Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Απόρθητη Κυψέλη και τώρα… Ρέντη

Απόρθητη Κυψέλη και τώρα… Ρέντη

Ανάλυσε το

Ο Παναθηναϊκός με ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση τη φετινη σεζόν, επικράτησε με 3-0 του Παμβοχαϊκού η 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και διατήρησε το αήττητο στο κλειστό της Κυψέλης. 

Οι “πράσινοι” ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στο πρώτο σετ με τον Μαρούλη να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι και τον Ρανγκέλ να σκεπάζει το φιλέ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο σετ (8-5, 18-12) καθώς ο Παμβοχαϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό ενώ δεν είχε λύση στην πάσα με τον Ζιβάνοβιτς στο τελευταίο του παιχνίδι με τα χρώματα της Βόχας να είναι κακός. Η διαφορά μεγάλωνε με τον Τσίροβιτς να γράφει το 1-0 με 25-14. 

Στο δεύτερο σετ, ο Παμβοχαϊκός βελτιώθηκε, βρήκε πόντους από την επίθεση ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός πιέστηκε στην υποδοχή με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σετ. Ο Χαραλαμπίδης πέρασε στο 19-18 στη θέση του Πανταλέοντα ενώ ο Τζελάτι κρατούσε τον Παμβοχαϊκό σε απόσταση αναπνοής (20-19). Ο Ρανγκέλ με άουτ επίθεση έφερε τις δυο ομάδες ισόπαλες αλλά ένας λάθος του Πέτι, ένας άσος του Γκονζάλες και ένα χαμένο σερβίς του Τζελάτι είχαν ως αποτέλεσμα το 2-0 σετ υπέρ του Παναθηναϊκού με 25-22.

Μονόλογος ήταν το τρίτο σετ για τους “πράσινους” που από νωρίς πήραν διαφορά +7 (16-9). Ο Τσίροβιτς εκανε το 20-12 και ο άσος του Γκονζάλες έγινε το 21-12! Ο εκπληκτικός Ρανγκέλ έγραψε με μπλοκ το 23-12 με τον Παμβοχαϊκό να μην μπορεί να αντιδράσει σε αυτό το σετ. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αναμφίβολα MVP της αναμέτρησης με ακόμα ένα μπλοκ έκανε το 24-12 με το σετ να ολοκληρώνεται μέσα σε αποθέωση από τους φίλους του Παναθηναϊκού που ζητούσαν επιτακτικά νίκη επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του League cup.  

Τάδε έφη…

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι και σοβαροί. Δεν είχαμε στο μυαλό μας το Λιγκ Καπ το οποίο θα το σκεφτούμε από αύριο. Ήμασταν καλύτεροι στην αλλαγή από τα προηγούμενα παιχνίδια και συνεχίζουμε να τα πηγαίνουμε καλά στο μπλοκ άμυνα. Ξέραμε ότι τα καλά στοιχεία του Παμβοχαϊκού είναι το σερβίς και η επίθεση. Το σερβίς δεν τους βρήκε και αντιμετωπίσαμε πολύ καλά την επίθεση τους».

Ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού Βίκτορ Ρανγκέλ είπε: «Μου είχε καθίσει στο λαιμό η ήττα στο Βραχάτι και ήθελα να κάνω μια καλή εμφάνιση σήμερα. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και πάμε για το Λιγκ Καπ.  Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι στο μυαλό μας εδώ και πολύ καιρό. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε για να βγάλουμε το καλύτερο παιχνίδι μας».

Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού Παναγιώτης Πελεκούδας: «Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού. Η ομάδα έπαιζε καλά πριν τις γιορτές και ήταν αναμενόμενο να κάνουμε μια κοιλιά διότι ουσιαστικά αγωνιζόμαστε με επτά παίκτες.  Θα ερχόταν μια τέτοια ήττα και ευτυχώς που έγινε με τον Παναθηναϊκό και όχι απέναντι σε μια ομάδα που είναι κάτω από εμάς.  Είναι νωρίς να μιλάμε για τετράδα.  Το σημερινό ματς  είναι ένα καλό μάθημα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-14, 25-22, 25-12

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης, Μελγκαρέχο 9 (9/13 επ, 75% υπ – 33% άριστες), Τσίροβιτς 13 (10/16 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ – 50% άριστες), Γκονζάλες 13 (10/13 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 12 (4/5 επ, 8 μπλοκ), Πανταλέων 4 (3/4 επ, 1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 50% υπ – 40% άριστες), Χαραλαμπίδης, Δημητριάδης, Ανδρεόπουλος.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Ζιβάνοβιτς, Γκράχαμ 1 (άσσος), Πέτι 8 (8/22 επ, 39% υπ – 24% άριστες), Πελεκούδας 3 (1/2 επ, 2 μπλοκ), Τζελάτι 11 (11/23 επ), Μπατατζίμ 10 (10/21 επ, 62% υπ – 62% άριστες) / Παπαδημητρίου (λ, 55% υπ – 35% άριστες), Αγγελόπουλος, Ιωαννίδης, Σκαρλατίδης.