ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε το… πάρτι του World League

Άρχισε το… πάρτι του World League

Με τις νίκες του Κανάδα και της Ολλανδίας άνοιξε η αυλαία του φετινού World League , της καλύτερης εκδοχής της διευρυμένης με τη συμμετοχή 32 ομάδων διοργάνωσης της FIVB, στην οποία η Εθνική Ελλάδας (G’ όμιλος) επιστρέφει πανηγυρικά έπειτα από απουσία 10 ετών στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος.

Στην χθεσινή πρεμιέρα του C’ ομίλου, όπου μετέχουν Βουλγαρία, Κούβα, Καναδάς και Αργεντινή, στο Κάλγκαρι του Καναδά, η γηπεδούχος ομάδα παρουσία έσπασε το ρόδι, περίπου 6.000 φίλων, αλλά και της μασκότ-τάρανδο εν ονόματι “Spike”.

Gavin_Schmitt_niece_nepphew_Canada

H ομάδα του τεχνικού Γκλεν Χόαγκ επικράτησε με 3-0 (25-20, 25-19, 26-24) της Κούβας, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον, πρώην άσο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τον σουπερστάρ πλέον της βραζιλιάνικης, Φουνβικ/Ταουμπάτε, Γκάβιν Σμιτ που με 17 πόντους αναδείχθηκε τοπ σκόρερ του αγώνα και πέρα από το χειροκρότημα της κερκίδας κέρδισε και τα φιλιά των δύο ανηψιών του, που του έκαναν παρέα στις διατάσεις μετά τον αγώνα.

Για τη νεανική ομάδα της Κούβας, που πάλεψε περισσότερο στο τρίτο σετ, μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων (11π) ήταν ο Ουριάρτε Μέστρε Οσμάνι Σαντιάγο.

Van_Dijk_holland_portugal

Στο άλλο εναρκτήριο ματς του Ε΄ ομίλου, όπου μετέχουν Βέλγιο, Πορτογαλία, Φινλανδία και Ολλανδία, οι οράνιε κατάφεραν στο Ματοσίνος της Πορτογαλίας, αν και βρέθηκαν πίσω με 1-0 να κερδίσουν τελικά με 3-1 (23-25, 25-20, 25-21, 25-20) την ιβηρική ομάδα και να πανηγυρίσουν το πρώτο τους τρίποντο στη διοργάνωση.

Τοπ σκόρερς του αγώνα ήταν με 14 πόντους αμφότεροι ο Kόοϊ Ντικ από τις «τουλίπες» και ο Χούγκο Γκασπάρ των Πορτογάλων.

Σήμερα διεξάγονται στις ίδιες έδρες και οι δεύτεροι αγώνες της 1ης εβδομάδας του world League.

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...