ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Απόφαση «σκάνδαλο» από την ΕΣΠΕΔΑ

Απόφαση «σκάνδαλο» από την ΕΣΠΕΔΑ

Ένα ακόμη δείγμα γραφής από την προχειρότητα που αντιμετωπίζεται η… ανάπτυξη στο ελληνικό βόλεϊ ανέδειξε η ανακοίνωση του συλλόγου Peristeri Volley, η οποία καταγγέλλει τη λειτουργία και της αποφάσεις της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ!

Η ανακοίνωση από το Peristeri Volley:

Η ομάδα κορασίδων μας προκρίθηκε στην Τελική Φάση (Final Four) ΕΣΠΕΔΑ 2019 διεκδικώντας ένα ή δυο εισιτήρια (αυτό ακόμα να το μάθουμε από την ΕΟΠΕ!) το προσεχές Σαββατοκύριακο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι ίδιες ακριβώς αθλήτριες, απαρτίζουν και τη γυναικεία μας ομάδα (για να ακριβολογούμε 11 από τα 14 κορίτσια), η οποία αγωνίζεται στην Α΄ τοπική κατηγορία και διεκδικεί την άνοδό της στη Β’ Εθνική κατηγορία, μέσω των play off που είναι σε πλήρη εξέλιξη, με μεγάλο ασφαλώς ενδιαφέρον.

Η επιτροπή πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ (παραθέτουμε τα ονόματα των μελών της Επιτροπής που έλαβε τη σχετική απόφαση: κ.κ. Κογκαλίδης, Χαλβατζής, Δελαγραμμάτικας) απαιτεί να οριστεί την Κυριακή 14/04 – παράλληλα με τους αγώνες των τελικών (μικρό και μεγάλο τελικό) των κορασίδων –  και ο αγώνας των γυναικών (συγκεκριμένα η 4η αγωνιστική) για τα Play off γιατί έτσι εκείνη είχε αρχικά προγραμματίσει. Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχές αν όχι αστεία αναφορά, ότι αυτό δε μπορούσε να προβλεφθεί και να ΜΗΝ προγραμματιστεί μέσα στο Final Four4! Θεωρούμε εξίσου ατυχές και απαράδεκτο, η ΕΣΠΕΔΑ να μην είναι σε θέση να μεριμνήσει, έστω και την ύστατη ώρα, ώστε να διορθωθεί ένα αποκλειστικά δικό της λάθος!

Όλα τα ανωτέρω, δια της συνεπαγωγής, οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η ΕΣΠΕΔΑ μας εξαναγκάζει είτε να μην κατέβουμε στους τελικούς των κορασίδων, είτε να μην αγωνιστούμε στον κρίσιμο αγώνα των γυναικών για την άνοδό μας. Εναλλακτικά, μοιραία μας οδηγεί στο να λάβουμε ακόμα πιο σκληρές αποφάσεις και αντί να γιορτάσουμε όλοι μαζί μια από τις κορυφαίες αθλητικές στιγμές μας αυτό το Σαββατοκύριακο, να τοποθετήσουμε στο παρκέ 12χρονα παιδάκια με κίνδυνο να διασυρθεί ο θεσμός αλλά και η διοργανώτρια αρχή.

Παρά την αλληλογραφία μας προς την ΕΣΠΕΔΑ, παρά τα μηνύματα απόγνωσης, κανένα από τα δύο δε συγκίνησε ούτε φυσικά λήφθηκε υπόψη. Ζητήσαμε μετάθεση του αγώνα των γυναικών για μια ημέρα και μας απάντησαν ότι «δεν έχουν σχέση οι γυναίκες με τις κορασίδες και δεν προβλέπεται τίποτα». Ζητάμε συγνώμη από τους σοφούς της Επιτροπής αλλά στον δικό μας κόσμο (και ευτυχώς σε πολλά άλλα σωματεία της Ένωσής μας) η υγεία και η ανάπτυξη προβλέπεται ακριβώς σε αυτό, δηλαδή νεαρά παιδιά να μαθαίνουν τις δεξιότητες αυτού του παιχνιδιού και να στελεχώνουν με καμάρι μια γυναικεία ομάδα. Ίσως, για κάποια από τα μέλη της Επιτροπής που έλαβε αυτή την απόφαση, αυτό να είναι παντελώς άγνωστο. Αντί να διευκολύνουν και να δώσουν μια λύση, επέλεξαν τον αποκλίνοντα δρόμο. Λυπούμαστε !!!. Λυπούμαστε που σε λίγο θα απολογηθούμε γιατί διαθέτουμε από τις ελάχιστες γυναικείες ομάδες στην Ελλάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 16,1 έτη χωρίς μάλιστα καμία μετεγγραφή.

