπάλους μας. Έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και είμαι αισιόδοξη ότι θα παίζουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον».

Για το βραβείο της MVP:

«Μετά το παιχνίδι με τη Λαμία μου είπαν ότι ίσως κατακτήσω το βραβείο της MVP. Τώρα που το έμαθα είμαι ενθουσιασμένη. Το βραβείο το αφιερώνω στην οικογένειά μου που με στηρίζει στις αποφάσεις μου. Ξύπνησαν πολύ νωρίς το πρωί μάλιστα το Σάββατο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι μου».