ΔΙΕΘΝΗ

Από την Α2 Ιταλίας στην KOVO V-League o τυχερός Λουκόνι!

Από την Α2 Ιταλίας στην KOVO V-League o τυχερός Λουκόνι!

Η Κούβα είχε την τιμητική της στα φετινά draft της νοτιοκορεατικής V-League, που ολοκληρώθηκαν χθες στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε. με τον Ιταλό Μανουέλε Λουκόνι να αποτελεί την τεράστια φετινή έκπληξη.

Ήταν μιας φορά 3 Κουβανοί, ένας Ισπανός, ένας Ιταλός, ένας Ολλανδός και ένας Σλοβένος… Θα μπορούσε να είναι και η αρχή κάποιου ανέκδοτου, ωστόσο οι περισσότερες από τις  7 ομάδες πήγαν σε γνώριμες επιλογές, καθώς εμπιστεύτηκαν αθλητές που την τελευταία σεζόν αγωνίστηκαν στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα ο Κουβανός διαγώνιος της Samsung Bluefangs, Ιοσβάνι Ερνάντεζ Καρντονέλ θα ενισχύσει φέτος στην 5η του συνολικά θητεία στην Κορεά, την Korean Air Jumbos, ο συμπατριώτης του Λεονάρντο Λέιβα Μαρτίνεζ θα μεταπηδήσει από την Ansan OK Financial Group OKman στην Hyundai Capital Skywalkers, ενώ ο Σλοβένος ακραίος Ματεί Κοκ μετά από την Seoul Woori Card WooriWON  θα ενισχύσει φέτος την Daejeon Samsung Bluefangs. Επίσης έπειτα από 3 χρόνια απουσίας ο επι διετίας (2019-2021) Ισπανός διαγώνιος της Incheon Korean Air Jumbos, Αντρέα Βιγιένας Ροντρίγκεθ επιστρέφει στη χώρα για λογαριασμό της Uijeongbu KB Insurance Stars.

Τελευταίος Κουβανός της V-League θα είναι ο δευτεραθλητής Τσεχίας με την Πράγα, Λουίς Έλιαν Εστραδα Μαζόρα που επιλέχθηκε για πρωτη φορά από την Suwon KEPCO Vixtorm, ενώ από την 3αθλητρια της Bundesliga, Helios Grizzlys Giesen o Ολλανδός  Μικιέλ Αγυί θα κάνει το ντεμπούτο του στο προσοδοφόρο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Seoul Woori Card WooriWON.

Το όνειρό του όμως ετοιμάζεται να ζήσει πραγματικά φέτος ο Ιταλός διαγώνιος της Tinet Prata di Pordenone, Μανουέλε Λουκόνι. Ο 25χρονος που μέχρι χθες κοιμόταν ως αθλητής της 6ης ομάδας Α2 Ιταλίας, σήμερα “ξύπνησε” ως ένας από τους 7 προνομιούχους αθλητές της νοτιοκορεάτικης KOVO-League.

Τα συμβόλαια των ανδρών στην νοτιοκορεάτικη Λίγκα είναι 400.000 δολάρια για την πρώτη σεζόν, ενώ για τους αθλητές που ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους με άλλη ή την ίδια ομάδα του πρωταθλήματος οι απολαβές φτάνουν τα 550.000 δολάρια.

Αναλυτικά οι επιλογές των ομάδων της V-League N. Κορέας

Incheon Korean Air Jumbos: Yosvany Hernandez Cardonell (Κούβα, 2.01μ, διαγώνιος)

Cheonan Hyundai Capital Skywalkers: Leonardo Leyva Martinez (Κούβα, 2.07μ, διαγώνιος)

Uijeongbu KB Insurance Stars: Andrés Villena Rodríguez (Ισπανία, 1.94μ, διαγώνιος)

Suwon KEPCO Vixtorm: Luis Elián Estrada Mazorra (Κούβα, 2.01μ, ακραίος)

Seoul Woori Card WooriWON: Michiel Ahyi (Ολλανδία, 1.96μ, διαγώνιος)

Daejeon Samsung Bluefangs: Matej Kök (Σλοβενία, 1.96μ, ακραίος)

OK Financial Group OKman: Manuele Lucconi Ansan (Ιταλία, 1.92μ, διαγώνιος)

Photos: facebook.com/kovopr

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...