Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Από Σύρο περνάει η υπόθεση «τίτλος»- Επικίνδυνες έξοδοι για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ

Από Σύρο περνάει η υπόθεση «τίτλος»- Επικίνδυνες έξοδοι για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ

Με το ντέρμπι της Σύρου ανάμεσα στο γηπεδούχο Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ και τον Ολυμπιακό ανοίγει την Παρασκευή 8 Απριλίου η αυλαία της Β’ φάσης των πλέι οφ, η οποία κρύβει… παγίδες για τους φιλοξενούμενους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σε Νέα Σμύρνη και Κηφισιά.

Μετά τις πρόσφατες ήττες τους στο φάιναλ φορ Κυπέλλου της Γλυφάδας από τον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ, “Πειρατές” και “ερυθρόλευκοι” συγκρούονται αύριο στις 19:15 (ΕΡΤ-3, Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεροθόδωρος) στην Ερμούπολη στο ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ, με τη νίκη να αποτελεί “μονόδρομο” για τις δύο ομάδες, που ισοβαθμούν με 20 βαθμούς, στην 2η θέση της κατάταξης, στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και +2 από τον “Δικέφαλο του Βορρά”.

Mε εξαίρεση τον χαμένο τελικό του Σούπερ Καπ, ο Ολυμπιακός φέτος μετράει 2 νίκες σε 3 συνολικά αναμετρήσεις πρωταθλήματος με τους φιναλίστ του Κυπέλλου και κάτοχους του Σούπερ Καπ νησιώτες, θέλουν να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις από τον αποκλεισμό στη Γλυφάδα και παραμένοντας αήττητοι σε μία ακόμη επίσκεψή τους στο “Δ. Βικέλας”, να αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα στη μάχη του τίτλου.

Από την πλευρά τους οι “Πειρατές” θέλουν μία άτυπη ρεβάνς για την εντός έδρα ήττα τους στην 3η αγωνιστική και να διευρύνουν σε 5-0 το νικηφόρο τους σερί στα πλέι οφ.

Ο ακραίος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Κώστας Καπετανίδης είπε: “Και οι δύο ομάδες δεν είμαστε στην καλύτερή μας φάση. Ο Ολυμπιακός έχασε από έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ. Κι εμείς χάσαμε από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Παρόλα αυτά αφήνουμε πίσω μας το Final Four και επικεντρωνόμαστε στη νίκη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, γιατί είναι ίσως από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς όποιος χάσει την Παρασκευή θα βρίσκεται αρκετά μακριά από τον τίτλο του πρωταθλήματος. Εμείς θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να πάρουμε αυτή τη νίκη, θεωρώ πως είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό το ματς, φτάνει να έρθει. Το γεγονός ότι παίζουμε εντός έδρας μας δίνει δύναμη και ώθηση. Θέλουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο στον κόσμο μας”.

O Iταλός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Στη βαθμολογία είναι η μία ομάδα κοντά στην άλλη, υπάρχει ανταγωνιστικότητα και επομένως θα είναι σημαντικό να παλεύουμε για κάθε μπάλα στη Σύρο, για να εξασφαλίσουμε τους σημαντικούς βαθμούς και τη νίκη. Η ομάδα μας έχει δουλέψει σκληρά, γιατί έχει τη θέληση να συνεχίσει να πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Ζήσης είπε: «Είναι ένα κομβικό ματς για εμάς, που η νίκη θα μας αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για τον τίτλο. Είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό αγώνα και θεωρώ, ότι με την αποφασιστικότητα και το σωστό τακτικό παιχνίδι, θα καταφέρουμε να νικήσουμε την πολύ καλή ομάδα του Φοίνικα».

