Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Απομακρύνεται» ο Λάππας από Σύρο

«Απομακρύνεται» ο Λάππας από Σύρο

Η πρώτη χρονιά στην μετά – Παλιόπορτα εποχή του Φοίνικα Σύρου δεν αποκλείεται να βρει τη νησιώτικη ομάδα χωρίς τον Ηλία Λάππα.

Οι πρώτες συζητήσεις του Έλληνα άσου με τη νέα διοίκηση της ομάδας δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, καθώς οι δύο πλευρές δυσκολεύονται να βρουν τη «χρυσή τομή», ώστε ξεπερνώντας τα  εμπόδια, να “σαλπάρουν” μαζί στο Πειρατικό για 5η συνεχόμενη χρονιά προς τη διάκριση.

Σύμφωνα με  όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση του νέου ΤΑΑ ΑΟ Φοίνικας Σύρου “το αγωνιστικό μοντέλο της νησιώτικης ομάδας θα είναι το ίδιο με πέρυσι, μία ομάδα δηλαδή αποτελούμενη κυρίως από νεαρούς αθλητές, με όρεξη για πολύ δουλειά, όπου στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση ενός βασικού κορμού».

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα και την έφερε στο χείλος του γκρεμού, αναγκάζουν τους ανθρώπους τους να ακολουθήσουν διαφορετική οικονομική πολιτική, στο οποίο περιμένουν την ενεργή στήριξη και σύμβολή, όχι μόνο από τους φορείς του νησιού, αλλά και από τους απλούς φίλους της ομάδας, εις εκ των οποίων και ο πρόεδρος Δημήτρης Παλιόπορτας που παραμένει πάντα στο πλευρό των “Πειρατών”.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας οικονομικής φιλοσοφίας και χωρίς ακόμη ουδείς να γνωρίζει το εύρος της ανταπόκρισης που θα τύχει στον κόσμο αυτό νέο μοντέλο διοίκησης, αρκετές ενδείξεις μαρτυρούν ότι ο «κύκλος» του αριστερόχειρα άσου μάλλον «κλείνει» στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μολονότι τα τελευταία χρόνια ο Λάππας είχε συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες της νησιωτικής ομάδας και έχει αγαπηθεί από το Συριανό κοινό.

Γεγονός πάντως είναι ότι και ο Λάππας, όσο κι αν επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα με την οποία έχει “δεθεί”, είναι “υποχρεωμένος” όσο περνούν οι μέρες δίχως κάποια εξέλιξη -θετική η αρνητική- να εξετάσει παράλληλα το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για την απόκτησή του.

Εκτός όμως από του Ηλία Λάππα κάπου φαίνεται να έχουν «κολλήσει» τις τελευταίες μέρες και οι διαπραγματεύσεις με άλλους παίκτες της ομάδας, ωστόσο οριστικές εξελίξεις και για αυτούς ενδέχεται να υπάρχουν στις επόμενες εβδομάδες, όταν λογικά και θα ξεκαθαρίσει το μπάτζετ.