BEACH VOLLEY

Αποχαιρέτησαν το Continental Cup

Αποχαιρέτησαν το Continental Cup

Τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός της Κύπρου στην δεύτερη και τελευταία μέρα του Προολυμπιακου Τουρνουά (Continental Cup), με αποτέλεσμα τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα της Κύπρου να αποκλειστούν από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Κωνσταντοπούλου/Αγγελοπούλου δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου αγώνα και έχασαν εύκολα από τις αντίπαλές τους. Στον άλλο αγώνα Χριστοφόρου/Ζακχαίου έπαιξαν πολύ καλά ιδιαίτερα στο δεύτερο αλλά στο πιο κρίσιμο σημείου του έχασαν (21-18) και ηττήθηκαν με 2-0.

Η 16χρονη Ζακχαίου, μια μεγάλη ελπίδα του κυπριακού βόλεϊ έδειξε μετά το τέλος του αγώνα να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνοντας: “Δεν απογοητευόμαστε παρά τα αρνητικά μας αποτελέσματα. Παίζοντας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και αγώνες υψηλού επιπέδου μόνο μεγάλη βοήθεια και εμπειρία μπορεί να μας αποφέρει. Τιμήσαμε την Κύπρο και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε στο μέλλον πολύ καλύτερη συνέχεια”.

Η ομάδα ανδρών της Φινλανδίας αποδείχτηκε ιδιαίτερα δυνατή. Πρώτοι στο γήπεδο αγωνίστηκαν οι Αποστόλου/Κνέζεβιτς οι οποίοι πίεσαν σε όλα το ματς τους αντίπαλους τους αλλά στάθηκαν άτυχοι χάνοντας και τα δύο σετ στις λεπτομέρειες 25-23 και 21-18. Στον άλλο αγώνα οι Πλατρίτης/Οικονομίδης είχαν δυσκολότερο αγώνα και υπέκυψαν με 2-0 σετ (21-13, 21-13).

Ο Πλατρίτης αρκέστηκε να δηλώσει: “Οι Φινλανδοί ήσαν πιο καλά προετοιμασμένοι ενώ από την πλευρά μας δεν είχαμε ικανοποιητικό χρόνο για να είμαστε έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο αγώνα. Όμως αυτές οι ήττες δεν θα μας επηρεάσουν , έχουμε πολύ καλό υλικό με νεαρούς παίκτες και πιστεύω στο μέλλον θα φτιάξουμε ικανές ομάδες και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν”.

Χθες η Εθνική ομάδα ανδρών και γυναικών της Ολλανδίας κατέκτησαν την πρώτη θέση της διοργάνωσης κερδίζοντας οι μεν άνδρες στον τελικό επικράτησαν του Ισραήλ με 2-0 νίκες και οι δε γυναίκες επικράτησαν στον τελικό της Φινλανδίας με 2-1 νίκες. Οι ομάδες της Ολλανδίας έχουν περάσει απ ευθείας στην τελική φάση της διοργάνωσης ενώ οι ομάδες της Φινλανδίας πέρασαν στον τέταρτο γύρο. Στον ίδιο γύρο πέρασαν η ομάδα γυναικών της Λετονίας.

Σήμερα το απόγευμα η διοργάνωση ολοκληρώνεται με τους αγώνες κατάταξης για την 2η και 3η θέση στους άνδρες και στις γυναίκες.