ΔΙΕΘΝΗ

«Άρχοντας των δακτυλιδιών» στην Βάσας ο τρεμπλούχος Γιάννης Αθανασόπουλος (fot-vid)

«Άρχοντας των δακτυλιδιών» στην Βάσας ο τρεμπλούχος Γιάννης Αθανασόπουλος (fot-vid)

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ουγγαρίας αποτέλει εδω και λίγες ώρες το τριπλό… κερασάκι στην τούρτα μιας παραμυθένιας χρονιάς για τον Έλληνα τεχνικό της γυναικείας ομάδας της Βάσας, Γιάννη Αθανασόπουλο που στην παρθενική του παρουσία στον πάγκο της ομάδας της Βουδαπέστης, “άνοιξε” τη σεζόν με τον τίτλο του MEVZA Cup, συνέχισε με το Κυπέλλο Ουγγαρίας και “έκλεισε” με το πολυπόθητο τρεμπλ και το 70 στέμμα πρωταθλητών Ουγγαρίας.

Στον 5ο τελικό της διοργάνωσης η ομάδα του πολυνίκηΈλληνα τεχνικού επικράτησε εκτός έδρας με το επιβλητικό 0-3 (20-25, 17-25, 15-25) σετ της BRSE Békéscsaba και με 2-3 νίκες, έπειτα από μια συναρπαστική και εξαιρετικά αμφίρροπη σειρά τελικών, πανηγύρισε τον 7ο τίτλο (1989, 2005, 2008, 2012, 2013 , 2019, 2022) στην ιστορία του συλλόγου της Βουδαπέστης.

“Η Κυριακή ήταν πολύ δύσκολη γιατί είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε την υπόθεση. Τη Δευτέρα κατεβήκαμε στο Békéscsaba, καθίσαμε και συζητήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε εμείς οι πρωταθλητές. Θέλαμε να παίξουμε καλα και σήμερα ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στην Békéscsaba επίσης, γιατί οι τέσσερις πρώτοι τελικοί ήταν φανταστικοί, μας έκαναν καλύτερη ομάδα και το κοινό πέρασε υπέροχα. Ευχαριστώ τις αθλήτριες, το επιτελείο μου, τους οπαδούς μας και φυσικά, τον János Jámbor για όλη τη σεζόν, χωρίς τον οποίο δεν θα ήταν δυνατόν να καταφέρουμε τίποτα” δήλωσε λίγα λέπτά μετά την κατάκτηση του τίτλου ο καταξιωμένος τεχνικός Γιάννης Αθανασόπουλος, που σε συλλογικό επίπεδο έχει στην καριέρα του 3 τίτλους με ισάριθμες ομάδες σε 3 διαφορετικές Λίγκες: 2013 Ολυμπιακός, 2019 Στουτγκάρδη (Γερμανία) και 2022 Βάσας Βουδαπέστης.

Στα… σημεία έχασε την σωτηρία ο Γαϊτανάκης

Αντίθετα με τον Αθανασόπουλο ο έτερος πρεσβετής του ελληνικού βόλεϊ στην Ουγγρική Extraliga γυναικών, Λεωνίδας Γαϊτάνακης αποχαιρέτησε “με ψηλά το κεφάλι” την κορυφαία κατηγορία.  Ο συμπατριώτης μας, που μεσούσης της χρονιάς ανέλαβε το τιμόνι της DVTK Diósgyőr, στον 4ο αγώνα μπαράζ με την ΜΤΚ για την παραμονή, αν και προηγήθηκες δις των φιλοξενούμενων, τελικά ηττήθηκε στα σημεία 2-3 (25-19, 19-25, 25-23, 23-25, 20-22) σε ένα ματς “θρίλερ” από την ομάδα της Βουδαπέστης και καταλαμβάνοντας την 8η θέση της κατάταξης, μπήκε στο… ασανσέρ του υποβιβασμού.