BEACH VOLLEY

Αρβανίτη- Καραγκούνη : «Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται» (fotos)

Αρβανίτη- Καραγκούνη : «Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται» (fotos)

Άρωμα… διεθνών πρωταθλητριών πλημμύρισε το μεσημέρι της Τρίτης η αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου Χανίων, στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο τοπικός Δήμος με αφορμή την παρουσία των εθνικών ομάδων beach volley Ελλάδας και Γερμανίας στο προπονητικό καμπ των Αγίων Αποστόλων, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις των πρωταγωνιστών έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει σημαντικά αθλητικά ραντεβού.

Άπαντες στο πάνελ, οι διεθνείς Βίκυ Αρβανίτη Πένυ Καραγκούνη με τους προπονητές Τίε Σαντάνα, Θανάση Πανούσο και οι Γερμανίδες Σάντρα Ίτλινγκερ, Σαντάλ Λαμπουρέρ με τον Βραζιλιάνο προπονητή τους, Βέντο, αρχικά ευχαρίστησαν θερμά το Δήμο Χανίων για την υπέροχη φιλοξενία και την παροχή όλων όσων χρειάζονται ανά πάσα στιγμή, σε αυτό το σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

beach_volley_penny_vicky_panousos_santana_germany
Μία πολύτιμη βοήθεια του Δήμου και των ανθρώπων του Συλλόγου μπιτς βόλεϊ της Ν. Κυδωνίας, ιδιαίτερα μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν τα Χανιά λόγω των καταστροφών και κυρίως των απωλειών ζωών από την πρόσφατη θεομηνία.

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για όσα πέρασαν τα Χανιά το προηγούμενο διάστημα και τους ανθρώπους που χάθηκαν. Παρόλα τα δεινά που πέρασε ο Δήμος, είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι στηρίζει την προσπάθειά μας και ελπίζω να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση» τόνισε η Πέννυ Καραγκούνη.

Από την πλευρά της η Βίκυ Αρβανίτη ερώτηση του Volleyplanet.gr, αν οι εγκαταστάσεις των Αγίων Αποστόλων μπορούν να φιλοξενήσουν κάποιο τουρνουά Masters Πανελληνίου Πρωταθλήματος, έβαλε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.

«Οι συνθήκες εδώ είναι υπέροχες  και όπως έλεγε και ο εκλέκτορας της γερμανικής ομάδας, πολλές από τις ξένες ομάδες που τέτοια περίοδο πάνε στην Τενερίφη για προετοιμασία, θα μπορούσαν κάλλιστα να έρθουν στα Χανιά. Η άμμος είναι πολύ καλή, οι υποδομές εξαιρετικές, ο καιρός υπέροχος… Νομίζω πως όχι μόνο τουρνουά Master, αλλά και τουρνουά World Tour 2 αστέρων, θα μπορούσε να διοργανωθεί εδώ».

beach_volley_chania_6

Ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων της Εθνικής μας στο 4άστερο τουρνουά της Κίνας (24/3) η διεθνής άσος της άμμου οριοθέτησε τον αρχικό στόχο της ομάδας: «Το τουρνουά στην Ξαι Μεν θα είναι το 2ο 4άστερο τουρνουά που θα αγωνιστούμε με αρκετή πίεση και πολύ δυνατές αντιπάλους. Επειδή θα αρχίσουμε τις προσπάθειες μας από τα προκριματικά, θέλουμε αρχικά να «μπούμε» στο κυρίως ταμπλό και από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε όπως πάντα, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται» υποστήριξε η Αρβανίτη, που στο προηγούμενο 4άστερο της Χάγης, είχε καταταγεί με τη συμπαίκτριά της στην 33η θέση.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Βραζιλιάνοι ομοσπονδιακοί προπονητές των δύο αποστολών, Τίε Σαντάνα (Ελλάδα) και Βέντο (Γερμανία), με τους δύο φίλους από παλιά να εκφράζουν την αγάπη τους για την χώρα μας.

