ΔΙΕΘΝΗ

Από τον «Κάλμα» ξανά στο Νάτσι ο Γκόμεζ

Από τον «Κάλμα» ξανά στο Νάτσι ο Γκόμεζ

Μετά την επιτυχία της 6ης θέσης στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πολωνίας, ο Ιταλός τεχνικός Βιτσέντζο Νάτσι, ανανέωσε τη συνεργάσια του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Βενεζουέλας.

Ο 50χρονος τεχνικός της Ματέρα, που παραμένει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του άσου του ΠΑΟΚ, Ερνάντο Γκόμεζ, μπροστά του πλέον έχει την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου με συνεργάτη πάντα τον Αντονέλο Αντριάνι θα κυνηγήσει μία ακόμη διάκριση.

Σε αυτό το στόχο θα έχει στο πλευρό του την ομοσπονδία της Βενεζουέλας, η οποία ανανενώνοτας της συνεργασία μαζί του, εδειξε ασφαλώς εκτίμηση και εμπιστοσύνη στη δουλειά του Ιταλού “εκλέκτορα”, που στα τέλη Μαρτίου θα βρίσκεται στη νοτιομαερικάνικη χώρα.

Voleibol7

Για αυτό και η Ομοσπονδία της Βενεζουέλας ανέλαβε να διοργανώσει στο Καράκας τον Ιανουάριο του 2016 το προκριματικό τουνουά για το μεγάλο ραντεβού στο Ρίο, όπου εκτός της οικοδέσποινας Βραζιλία, υπάρχουν ακόμη δύο θέσεις. Πέρα από την μία, που πιθανότατα θα πάει στην Αργεντινή, για το άλλο πολυτιμο εισιτήριο θα παλέψουν οι Βενεζουέλα, Κολομβία, Μεξικό, Κούβα, Πουέρτο Ρίκο και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Ωστόσο, για την παρέα του “Χάρι” και των υπόλοιπων γνώριμων διεθνών της “χρυσής γενιάς”, από το πέρασμά τους στο ελληνικό πρωτάθλημα,  όπως οι Άντι Ρόχας,  Ιβάν Μάρκεζ, Κάρλος Τεχέδα, Φρέντι Σεντένιο, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικά “βήματα” που καλείται να κάνει η Βενεζουέλα, μέσα Μαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και τον Ιούνιο στο World League.