ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αρσενιάδης : «Η Κηφισιά σταθεροποιείται»

Αρσενιάδης : «Η Κηφισιά σταθεροποιείται»

Θετική χαρακτήρισε την φετινή χρονιά για την Κηφισιά ο Κώστας Αρσενιάδης ο οποίος όμως δεν έκρυψε την γλυκόπικρη γεύση που του αφήνει η χρονιά γιατί οι «κυανόλευκοι» μπορούσαν να είναι στην 4άδα της Α1.  

Η νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έφερε την Κηφισιά στην 5η θέση και την έξοδό της στην Ευρώπη, ωστόσο ο Κώστας Αρσενιάδης με δηλώσεις του στο Volleyplanet αφού υπογράμμισε πως η χρονιά είναι θετική, συμπλήρωσε πως θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη.

Παράλληλα ο προπονητής της Κηφισιάς δήλωσε πως είναι δύσκολο για την ομάδα να συμμετάσχει στο Τσάλεντζ Καπ, καθώς όπως απάντησε αυτό είναι οικονομικό θέμα και αφορά το αν βρεθούν κονδύλια και χρήματα.

Η συνέντευξη του Κώστα Αρσενιάδη  

Τι συναισθήματα αφήνει αυτή η χρονιά που ολοκληρώθηκε; : «Η κατάληξη της χρονιάς και η θέση που έχουμε πάρει είναι σίγουρα θετική. Είναι η δεύτερη καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ η Κηφισιά. Η αλήθεια είναι πως εμένα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί κατά την διάρκεια της σεζόν μπορεί να είχαμε στόχο την 8άδα αλλά κατά την διάρκεια ήμασταν πιο ψηλά. Κάναμε κάποια λάθη και το πληρώσαμε σε αυτό το θέμα. Όχι ότι είναι άσχημα. Μια χαρά είναι. Η Κηφισιά δείχνει ότι σταθεροποιείται. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πολύ καλές εμφανίσεις  και σταθεροποιείται σε πολλούς τομείς. Και στο αγωνιστικό και τον εξωαγωνιστικό τομέα. Τώρα είναι ώρα για ξεκούραση και οργάνωση για το μέλλον».

Αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι όταν αναμένουμε ακόμη δυσκολότερη χρονιά; : «Έτσι είναι. Τώρα είναι πιο πολύ το…. «μπαλάκι» πάνω στην διοίκηση. Και αναμένουμε».

Η ομάδα κέρδισε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα το χρησιμοποιήσει; : «Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να χειριστώ εγώ αυτό το θέμα. Είναι καθαρά οικονομικό. Δεν είναι θέμα διάθεσης και όρεξης. Είναι αν βρεθούνε κονδύλια, οικονομική ενίσχυση για το συγκεκριμένο τομέα είναι ευχής έργον για κάθε ομάδα να συμμετέχει. Τώρα από ότι φαίνεται στην Ελλάδα αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για πάρα πολλές τις ομάδες. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και μεγάλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λίγκ; Είναι ένα ερώτημα. Εκεί βέβαια είναι διαφορετική προβολή. Εμείς ήμαστε πιο χαμηλά. Η διοίκηση είναι αρκετά οργανωτική και σοβαρή στα οικονομικά θέματα. Θα αποφασίσουν αυτοί».

Η Κηφισιά για αρκετές εβδομάδες ήταν εντός 4αδας. Ουσιαστικά η χρονιά κρίθηκε στις δύο –τρεις τελευταίες αγωνιστικές και έχασε την μάχη της 4άδας; : «Η αλήθεια είναι ότι σε εμάς οι κακές στιγμές ήταν νωρίτερα. Απλά δεν φαινόταν γιατί στο τέλος είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια ήταν με Ολυμπιακό, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εκτός, με τον ΠΑΟΚ. Τέτοια ήταν τα τελευταία μας παιχνίδια. Οπότε μπορεί να φαινόταν πως ήμασταν κοντά, αλλά έπρεπε να κάνουμε μεγάλες νίκες για να τα καταφέρουμε στο τέλος. Και δεν ξέρεις αν μπορούσες να τις κάνεις. Οι συγκυρίες μετράνε πάρα πολύ. Εξάλλου η 4άδα κρίθηκε στον πόντο .Ίσως είναι και καλύτερα. Θα δούμε».

Το κέρδος από την φετινή χρονιά ποιο είναι ; : «Φέτος η χρονιά έχει μόνο κέρδη. Η σταθεροποίηση γενικά, η αγωνιστική εικόνα, ο κόσμος. Είναι η καταξίωση της ομάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πάρα πολλά. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει αφήσει κάτι αρνητικό. Μόνο θετικά. Απλά εμείς έχουμε μια πικρή γεύση. Να τα λέμε όλα. Θέλαμε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Αν την κάναμε θα ήταν μεγαλύτερη από την περσινή. Δεν υπάρχουν αρνητικά».

Οι απαιτήσεις και ο πήχης ανεβαίνει για την επόμενη χρονιά; Η επόμενη είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη;  «Πάντα. Και η φετινή ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Πολλοί λέγανε πως μετά από μια τέτοια χρονιά η Κηφισιά δεν θα μπορέσει να κάνει την αντίστοιχη και μπορεί να κινδυνεύσει. Και όντως τον Αύγουστο δεν είχαμε ομάδα. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Ο κίνδυνος πάντα υπάρχει, για τέτοιες ομάδες».

Ο φετινός σχεδιασμός θα ξεκινήσει από νωρίς; Έχουμε κάτι δεδομένο;  : «Δεν γνωρίζω. Ο σχεδιασμός και πέρσι ήταν από νωρίς. Απλά ο διοικητικός παράγοντας ήταν που καθυστέρησε».

Ουσιαστικά η ομάδα θα κρατήσει κάποιον βασικό κορμό, θα υπάρξουν  αλλαγές ; «Δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για τίποτα. Εύχομαι να είναι το συντομότερο δυνατό».