ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Απογοήτευση και προβληματισμος

Απογοήτευση και προβληματισμος

Πικρία, προβληματισμός και στεναχώρια ήταν τα συναισθήματα που επικράτησαν στην Εθνική μας ομάδα μετά την ήττα από την Γερμανία και την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τόσο ο Γκιγιέρμο Ναράνχο, όσο και η αρχηγός της “γαλανόλευκης” Στέλλα Χριστοδούλου αναφέρθηκαν στις χαμένες ευκαιρίες που διέψευσαν τις υψηλές προσδοκίες που είχαν όλοι απο την Εθνική μας ομάδα…

Μετά το τέλος του αγώνα με την Γερμανία ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Γκιγιέρμο Ναράνχο δήλωσε: «Η Γερμανία είναι πολύ δυνατή ομάδα. Μπορεί να μην έπαιξε με όλες τις βασικές της, όμως αρκετές αθλήτριες παίζουν σε δυνατά πρωταθλήματα. Στο πρώτο σετ δεν παίξαμε άσχημα, στο δεύτερο μας πίεσαν από το σερβίς αρκετά και κάναμε αρκετά λάθη. Ήταν κρίμα όπως χάσαμε το τρίτο σετ, ήταν 22-22 αλλά κάναμε πάλι λάθη που δεν έπρεπε απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Τα λάθη είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Τα κορίτσια προσπάθησαν όλα και γενικά είμαι ικανοποιημένος.

Σίγουρα είμαι στεναχωρημένος. Ήρθαμε με υψηλές προσδοκίες και δυσκολευτήκαμε περισσότερο απ’ότι περιμέναμε. Τα λάθη ήταν το κλειδί, η νευρικότητα στα κρίσιμα σημεία το ίδιο. Η πίεση μας νίκησε. Αυτό είναι το βόλεϊ και ο αθλητισμός».

Χριστοδούλου : Έγιναν αρκετά λάθη. Η ομάδα μπορούσε να παίξει καλύτερεα

Από την πλευρά της η Στέλλα Χριστοδούλου τόνισε «Η παρουσία μας δεν ήταν αυτή που όλες θέλαμε και οι εμφανίσεις δεν αντικατοπτρίζουν την δουλειά και την προσπάθεια που κάναμε όλο το καλοκαίρι. Αυτός όμως είναι ο αθλητισμός. Το σημαντικό είναι ότι η Εθνική βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πρέπει να το κρατήσουμε ως θετικό. Πρέπει να σταθεροποιηθούμε σε αυτό το επίπεδο και να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο.

Έγιναν αρκετά λάθη και σίγουρα η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι το τελευταίο σκέλος φάνηκε ότι η ομάδα δεν πατούσε καλά στα πόδια της και αυτό βγήκε και στα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω περισσότερη ανάλυση. Προφανώς και είμαστε στεναχωρημένες και θέλαμε να παίξουμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω γιατί είχαμε δουλέψει σκληρά. Η Εθνική έχει μέλλον και αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει να την στηρίξουν όλοι».