«Έχω δηλώσει πως από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ ερωτεύτηκα την Ελλάδα και αυτή η αγάπη βγαίνει και στη δουλειά μου. Εδώ στα Χανιά, έχω τη χαρά να δουλεύω με τον «μέντορά» μου Βέντο και πραγματικά ζω το όνειρό μου, βλέποντας πως έχουμε φτάσει στο ίδιο επίπεδο να προπονούμε δύο σπουδαίες ομάδες. Είμαι βέβαιος πως αυτές οι κοινές μας προπονήσεις με τη Γερμανία, θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα για τη συνέχεια…» υποστήριξε ο Βραζιλιάνος προπονητής.

beach_volley_chania_4

Τις φιλοφρονήσεις του Σαντάνα, ανταπέδωσε με τη σειρά του ο εκλέκτορας της Γερμανίας, Ρικάρντο «Βέντο» Μπρουνάλε, που έδειξε αρκετά… εξοικειωμένος με την ελληνική… κουζίνα. «Βρίσκομαι εδώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον 4ο Ολυμπιακό κύκλο. Βρίσκομαι εδώ με φίλους και με τη Βίκυ που τη γνωρίζω πολλά χρόνια, αλλά πιο χαρούμενος που ο Τίε είναι υπεύθυνος της ελληνικής ομάδας και πιστεύω πως μπορεί να κάνει κάτι καλό, όχι μόνο την Εθνική και να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Ελπίζω να βοηθήσω και εγώ στην πρόοδο της ελληνικής ομάδας και τυην πρόκρισή της στους Ολυμπιακού του 2020 στο Τόκιο, με… πολλές τομάτες και φέτα…» έκλεισε χαριτολογώντας.

Μιλώντας εκ μέρους του Δήμου Χανίων η Προϊσταμένη του τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου, Λίνα Ψούνη ευχήθηκε «καλή επιτυχία στα κορίτσια και το προπονητικό επιτελείο στο δρόμο για το Τόκιο. Καλή δύναμη και σωματική και ψυχολογική.

Επίσης θα ήθελα να καλέσω τα νέα παιδιά να δούνε προπονήσεις και να αποκτήσουν εμπειρίες και παραστάσεις από τόσο υψηλό επίπεδο. Στο Δήμο Χανίων, τα τελευταία χρόνια το μπιτς βόλεϊ ανθεί, με γεμάτα γήπεδα από νέους αθλητές και ερασιτέχνες και προσκαλούμε από την πλευρά μας να ασχοληθούν ακόμη περισσότεροι» συμπλήρωσε η πρώην διεθνής πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης και λάτρης τα τελευταία χρόνια της… άμμου.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Ελένη Καζάκου η οποία ως «οικοδέσποινα» είχε ένα λόγο παραπάνω να χαίρεται για την παρουσία των δύο ομάδων στο «σπίτι» της.

beach_volley_chania_1

«Καλωσορίζω τις δύο ομάδες και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που έχουν μπροστά τους μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Τόσο η δουλειά, όσο και η πορεία και των δύο ομάδων δείχνουν πως βρίσκονται στο… παρα 5’ για το Τόκιο και σε λίγο καιρό θα είναι στο… και 5’. Εκ μέρους της Ε.Ο.Π.Ε. θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω το Δήμο Χανίων, ο οποίος σε πραγματικά εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μας στήριξε και μας βοήθησε και προσωπικά ως Χανιώτισσα κιόλας, θέλω πραγματικά να φέρω κάποια μεγάλη διοργάνωση, αφού η πόλη μας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλα ραντεβού, τελικούς μέχρι και τουρνουά 2 αστέρων» δήλωσε η κα Καζάκου, παρουσία του ταμία του συλλόγου Νέας Κυδωνίας beach volley και προέδρου του  Συνδέσμου Διαιτητών Βολεϊ Κρήτης (ΣΥΔΠΕΚ) Γιάννη Καρπουζά.

beach_volley_chania_5 beach_volley_chania_2

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, παρουσία του Αντιδημάρχου, Σταύρου Χιωτάκη καλωσόρισε τις δύο ομάδες, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο στόχο τους και στο τέλος πρόσφερε σε κάθε μέλος των αποστολών, ως δώρο από ένα βιβλίο για τα Χανιά.