ΔΙΕΘΝΗ

«Χάλκινη» στην Α2 Ιταλίας η Νομικού

«Χάλκινη» στην Α2 Ιταλίας η Νομικού

Όνειρο ήταν και… πάει για την Ελληνίδα άσο η επιστροφή στην ελίτ του ιταλικού γυναικείου βόλεϊ.

Η Μόντσα λοιπόν, με την πετυχημένη φετινή της πορεία, δεν κατάφερε μπροστά στο κοινό της να κάμψει την αντίσταση της Βιτσέντζα στον 2ο τελικό των πλέι οφ της Serie A2, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες να επιβληθούν με 3-2 (18-25, 25-14, 22-25, 25-20, 15-13) της ομάδας της Μαρίας Νομικού και με 2-0 νίκες να κατακτήσουν την 2η θέση και το τελευταίο πολύτιμο εισιτήριο ανόδου, αφού είχε προηγηθεί αυτή της πρωταθλήτριας Μπολζάνο.

Μετά την εκτός έδρας ήττα με 3-0 στον εκτός έδρας α’ τελικό της Βιτσέντζα, η Μόντσα της Ελληνίδας άσου που αγωνίστηκε ως αλλαγή στα τρία τελευταία σετ, χωρίς όμως να πετύχει πόντο,  πίεσε μπροστά στο κοινό της από την αρχή τις αντιπάλους της και με “όπλο” της το μπλοκ προηγήθηκε δύο φορές στο ματς 1-0 και 2-1.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως με την καλή τους ψυχολογία,  τη δύναμη της έδρας και τους συνολικά 21 πόντους της τοπ σκόρερ Ματούζκοβα θα “καθαρίσουν” το ματς και θα κάνουν το 1-1, οι φιλοξενούμενες με καλό σερβίς και τις Σμίρνοβα, Τσέλα να τελειώνουν το ματς με 20 πόντους έκαστη, ισοφάρισαν σε 2-2 σετ, διατηρώντας τις ελπίδες τους “ζωντανές”.

Στο 5ο σετ η Βιτσέντζα μπήκε πολύ δυνατά, με καλύτερη ψυχολογία ξέφυγε με 12-4 και πάρά την επική αντεπίθεσή των γηπεδούχων πανηγύρισαν στα… σημεία με 15-13 την “είσοδο” στα σαλόνια του “ιταλικού” γυναικείου βόλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί δε πως την 4η θέση της κατάταξης κατέλαβε η Delta Informatica Trentino της διεθνούς, Μαρίας Λαμπρινίδου και την 11η θέση η Entu Olbia της έτερης διεθνούς μας άσου, Ελένης Κιόση.

Foto: Ricardo Giulliani / Get Sport Media