Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Από την Κηφισιά, στο «PalaPoli»

Από την Κηφισιά, στο «PalaPoli»

Πλήρης με το… καλημέρα θα είναι ο Οκτώβριος για τον Ολυμπιακό, καθώς στο πλαίσιο των φιλικών προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν οι ερυθρόλευκοι μετά το αυριανό τεστ με την Κηφισιά στο “Μελίνα Μερκούρη” θα ταξιδέψουν στην Ιταλία για δύο φιλικά με την Exprivia Μολφέτα, στην ομώνυμη πόλη, είκοσι μόλις χιλιόμετρα από το Μπάρι.

Αρχικά η ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (1/10) στο κλειστό του Ρέντη την Κηφισιά στο δεύτερο φιλικό μεταξύ των δυο ομάδων, σε ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 16:30.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει για την Ιταλία όπου την Παρασκευή (1/10) και το Σάββατο (2/10) θα δώσει δυο δυνατά φιλικά με την Μολφέτα, στο πρώτο διεθνές «κρας τεστ» των ομάδων. Ιδιαίτερα για τους Ιταλούς, αυτή θα είναι η δεύτερη διεθνής εμπειρία, μετά την περσινή κοινή προπονηση με την τουρκική Γαλατάσαραϊ.

Προπονητής στην ομάδα, που ανέβηκε στην Serie A την σεζόν 2013-2014 είναι ο πρώην (2010) τεχνικός του Ολυμπιακού, Φλάβιο Γκουλινέλι, που μεταξύ άλλων έχει στο ρόστερ του δύο διεθνείς Κουβανούς, τον 26χρονο διαγώνιο Φερνάντο Ερνάντες και τον 28χρονο πασαδόρο, Ρέιντελ Ιερεσουέλο.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μολφέτα, τα φιλικά με την ελληνική ομάδα είναι μία ευκαιρία πρώτης τάξεως να δει σε τι κατάσταση είναι η ομάδα του μετά τα δύο φιλικά που έδωσε με Ορτόνα και Καστελάνα κόντρα σε μία ομάδα με πλούσιο “παλμαρέ”, όπως μαρτυρούν τα 27 πρωταθλήματα Ελλάδας, τα 14 Κύπελλα Ελλάδας και τα δύο CEV Cup. Μάλιστα στο site της Μολφέτα γίνεται ειδική μνεία στους ερυθρόλευκους άσους, Χέρμαν Ένγκελσκανς, στον ταλαντούχο Ντίμα Φιλίποφ, αλλά και στην απουσία του Σλοβάκου διεθνή, Φράντισεκ Όγκουρτσακ.

Η αποστολή του «ερυθρολεύκων» θα επιστρέψει στη βάση της την Κυριακή (3/10) το βράδυ.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...