“Έχουν γνώση” οι “πράσινοι στο “Κροίσος Πέρσης”

Με στόχο να εκμεταλλευτεί χαμένους βαθμούς ή πιθανή “γκέλα” των δύο από τους διώκτες του στη Σύρο και να ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός  φιλοξενείται στις 20:00 (Live Streaming ESAP TV, Διαιτητές: Βουδούρης, Γεράνιος) στο κλειστό “Κροίσος Πέρσης” από τον Μίλωνα, που παίζοντας χωρίς άγχος θα προσπαθήσει να “βάλει δύσκολα” στους πράσινους”

Ο Μίλων ισοβαθμεί με την Κηφισιά στους 2 βαθμούς και δίνει μάχη για την κατάληψη της 5ης θέσης.

O προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: “Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Εχουμε ακόμα πέντε αγώνες και σε αυτούς θέλουμε να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός καίγεται για τους βαθμούς της νίκης ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε κάτι θετικό και να παλέψουμε τον αγώνα όπως και στα άλλα εφετινά ματς που έχουμε δώσει”.

Ο Παναθηναϊκός με 22 βαθμούς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Β΄φάσης και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πέντε στροφές για την ανάδειξη του πρωταθλητή και κάθε ματς έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία.

Οι “πράσινοι” γνωρίζουν πως παραδοσιακά ο Μίλων τους βάζει δύσκολα και για αυτό ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να αντιμετωπίζουν τον κάθε αγώνα σαν “τελικό”

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Σάσο Στάλεκαρ δήλωσε: “Είχαμε 14 μέρες για να προετοιμαστούμε για τους 5 τελευταίους αγώνες. Είμαστε έτοιμοι. Το πρώτο βήμα θα γίνει αύριο με το Μίλωνα, με τον οποίο γνωριζόμαστε πολύ καλά. Φυσικά και θα παλέψουμε για κάθε πόντο και για να πάρουμε τη νίκη”.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Κυπελλούχος στο χαμηλοτάβανο Ζηρίνειο

Τέλος στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς ο γηπεδούχος Α.Ο.Π υποδέχεται τον φρέσκο-εστεμμένο Κυπελλούχο Ελλάδας, ΠΑΟΚ στον αγώνα που ανοίγει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής και της πρώτης αγωνιστικής του Β΄γύρου της Β΄φάσης στο πρωτάθλημα Volley League (18:00, Live Streaming ESAP TV, Διαιτητές: Αβραμίδης, Φραγκάκης).

Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχος. Η Κηφισιά αναζητά την πρώτη της νίκη επί των ομάδων της πρώτης 4αδας που θα της δώσει μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάληψη της 5ης θέσης.

Ο ακραίος της Κηφισιάς Φροίξος Κωτσάκης είπε: «Μετά την απόχη μιας εβδομάδας λόγω του final 4 του Κυπέλλου επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση . Στόχος υπάρχει και είναι να διατηρήσουμε την 5η θέση στην τελική κατάταξη, κάτι το οποίο ξεκινάει από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ . Παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω έχουμε την ικανότητα να είμαστε κοντά με τον ΠΑΟΚ και να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα . Το ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από την 5η θέση εξαιτίας του φετινού συστήματος διεξαγωγής των play off δεν θα πρέπει να μας πτοεί καθώς παίζοντας συνεχώς με δυνατούς αντιπάλους γίνεσαι καλύτερος και βλέπεις το επίπεδο που πρέπει να φτάσεις».

Ο ΠΑΟΚ μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και την απαιτούμενη αποθεραπεία μπαίνει δυνατά για τη μεγάλη επιστροφή στο πρωτάθλημα. Έχοντας την ψυχολογία στα ύψη από την κατάκτηση του κυπέλλου και με την προσδοκία πως μπορεί να κάνει ένα καλό σερί στον Β γύρο ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την προσπάθεια για να καλύψει τη διαφορά του -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και τη διαφορά του -2 από Ολυμπιακό και Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: “Η χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη για να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Η κατάκτηση του Κυπέλλου μας έχει ανεβάσει την ψυχολογία. Δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά. Είμαστε μέσα στο παιχνίδι του τίτλου και στο πρωτάθλημα”.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...