Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό η Τάνη, αναμονή για Παπαφωτίου

Από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό η Τάνη, αναμονή για Παπαφωτίου

Ο Παναθηναϊκός ήρθε τελικώς σε συμφωνία με τη διεθνή Ελληνίδα πασαδόρο Ευαγγελία Τάνη, η οποία μπαίνει στη μακρά λίστα αθλητών που θα έχουν φορέσει τις φανέλες των δυο “αιωνίων” και αναμένει την αρχηγό του Αθηνά Παπαφωτίου την οποία συνεχίζει να πρεσάρει και η ΑΕΚ.

Η Τάνη ήταν από την αρχή στόχος του Τριφυλλιού, ωστόσο επειδή η ίδια κοίταζε την πιθανότητα ομάδας όπου να έχει βασικό χρόνο συμμετοχής ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Εύη Φλιάκου (Λαμία) ενώ κοίταξε και την περίπτωση της Ελένης Βυθούλκα (Μίλωνα).

Η διεθνής άσος (ημ. γέννησης 22/7/2004, 1,82μ.) πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό ενώ από το 2019-23 αγωνίστηκε για λογαριασμό του Άρη Θεσσαλονίκης. Η ταλαντούχα πασαδόρος αγωνίζεται με το εθνόσημο από το 2017 και την ηλικιακή κατηγορία των Παγκορασίδων ενώ στην Εθνική γυναικών κλήθηκε το 2022.

Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό αναμένουν το deal με την Αθηνά Παπαφωτίου και φαίνεται ότι δεν ανησυχούν αφού κάθε καλοκαίρι τα… βρίσκουν και η έμπειρη πασαδόρος θα μείνει άλλο ένα χρόνο μαζί με τη βασική “μαγιά” των τριών τελευταίων ετών που επέστρεψαν την ομάδα στην κορυφή (Γκρόθες, Χατζηευστρατιάδου, Μεταξά).

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ επανήλθε τις προηγούμενες ημέρες με βελτιωμένη πρόταση προκειμένου να αποκτήσει την πολύπειρη πασαδόρο.