Μετά -ως πόντιοι πιλάτοι- έριξαν το μπαλάκι στις άλλες γυναικείες ομάδες των Play offs που έχουν ενδιαφέρον για να συμφωνήσουν σε μετάθεση των αγώνων κατά μια ημέρα.Αλλά λευκός καπνός δεν βγήκε. Η ΕΣΠΕΔΑ επιθυμούσε και οι 2 αγώνες να διεξαχθούν την ίδια μέρα για να μην γνωρίζει ο ένας το αποτέλεσμα του άλλου (μάλλον). Για την οικονομία της συζήτησης, πριν τρείς μόλις ημέρες (την Κυριακή 7 Απριλίου δηλαδή), η ίδια Επιτροπή όρισε με διαφορά 2 ωρών τους αγώνες των play offs χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς καμία παρόμοια «επιλεκτική» ευαισθησία. Αν ο ένας από τους δυο αγώνες γίνει την επόμενη ημέρα τι το μεμπτό και διαφορετικό θα επιφέρει; ΔΕΝ είναι η τελευταία αγωνιστική των Play offs για να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Ούτε οι κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον ένας αγώνας τοπικού επιπέδου βόλεϊ.

Ελάτε λοιπόν με την δύναμή και πυγμή σας σήμερα στην προπόνηση, κύριοι της Επιτροπής, και εξηγήστε στα παιδιά μας ΚΑΙ τους προπονητές μας -για να βγάλετε και εμάς από τη δύσκολη θέση- πώς είναι το βόλεϊ που σκέφτεστε και ονειρεύεστε, αλλά κυρίως που το οδηγείτε και αν έχετε αντίληψη της ευθύνης προς τα μέλη σας, τα οποία σας όρισαν ακριβώς για το λόγο αυτό: Να τα εκπροσωπείτε στο δρόμο της ανάπτυξης του αθλήματος. Παρακαλούμε να τους εξηγήσετε γιατί ψαλιδίζετε τα δικά τους όνειρα και κυρίως την προσπάθειά τους. Άραγε κύριοι της ΕΣΠΕΔΑ πού έχετε λάβει αυτό το δικαίωμα; Γιατί πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ένωσης ποτέ δε σας το εκχώρησε.

Τέλος, θεωρούμε εντελώς συμπτωματικό και τυχαίο το γεγονός ότι, μια από τις ομάδες που διεκδικούν άνοδο μαζί με τη δική μας, είναι εκείνη του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΠΕ και μέλους της επιτροπής πρωταθλημάτων κ. Νεκτάριου Χαλβατζή, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Γιώργο Κογκαλίδη και Νίκο Δελαγραμμάτικα.

Εμείς μπορεί να οδηγηθούμε σε δύσκολες αποφάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα το αντιπαρέλθουμε. Ήδη η συμπαράσταση και η υποστήριξη ενός τεράστιου αριθμού φίλων και παραγόντων από το χώρο του βόλεϊ (οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν κάποια σχέση με το σωματείο μας), μας δίνει αυτή τη δύναμη. Και εσείς όμως να είστε βέβαιοι, ότι η ώρα του απολογισμού δεν είναι μακριά και ότι η κοινή λογική θα επανέλθει στο πολύπαθο αυτό σύστημα !!!

Κλείνοντας, σας ευχαριστούμε σας για άλλη μια φορά για τις ευκαιρίες που δίνετε στο αναπτυξιακό volley στην περιοχή της Αττικής.